«Πήρε… φωτιά το κόκκινο κουμπί στην Κύπρο, σε 2-3 μήνες και στην Ελλάδα»

Από thessports.gr: Στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο εκτελεστικός πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Ποδοσφαιριστών, Σπύρος Νεοφυτίδης και ανέλυσε τη λειτουργία του λεγόμενου «κόκκινου κουμπιού»
Πηγή: thessports.gr
«Πήρε… φωτιά το κόκκινο κουμπί στην Κύπρο, σε 2-3 μήνες και στην Ελλάδα»

, ενός ηλεκτρονικού εργαλείου μέσω του οποίου οι ποδοσφαιριστές μπορούν να δώσουν ανώνυμες καταγγελίες για στημένους αγώνες στο ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Είναι ένα λογισμικό, το οποίο μέσω ενός μοναδικού κωδικού μπορούν να το κατεβάσουν οι ποδοσφαιριστές στο κινητό τους. Μέσω αυτού ο καθένας μπορεί να στείλει όποια καταγγελία επιθυμεί ανώνυμα ή αν νιώθει πως κινδυνεύει και επώνυμα. Την ίδια στιγμή η καταγγελία πηγαίνει στην αρμόδια εταιρεία με έδρα την Φινλανδία, ενώ άμεσα ενημερώνονται και οι αρμόδιες αρχές που είναι συνδεδεμένες. Είναι ένα πρόγραμμα που δημιούργησε η FIFPro και θα το τροφοδοτήσει σε όλες τις χώρες. Σε 2-3 μήνες θα είναι και στην Ελλάδα. Στην Κύπρο το ζητήσαμε κατ εξαίρεση, διότι είχαμε κάποιες ιδιαίτερες περιπτώσεις και μας το τροφοδότησαν νωρίτερα. Από τότε που άρχισε να λειτουργεί το “κόκκινο κουμπί” έχει πάρει φωτιά. Είναι απίστευτα βοηθητικό στις διωκτικές αρχές. Βοήθησε ώστε να δρομολογηθούν και κάποιες υποθέσεις και δίνει πληροφορίες για την πιο έγκαιρη και στοχευμένη επέμβαση των αρχών. Σε σχέση με αυτά που αναμέναμε είναι πολλές οι καταγγελίες. Ήδη έχει ανοίξει μια αρκετά σοβαρή υπόθεση και περιμένουμε να ανοίξουν κι άλλες υποθέσεις».

Διαβάστε ακόμη...