Αυτός είναι ο Φάμπρι!

Από inpaok.com: Το προφίλ του Ιταλού ρέφερι που σφυρίζει το Παναθηναϊκός- ΠΑΟΚ
Πηγή: inpaok.com
Αυτός είναι ο Φάμπρι!

Γνωστοί έγιναν οι διαιτητές των δεύτερων παιχνιδιών για την φάση των «8» του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ την Τετάρτη (12/2, 20:00), στο πλαίσιο της ρεβάνς του 2-0 της Τούμπας.

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα (δείτε εδώ), στο ντέρμπι ορίστηκε ιταλική ομάδα διαιτητών, σε γήπεδο και VAR, με τον 36χρονο Μίκαελ Φάμπρι να επιλέγεται ως ο πρώτος ρέφερι της αναμέτρησης.

Ο Ιταλός διαιτητής ανήκει στην δεύτερη κατηγορία της UEFA (δύο κάτω από τους κορυφαίους της Elite), έχοντας μάλιστα μικρή ευρωπαϊκή εμπειρία, που περιορίζεται σε μόλις δυο παιχνίδια για τα προκριματικά του Europa League, ενώ είχε βρεθεί στην Ελλάδα ως τέταρτος διαιτητής, στην αναμέτρηση ΑΕΚ- Σέλτικ για τα προκριματικά του Champions League.

Ο Φάμπρι ξεκίνησε την πορεία του στη διαιτησία από τα χαμηλά κλιμάκια , σφυρίζοντας από το 2001 παιχνίδια ακαδημιών και χαμηλών κατηγοριών.

Το 2009-10 «ανέβηκε» στην Lega Pro, πριν πάρει «προαγωγή» για την Serie B, δυο χρόνια αργότερα.

Τα πρώτα του παιχνίδια στην κορυφαία κατηγορία του ιταλικού ποδοσφαίρου, Serie A, τα πήρε το 2013, ωστόσο μονιμοποιήθηκε ως διαιτητής πρώτης κατηγορίας μετά από δυο χρόνια, το 2015, ενώ πήρε το σήμα της FIFΑ και έγινε διεθνής, το 2018.

Από τότε μέχρι σήμερα, έχει διευθύνει 78 παιχνίδια στην Serie A, μοιράζοντας συνολικά 356 κίτρινες κάρτες και 12 κόκκινες (οι μισές από αυτές αφορούσαν αποβολή με δεύτερη κίτρινη).

Φέτος στο ιταλικό πρωτάθλημα έχει αναλάβει 10 παιχνίδια, βγάζοντας κατά μέσο όρο έξι κίτρινες κάρτες ανά αναμέτρηση (61 κίτρινες συνολικά), ενώ έχει δείξει συνολικά δυο φορές την κόκκινη κάρτα. Το σημαντικότερο εκ των παιχνιδιών που διεύθυνε ήταν το ντέρμπι ανάμεσα σε Λάτσιο και Γιουβέντους (3-1).

Σε αυτά τα δέκα παιχνίδια έδειξε τέσσερις φορές το σημείο του πέναλτι.

Παράλληλα διεύθυνε και τα παιχνίδια Ντομζάλε- Μαλμε (2-2) και Έρεβαν- Γούβλς 0-4, για τα προκριματικά του Europa League.

Διαβάστε ακόμη...