Η παράταση και το… σοκ! (video)

Από inpaok.com:Η αποστολή του ΠΑΟΚ βρίσκεται στη Λάρισα, όπου το απόγευμα του Σαββάτου (15/2, 17:15), οι νταμπλούχοι θα αντιμετωπίζουν την τοπική ΑΕΛ, για την 24η αγωνιστική της Super League, με στόχο την νίκη που θα τους διατηρήσει σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή.
Πηγή: inpaok.com
Η παράταση και το… σοκ! (video)

Ο Δικέφαλος, μετά από δυο διαδοχικές ισοπαλίες, και μάλιστα με το ίδιο σκορ (1-1) στον Κάμπο, θέλει το τρίποντο, κάτι που δηλαδή που δεν πέτυχε πέρσι, δίνοντας παράταση στην... στέψη του ως πρωταθλητής Ελλάδας, μετά από 34 χρόνια αναμονής.

Τότε, για την 28η αγωνιστική της Super League, στον δρόμο προς την κατάκτηση του αήττητου πρωταθλήματος, ο ΠΑΟΚ ταξίδευε στη Λάρισα ξέροντας ότι θέλει ένα τρίποντο για να «κλειδώσει» την κατάκτηση της πολυπόθητης «κούπας».

Ωστόσο, το παιχνίδι σημαδεύτηκε από ένα εξαιρετικά άσχημο περιστατικό. Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια σε μια προσπάθεια προσγειώθηκε άτσαλα στον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα να υποστεί ρήξη χιαστού, «παγώνοντας» τους συμπαίκτες του στο 36′ της αναμέτρησης.

Ο ΠΑΟΚ χωρίς τον φυσικό αρχηγό του, κατάφερε να βρει το γκολ, με ένα εξαιρετικό μακρινό σουτ του Δημήτρη Πέλκα στο 56′, ωστόσο δεν έμελλε να ήταν αυτό που θα του έδινε τελικά το πολυπόθητο πρωτάθλημα.

Οι γηπεδούχοι στο 65′ βγήκαν στην κόντρα, με τον Γιακιμόφσκι να κάνει σέντρα- σουτ από διαγώνια θέση για να νικήσει τον Πασχαλάκη για το 1-1.

Έκτοτε, ο ΠΑΟΚ πίεσε για το γκολ που θα του έδινε το πρωτάθλημα, έχασε μια σπουδαία ευκαιρία με τον Νίκο Καρέλη, για να μείνει στην ισοπαλία και να δώσει... παράταση στο αναπόφευκτο, την κατάκτηση του αήττητου πρωταθλήματος, για μόλις μια εβδομάδα.

ΑΕΛ (Τζ. Φέστα): Κρίστινσον, Μιλοσάβλιεβιτς, Γιακιμόφσκι (85′ Γκόλιας), Σικάφκα, Μόρας, Μπέρτος (43′ Καρανικάς), Μπράλιτς, Ζίφκοβιτς, Νούνιτς, Γκόικοβιτς (29′ Ζίζιτς), Φατιόν.

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (36′ Γιαννούλης), Σάκχοφ, Ολιβέιρα (79′ Ζαμπά), Λημνιός (84′ Καρέλης), Πέλκας, Μπίσεσβαρ, Σφιντέρσκι.

Τα στιγμιότυπα του παιχνιδιού:

Διαβάστε ακόμη...