«Μνημόνιο για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου»

Από inpaok.com : Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε τα αποτελέσματα των επαφών του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη για το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Πηγή: inpaok.com
«Μνημόνιο για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου»

FIFA και UEFA έρχονται στις 25 Φεβρουαρίου στην Ελλάδα για επαφές με την ΕΠΟ και την κυβέρνηση προκειμένου να προχωρήσει το μνημόνιο συνεργασίας για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό Στέλιος Πέτσας με συνέντευξη του στην ΕΡΤ, αναφέρθηκε στα πρόσφατα ταξίδια του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη τονίζοντας ότι… «Κάναμε μία κίνηση πολιτική, όχι αθλητική, για να ξεπεράσουμε το ζήτημα που προέκυψε. Είχαμε δύο επαφές με τα ανώτατα στελέχη UEFA και FIFA. Έχουμε από τα δύο αυτά ταξίδια του Υπουργού Επικρατείας κ. Γεραπετρίτη, μια καλή μαγιά. Στις 25 του μηνός αναμένεται εδώ ο πρόεδρος της UEFA και ο αντιπρόεδρος της FIFA, προκειμένου αυτό το πλαίσιο να μπει μέσα σ’ ένα μνημόνιο, όπως το ονομάσαμε, ώστε UEFA – FIFA – Κυβέρνηση και οι ελληνικές ποδοσφαιρικές Αρχές, να μπορέσουν να έχουν ένα πλέγμα μέτρων για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου».

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στο πρόσωπο του αντιπροέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και προέδρου της Αγγλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Γκρεγκ Κλαρκ. «Σίγουρα, αυτό που μας ενδιαφέρει, είναι η άμεση εμπλοκή – και αυτό είναι πολύ θετικό που βγήκε από τα ταξίδια του κ. Γεραπετρίτη – του κ. Γκρεγκ Κλαρκ, Είναι ο πρόεδρος της αγγλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, είναι αντιπρόεδρος της FIFA, ένας άνθρωπος εγνωσμένου κύρους και με πολύ χειροπιαστά θετικά αποτελέσματα και στην καταπολέμηση της βίας και στην εκτόξευση των εσόδων του αγγλικού ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια και προσβλέπουμε πάρα πολύ στις βέλτιστες πρακτικές, που οι άνθρωποι αυτοί ξέρουν, ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι καλό για το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Διαβάστε ακόμη...