Όταν έστηναν τιμωρίες για παίκτες του ΠΑΟΚ…

Από paok24.com: Οι πρώτες κασέτες πριν 18 χρόνια και πώς άλλαξε ο κανονισμός για τις κίτρινες κάρτες
Πηγή: paok24.com
Όταν έστηναν τιμωρίες για παίκτες του ΠΑΟΚ…

Για να θυμηθούμε και αυτό και πώς φθάσαμε στην αλλαγή για τις κάρτες

Διανύουμε μία περίοδο όπου γίνεται ένας χαμός με τις κίτρινες κάρτες και το πότε οι παίκτες εκτίουν ποινές. Ένας κανονισμός που ισχύει στην Ελλάδα με τις ομάδες να έχουν δικαίωμα να επιλέξουν τον αγώνα ή τους αγώνες που θα χάσουν οι παίκτες. Το συγκεκριμένο άλλαξε πριν χρόνια αφού στο προηγούμενο διάστημα ήταν υποχρεωτικό να απουσιάσουν από τον αμέσως επόμενο αγώνα.

Όλα άλλαξαν μετά την αποκάλυψη που έγινε το 2002. Τότε, στην εκπομπή του Τριανταφυλλόπουλου Κίτρινος Τύπος, ακούστηκαν οι πρώτες κασέτες ηχογραφημένων συνομιλιών όπου ξεκάθαρα γίνονταν προσπάθεια για να στηθούν αγώνες, αποτελέσματα, σκορ, ακόμη και κίτρινες κάρτες!

Μία κασέτα περιείχε συνομιλία δύο ανθρώπων του ποδοσφαίρου (ένας ο Σπάθας και ένας ο Μάρης) που κανόνιζαν το πώς σε αγώνα ΟΦΗ-ΠΑΟΚ κάποιοι από τους παίκτες του Δικεφάλου θα πάρουν κάρτα για να χάσουν τον επόμενο αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Πράγματι σε εκείνο το ΟΦΗ-ΠΑΟΚ πήραν κίτρινη οι Αμπονσά και Ουντέζε και έχασαν το επόμενο ματς.

Ο ΠΑΟΚ τότε έβγαζε ανακοίνωση και ανέφερε: «Ο Παναθηναϊκός, την ώρα που διεκήρυσσε την καθαρότητα στο ποδόσφαιρο, εμφανίζεται από τηλεοπτική εκπομπή, μέσω του μέλους του Λάμπρου Μάρη, να στήνει τη διαιτησία στον αγώνα μας με τον ΟΦΗ και να επιτυγχάνει τον αποδεκατισμό μας με κάρτες, για να έχει μια πιο εύκολη δουλειά. Το κήρυγμα της καθαρότητας ήταν μόνο για επικοινωνιακούς λόγους. Στην ουσία και αυτοί είναι βουτηγμένοι βαθιά στο παρασκήνιο της συναλλαγής. Η ανάγκη για εξυγίανση και από τους εξυγιαντές προβάλλει επιτακτική, αλλά το ερώτημα είναι ποιος θα την προωθήσει όταν το προεδρείο της ΕΠΑΕ είναι ο μεσάζων της στημένης διαιτησίας».

Από εκεί και μετά ο κανονισμός άλλαξε και για να μην υπάρχουν τέτοια φαινόμενα... στησίματος, αποφασίστηκε να ορίζουν οι ομάδες τα ματς που δεν θα παίζουν οι ποδοσφαιριστές που συμπλήρωναν κάρτες.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...