Ο Φερέιρα επέστρεψε στην… κανονικότητα (pics+vid

Από paok24.com:Στην «ανάγνωση» της συνολικής τακτικής προσέγγισης του ντέρμπι του κυπέλλου, από πλευράς ΠΑΟΚ, προχώρησε το Repress.gr!
Πηγή: paok24.com
Ο Φερέιρα επέστρεψε στην… κανονικότητα (pics+vid

Η μετακίνηση του Μίσιτς στη φυσική του θέση στα χαφ, η επιστροφή Μπίσεσβαρ και Πέλκα στην ενδεκάδα του Φερέιρα που έδωσε επιθετική ορμή, η πίεση του ΠΑΟΚ μπροστά, η ισορροπία στις επιθέσεις που εκδηλώθηκαν από δεξιά και αριστερά με την επιλογή Βιεϊρίνια ως δεξιού μπακ, οι επιλογές Ανουάρ και Μπουζούκη που δεν βοήθησαν το πλάνο του Δώνη και οι ευκαιρίες του Λάμπρου στο φινάλε, που θα μπορούσαν να «τελειώσουν» τον Παναθηναϊκό.

Πέλκας "δεκάρι" και Μίσιτς στα χαφ
Αν και μεσολάβησαν μόλις 3 μέρες από την ήττα και την κακή εμφάνιση από τους πράσινους στο ΟΑΚΑ, ο Αμπέλ Φερέιρα άλλαξε αρκετά πράγματα. Αρχικά, επανέφερε το Μίσιτς στη φυσική του θέση στα χαφ μαζί με τον Μαουρίσιο, αφήνοντας εκτός ενδεκάδας τον Εσίτι. Προτίμησε και τον Μπίσεσβαρ που ξεκινούσε από αριστερά και συνέκλινε προς το κέντρο όπως συνηθίζει, αφήνοντας το πλάτος για το Γιαννούλη.

Πίσω από τον Σβιντέρσκι έπαιξε ο Πέλκας, ο οποίος σε φάση άμυνας έπαιζε μπροστά μαζί με τον Πολωνό πρεσάροντας τα αντίπαλα στόπερ, και σε φάση επίθεσης έψαχνε συνέχεια την κίνηση στην πλάτη της άμυνας.

Σε φάση άμυνας, το πλάνο ήταν να ξεκινούν από τα 2/3 του γηπέδου και να πιέζουν μπροστά την άμυνα του Παναθηναϊκού ώστε να την εξωθήσουν σε λάθος. Η ύπαρξη του ταχυδυναμικού Πέλκα στην ενδεκάδα, όπως και η απουσία του βαρύ Εσίτι, βοήθησε στο να ανακτήσει πολλές φορές την κατοχή λόγω των λαθών των αντιπάλων. Έπειτα, είχε και γρήγορες μεταβάσεις στην επίθεση όταν κέρδιζε τη μπάλα.

Χαρακτηριστική η φάση του πέναλτι, όπου Βαρέλα και Μπίσεσβαρ πρεσάρουν στο σημείο που χάθηκε η μπάλα τον Μπουζούκη, το λάθος του οποίου δίνει την ευκαιρία στον Ολλανδό να βρει με κάθετη πάσα τον Πέλκα στην περιοχή.

 

Διαβάστε ακόμη...