Διπλό στην Πάτρα και ... κορυφή! (1977)

Από aspromavresistories.blogspot.com: Σαν σήμερα στις 13/2/1977, ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε στην Πάτρα με αντίπαλο την Παναχαϊκή, για την 19η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1976-1977...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com/
Διπλό στην Πάτρα και ... κορυφή! (1977)

Ο Δικέφαλος - πρωταθλητής της προηγούμενης σεζόν - προπορευόταν στη βαθμολογία, έχοντας από 29 βαθμούς μαζί με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, με τον τελευταίο εκείνη την αγωνιστική να χάνει στην Καβάλα με 1-0 και να μένει πλέον πίσω από εμάς και τον Ολυμπιακό που συνεχίσαμε με νίκες, φτάνοντας τους 31 βαθμούς (2-1-0 το σύστημα βαθμολογίας).

Οι παίκτες του Μπράνκο Στάνκοβιτς προερχόταν από εντός έδρας ισοπαλία με την Καβάλα (1-1 εκτός προγράμματος), αλλά στην Πάτρα έχοντας τη συμπαράσταση 2.000 και βάλε οπαδών, επέστρεψαν στις νίκες, επικρατώντας με 1-2.
Στο παιχνίδι κόπηκαν 10.219 εισιτήρια, το γήπεδο ήταν κατάμεστο.

Ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ στο 36' με τον Ορφανό, σε ένα χρονικό σημείο στο οποίο οι γηπεδούχοι είχαν αρχίσει να ισορροπούν το πολύ δυνατό ξεκίνημα της ομάδας μας.

Η φάση ξεκίνησε από τον Γκουερίνο, που με γυριστή κεφαλιά έφερε την μπάλα στα καρέ των Πατρινών και ο Ορφανός ο οποίος παρακολουθούσε την πορεία της μπάλας, έγραψε εύκολα το 0-1, μετά από ολιγωρία της άμυνας.

Στο 55' ο Δικέφαλος ουσιαστικά κλείδωσε το διπλό, με κεφαλιά του Γκουερίνο, αφού προηγουμένως η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Οικονομόπουλου.

Το μόνο που πέτυχαν οι Πατρινοί ήταν να μειώσουν στο 71' σε 1-2, με γκολ που σημειώθηκε μετά από εκτέλεση πέναλτι του Ιωακειμίδη, ένα πέναλτι μαϊμού, το οποίο καταλόγισε ο διαιτητής Θωμαΐδης, όταν ο Πέλλιος ... ακούμπησε τον Παπαγιαννόπουλο...

Ξεχώρισαν από τον ΠΑΟΚ οι Αναστασιάδης (κορυφαίος του γηπέδου), Φουντουκίδης, Φούρτουλα, Κούδας.

Οι συνθέσεις:

Παναχαϊκή: Οικονομόπουλος, Καραμανλής, Κοντόπουλος, Ζοάνος, Μάνα, Σταματόπουλος, Ψαρράς, Σπεντζόπουλος, Σπυρόπουλος (46' Παπαγιαννόπουλος), Ιωακειμίδης, Αποστολίδης

ΠΑΟΚ: Μηλίνης, Γούναρης, Αποστολίδης, Ιωσηφίδης, Πέλλιος, Τερζανίδης, Ορφανός (55' Κερμανίδης), Σαράφης, Αναστασιάδης, Γκουερίνο, Δαμανάκης (69' Μποδιτσόπουλος)

* Στην αρχική photo φαίνεται ο Μηλίνης να μπλοκάρει την μπάλα, με τον Αποστολίδη να παρακολουθεί τη φάση

* Η χρονιά ξεκίνησε με τον Μπράνκο Στάνκοβιτς (26 ματς) και ολοκληρώθηκε με τον Άγγλο Μπίλι Μπίγκαμ (8 παιχνίδια)

* Πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ ήταν ο Γκουερίνο με 13 γκολ. Στα αξιοσημείωτα η παρουσία του Μπλάντεν Φούρτουλα μόλις 15 φορές κάτω από τα δοκάρια του ΠΑΟΚ, ενώ την προηγούμενη χρονιά δεν είχε χάσει ούτε ένα λεπτό, παίζοντας ανελλιπώς σε όλα τα ματς! Στα υπόλοιπα 19 παιχνίδια έπαιξε ο Μηλίνης.

* Το πρωτάθλημα το πήρε τελικά ο ... Παναθηναϊκός (για αυτόν δούλεψε πιθανότατα τόσο ο Μαρινέλης στο ματς με τον ΠΑΣ στην Τούμπα όσο ΚΑΙ ο "χασάπης" Τσουκαλαδέλης στη Φιλαδέλφεια!) με 54 βαθμούς, στη 2η θέση ισοβαθμήσαμε εμείς και ο Ολυμπιακός με 52 βαθμούς, με την ομάδα του Πειραιά να υπερτερεί στη διαφορά τερμάτων (70-27 έναντι 63-27)!

Διαβάστε ακόμη...