Κολιτσιδάκης: “Ο ΠΑΟΚ δείχνει να ξυπνάει”

Απο arenafm.gr: Ο νυν προπονητής του ΑΟΤ και παλαίμαχος παίκτης του Παναθηναϊκού και του ΟΦΗ, Θανάσης Κολιτσιδάκης μίλησε στον ARENA FM 89,4 για το χθεσινό παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό, για την βελτίωση που παρουσιάζει ο Δικέφαλος αλλά και για την θέση που ταιριάζει στον Βιεϊρίνια.
Πηγή: arenafm.gr
Κολιτσιδάκης: “Ο ΠΑΟΚ δείχνει να ξυπνάει”

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για την αγωνιστική κατάσταση του ΠΑΟΚ: "Ο ΠΑΟΚ δείχνει να ξυπνάει. Πέρασε μια δύσκολη κατάσταση με όσα έγιναν με τα δικαστικά κτλ. Στο χθεσινό ματς έδειξε καλά στοιχεία, οι παίκτες ήταν προσηλωμένοι και ο ίδιος ο προπονητής ήταν καταλυτικός με τις προσθαφαιρέσεις στην αρχική ενδεκάδα. Κυριάρχησε στο παιχνίδι και γενικά ήταν μια εύκολη πρόκριση για τον ΠΑΟΚ".

Για το αν παίζει πιο σημαντικό ρόλο το πνευματικό ή το τακτικό κομμάτι σε μια ομάδα: "Όλα παίζουν τον ρόλο τους αλλά το βασικό κομμάτι είναι να παίζει ο κάθε παίκτης σύμφωνα με τις δυνατότητές του. Έτσι όλη η ομάδα θα πηγαίνει καλά. Στο προηγούμενο ματς με τον Παναθηναϊκό στο πρωτάθλημα φάνηκε ότι ήταν λάθος η χρησιμοποίηση του Εσίτι. Όταν είσαι ΠΑΟΚ και έχεις τέτοια ποιότητα δεν χρειάζεται να παίζεις μόνο για να κόβεις. Ενώ με την χθεσινή τριάδα Μίσιτς-Μαουρίσιο-Πέλκα η ομάδα ήταν πολύ πιο ποιοτική".

Για την θέση του Βιεΐρινα: "Εγώ πιστεύω στα μπακ είναι καλύτερος για τον ΠΑΟΚ. Πλέον ο Μάτος δεν είναι σε καλή κατάσταση, θέλει τις ανάσες του και αυτός. Ο Μάτος είναι έμπειρος ποδοσφαιριστής και βοηθάει στο σκοράρισμα αλλά όλοι οι παίκτες περνάνε μια κρίση. Έχει πρόβλημα ο ΠΑΟΚ στην δεξιά πλευρά με αυτόν μέσα γιατί δεν ανταποκρίνεται σωστά στην άμυνα. Ο Βιεϊρίνια είναι πιο ποιοτικός και δίνει περισσότερα στοιχεία από εκεί. Σίγουρα αυτός που μπορεί να τα λύσει όλα είναι ο προπονητής. Ο ΠΑΟΚ έχει λύσεις, έχω πει πολλές φορές πως αυτοί που είναι στον πάγκο είναι ισάξιοι με αυτούς που είναι στην αρχική ενδεκάδα. Για παράδειγμα ο Λάμπρου είναι ο ποιοτικότερος παίκτης αυτή την στιγμή στον ΠΑΟΚ, αν και του λείπουν τα παιχνίδια. Μπορεί να βοηθήσει πολύ την ομάδα, είναι μεγάλο ταλέντο".

Για την πορεία του Δώνη στον ΠΑΟ: "Το πρόσημο της παρουσίας του εκεί είναι θετικό. Ο Γιώργος έχει δουλέψει σε πολλές ομάδες, αγαπάει τον Παναθηναϊκό και τον ξέρει σαν σύλλογο. Είναι ικανοποιητική η πορεία του στην ομάδα. Ήταν φυσιολογικός ο αποκλεισμός από τον ΠΑΟΚ, ήταν καλύτερη ομάδα στα μεταξύ τους παιχνίδια στο Κύπελλο. Θέλουμε να δούμε και τον Παναθηναϊκό στα play off. Θα είναι ένα στοίχημα τόσο για την ομάδα όσο και για τον Δώνη".

Διαβάστε ακόμη...