“Φεύγει” ο φάκελος της νέας Τούμπας για το Υπουργείο, παρά το βαρύ κλίμα με την Κυβέρνηση

Από sfina.gr : Πότε θα κατατεθεί ο φάκελος του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου της νέας Τούμπας στο Υπουργείο Περιβάλλοντος;
Πηγή: sfina.gr
“Φεύγει” ο φάκελος της νέας Τούμπας για το Υπουργείο, παρά το βαρύ κλίμα με την Κυβέρνηση

Τελικά ο φάκελος αναμένεται να κατατεθεί στο Υπουργείο Περιβάλλοντος προς τα τέλη του μήνα (παρά το βαρύ κλίμα με την Κυβέρνηση) για να προχωρήσουν οι διαδικασίες. Η διένεξη με την Κυβέρνηση εξαιτίας της γνωμοδότησης της ΕΕΑ και η σφοδρή σύγκρουση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, με τον οποίο ο επίσημος ΠΑΟΚ βρίσκεται στα “χαρακώματα”, ήταν οι δύο βασικοί λόγοι που οδήγησαν στην καθυστέρηση αποστολής του φακέλου.

Αυτοί οι λόγοι δεν θα εκλείψουν μέχρι το τέλος του μήνα. Ο φάκελος, όμως, θα κατατεθεί με στόχο την ακύρωση κάθε ενδεχόμενου μελλοντικού επιχειρήματος της Κυβέρνησης για κωλυσιεργία των “ασπρόμαυρων” στην αποστολή του.

Ο φάκελος θα σταλεί και για να τεθεί προ των ευθυνών της η Κυβέρνηση και να αποδείξει ότι έχει πραγματική πολιτική βούληση για την έγκριση του σχεδίου της νέας Τούμπας και δεν αποτελούν “κούφια λόγια” οι πρωθυπουργικές εξαγγελίες σε κάθε επίσκεψη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη.

Μέχρι τα τέλη του μήνα μεσολαβούν 15 ημέρες. Περίπτωση νέας αναβολής στην αποστολή του φακέλου υπάρχει μόνο εάν χειροτερέψουν πολύ τα πράγματα στις σχέσεις του επίσημου ΠΑΟΚ με την Κυβέρνηση, κάτι που δεν αποκλείεται.

Αναπόφευκτα το θέμα της νέας Τούμπας συσχετίζεται με το κλίμα που επικρατεί, αφού η σκανδαλώδη γνωμοδότηση της ΕΕΑ το δυναμιτίζει και δυσχεραίνει σε μεγάλο βαθμό τις συζητήσεις με την Κυβέρνηση για την έγκριση του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ.

Διαβάστε ακόμη...