Γκάφα μεγατόνων της ΕΕΑ με Ιβάν Σαββίδη!

Απο sdna.gr: «Συγγνώμη λάθος...» από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού που προκάλεσε επικοινωνιακό θόρυβο υπολογίζοντας... λάθος τις μετοχές που έχει στον ΠΑΟΚ ο Ιβάν Σαββίδης, μετά την συμμετοχή του στην πρόσφατη ΑΜΚ της ΠΑΕ!
Πηγή: sdna.gr
Γκάφα μεγατόνων της ΕΕΑ με Ιβάν Σαββίδη!

Μία απίστευτη γκάφα που αποδεικνύει την τρικυμία στην οποία βρίσκονται τα μέλη της, έκανε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Την ημέρα που ανακοινώθηκε η εισήγηση - σκάνδαλο για υποβιβασμό της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ, από τα ίδια μέλη της Επιτροπής έγινε γνωστό ότι ο «Δικέφαλος» έχει κι άλλο ανοιχτό μέτωπο, από το οποίο μάλιστα, προέκυπτε νέο ενδεχόμενο βαριάς τιμωρίας και συγκεκριμένα υποβιβασμού.

Ο λόγος για τη συμμετοχή του Ιβάν Σαββίδη στην αύξηση 28 εκατ. ευρώ του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ, στις 31 Δεκεμβρίου 2019. Το ποσό με το οποίο συμμετείχε ο ομογενής επιχειρηματίας στην αύξηση ήταν 6.5 εκατ. ευρώ και σύμφωνα με τους υπολογισμούς των μελών της Επιτροπής ήταν της τάξης του 5.6% των μετοχών και ως εκ τούτου η ΠΑΕ, σύμφωνα με το άρθρο 16 του Ν4603/2019, έπρεπε να είχε την σχετική άδεια της Επιτροπής. Αυτό προβλέπει άλλωστε ο νόμος Βασιλειάδη για «μεταβίβαση μετοχών, καθώς και κάθε άλλη δικαιοπραξία, η οποία έχει ως αποτέλεσμα την απόκτηση μετοχών Α.Α.Ε. που εκπροσωπούν ποσοστό μεγαλύτερο του πέντε τοις εκατό (5 %) του μετοχικού της κεφαλαίου, κατά την ίδρυση ή ύστερα από αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου».

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ λοιπόν, ενημέρωσε την ΕΕΑ στις 27/1 και όχι εντός 10ημέρου, όπως όφειλε (και δεν έκανε) η Ξάνθη και γι' αυτό αντιμετωπίζει τον κίνδυνο υποβιβασμού.

Υπάρχει όμως, ένα μικρό σημαντικό...λαθάκι στην συγκεκριμένη υπόθεση, το οποίο επεσήμανε από την πρώτη στιγμή η ΠΑΕ ΠΑΟΚ που έκανε λόγο για «επικίνδυνους ανθρώπους που βγάζουν και πορίσματα» και στο τέλος επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά.

Οι μετοχές του Σαββίδη δεν είναι της τάξης του 5.6% αλλά πολύ λιγότερες, κάτω από 1%! Κι ενώ τα μέλη της Επιτροπής δήλωναν ότι θα τον καλέσουν σε ακρόαση για τις 30/1, αφού έκαναν ξανά τους υπολογισμούς, βρήκαν το λάθος τους και φυσικά δεν έστειλαν χαρτί για ακρόαση στα γραφεία της ΠΑΕ. Ο επικοινωνιακός θόρυβος όμως, μέσα από την γκάφα τους, είχε γίνει...

Θέμα Σαββίδη λοιπόν, δεν υπάρχει, όσο και αν ήθελαν τα μέσα της Συμμορίας που με πηχυαίους τίτλους έκαναν λόγο για νέο κίνδυνο υποβιβασμού του ΠΑΟΚ.

Στην πραγματικότητα όμως, προκύπτει κάτι άλλο: τεράστιο θέμα σε ότι αφορά την Επιτροπή που δεν μπορεί να υπολογίσει ένα ποσοστό σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Και μπορεί ο λαός να λέει ότι «μόνοι οι πεθαμένοι δεν κάνουν λάθη», η ΕΕΑ όμως, σίγουρα δεν πρέπει να κάνει, από την στιγμή που κρίνει κατηγορίες.

Αποδεικνύει παράλληλα, την... θαλασσοταραχή στην οποία βρίσκονται τα μέλη της, που έχει επιβεβαιωθεί πάντως και από τις δημόσιες κόντρες (άλλοι το χαρακτηρίζουν και... ξεκατίνιασμα) που έχουν ακολουθήσει την εισήγηση σκάνδαλο στην υπόθεση του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης.

Διαβάστε ακόμη...