«Όχι» της UEFA στην τροπολογία- έκτρωμα;

Από thessports.gr: Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος συναντήθηκε στη Νιόν της Ελβετίας με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν και συζήτησαν για όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Πηγή: thessports.gr
«Όχι» της UEFA στην τροπολογία- έκτρωμα;

Και το πιο ενδιαφέρον στοιχείο που προκύπτει από τις εν λόγω επαφές, σύμφωνα με όσα διαρρέονται από την πλευρά της Ομοσπονδίας, είναι πως η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία δεν είναι θετική στο να αλλάξει μεσούσης της περιόδου ο πειθαρχικός κώδικας παρά τις κυβερνητικές επαφές του υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη τις προηγούμενες ημέρες. Κάτι που εφόσον ισχύσει, ανατρέπει τα μέχρι τώρα δεδομένα και καθιστά άνευ ουσίας και ισχύς την τροπολογία που έφερε η κυβέρνηση προς ψήφιση, με την οποία καταργούσε τον υποβιβασμό σε περίπτωση πολυϊδιοκτησίας. Ενδεχομένως γι' αυτό το λόγο με την επιστροφή του στην Ελλάδα ο κ. Γεραπετρίτης άλλαξε στάση...

Όπως χαρακτηριστικά διαρρέουν από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, η UEFA τόνισε ότι μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου δεν αλλάζει ο πειθαρχικός κώδικας, καθώς δεν προβλέπεται καταστατικά. Επιπλέον, θα δημιουργήσει ένα διεθνές δεδικασμένο που επ' ουδενί επιθυμεί η UEFA. Επομένως, για να προχωρήσει οποιαδήποτε αλλαγή θα πρέπει να περάσει από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ το καλοκαίρι και σε καμία περίπτωση στο μέσον της σεζόν.

Τι ισχύει με τις ποινές
Επί του πρακτέου, αυτό σημαίνει ότι ισχύουν όλες οι προηγούμενες προβλεπόμενες ποινές από τον πειθαρχικό κώδικα της ΕΠΟ και δεν θα έχει εφαρμογή η τροπολογία που έφερε στη Βουλή η κυβέρνηση. Τουτέστιν δεν υφίσταται η αφαίρεση βαθμών σε περίπτωση πολυϊδιοκτησίας, όπως ήθελε η κυβέρνηση, αλλά η ποινή του υποβιβασμού. Παράλληλα, από τη συνάντηση που είχε ο Τσέφεριν με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο, προέκυψε πως δεν πρόκειται να υπάρξει προσωρινή διοικούσα επιτροπή. Ως εκ τούτου, η διοίκηση Γραμμένου θα συνεχίσει τη θητεία της μέχρι τις εκλογές του καλοκαιριού.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ αναφέρει τα εξής: «Έπειτα από τη συνάντηση με τον πρόεδρο της UEFA, ο Βαγγέλης Γραμμένος, που συνοδευόταν από τον Ταμία της ΕΠΟ, Περικλή Λασκαράκη και το Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, Λεωνίδα Θωμαΐδη, είχαν συνάντηση με υψηλόβαθμα στελέχη της ευρωπαϊκή ομοσπονδίας.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...