«Έχει ισχυρό αβαντάζ ο ΠΑΟΚ, αλλά να μην επαναπαυθεί»

Aπό sdna.gr: Ο Γιάννης Πετράκης μίλησε για την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ και τόνισε πως ο Δικέφαλος δεν πρέπει να επαναπαυτεί στο προβάδισμα που έχει. Ακόμη στάθηκε στην χρησιμοποίηση του Βιεϊρίνια στο δεξί άκρο της άμυνας.
Πηγή: sdna.gr
«Έχει ισχυρό αβαντάζ ο ΠΑΟΚ, αλλά να μην επαναπαυθεί»

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το αποψινό Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ έχει ισχυρό αβαντάζ με το 2-0 του πρώτου αγώνα, όμως, δεν πρέπει να επαναπαυθεί σε αυτό, διότι αυτά τα παιχνίδια είναι πολύ ρευστά. Από τη μια στιγμή στην άλλη μπορεί να συμβεί το οτιδήποτε που μπορεί να αλλάξει τους συσχετισμούς. Μην ξεχνάμε πως πέρσι η Λαμία προκρίθηκε επί του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη και έκανε αυτό που για πολλούς θεωρούνταν απίθανο».

Για την χρησιμοποίηση του Βιεϊρίνια στο δεξί άκρο της άμυνας αντί του Μάτος: «Τρέφω τεράστια εκτίμηση και σεβασμό στον Βιεϊρίνια, και ως παίκτη και ως προσωπικότητα. Μπορεί 100% να ανταποκριθεί αγωνιζόμενος ως δεξί μπακ και παράλληλα ο ΠΑΟΚ αποκτά πλεονέκτημα και περισσότερη ποιότητα στο επιθετικό τρίτο. Και ο Μάτος, βέβαια, καθάρισε πολλά ματς με στατικές φάσεις και είναι τεράστιο όπλο για τον ΠΑΟΚ. Ο Βιεϊρίνια μπορεί να υποστηρίξει και το πλάνο που είχε ο ΠΑΟΚ με τον Μάτος και επιπρόσθετα να δώσει περισσότερη επιθετική προσέγγιση».

Για το δίλημμα Σφιντέρσκι ή Άκπομ: «Μακάρι να τους είχα και τους δύο στην ομάδα μου. Και οι δύο είναι σπουδαίοι παίκτες. Αν επιλέξει να παίξει κλειστά και να κάνει παιχνίδι στο ανοιχτό γήπεδο ταιριάζει πιο πολύ ο Άκπομ. Για παιχνίδι κυριαρχίας προτιμότερος είναι ο Σφιντέρσκι».

Για το αν μπορούν να συνυπάρξουν στην ενδεκάδα: «Αυτό έχει να κάνει με την τακτική προσέγγιση του κάθε προπονητή. Όταν ήμουν στον ΠΑΣ Γιάννινα συνήθως παίζαμε με δύο κυνηγούς. Άλλοι προτιμούν να παίζουν με έναν. Έχει να κάνει με το πώς αντιλαμβάνεται ο καθένας τα πράγματα, αλλά και τα όπλα που έχεις ως προπονητής. Υπό ορισμένες συνθήκες μπορούν να παίξουν και οι δύο μαζί».

Διαβάστε ακόμη...