Κυριάκος: Η γνωμοδότηση της ΕΕΑ μικρότερο γεγονός από τη δίκη για τα στημένα

Απο ethnos.gr: Ο Γραμματέας του τομέα Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής, Κυριάκος Κυριάκος, σχολίασε τον τρόπο με τον οποίο τα «κακώς κείμενα» της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού χρησιμοποιούνται για να «σκεπάσουν» τη μεγάλη δίκη για τα στημένα παιχνίδια
Πηγή: ethnos.gr
Κυριάκος: Η γνωμοδότηση της ΕΕΑ μικρότερο γεγονός από τη δίκη για τα στημένα

Με τη συμπλήρωση εννέα ημερών από τη στιγμή που η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού του Λευτέρη Αυγενάκη αποφάσισε να γνωστοποιήσει τη γνωμοδότησή της για την υπόθεση που δημιούργησε ο Ολυμπιακός εναντίον του ΠΑΟΚ, με ρεπορτάζ που παρουσιάστηκε στο One Channel, ιδιοκτησίας Βαγγέλη Μαρινάκη, το σκεπτικό της επίμαχης εισήγησης αγνοείται με αποτέλεσμα η συγκεκριμένη υπόθεση να «σέρνεται» και να... συντηρείται. Το αποτέλεσμα της αναίτιας «κωλυσιεργίας» στη συγγραφή του σκεπτικού, έχει δώσει την αφορμή σε ΜΜΕ και ποδοσφαιρικούς παράγοντες να διατηρούν στο προσκήνιο τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Και τούτο διότι, όσο καθυστερεί το σκεπτικό, αργεί και η εκδίκαση της υπόθεσης από τα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα του ποδοσφαίρου προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να πάψει να υφίσταται η παραμικρή σκιά. Κι όσο καθυστερεί το ξεκαθάρισμα, η υπόθεση παραμένει εντέχνως στην κορυφή της αθλητικής επικαιρότητας, την ώρα που έχει αρχίσει και βρίσκεται σε εξέλιξη η μεγάλη και ιδιαίτερα σημαντική δίκη για τα στημένα, μια υπόθεση που έχει συγκλονίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο με βάση όσα στοιχεία έφεραν στο εδώλιο του κατηγορουμένου 28 πρόσωπα του ποδοσφαίρου μεταξύ των οποίων βρίσκεται και ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Αυτός άλλωστε είναι ο κοινός παρονομαστής στις δυο υποθέσεις καθώς στα περί σχέσεων ΠΑΟΚ-Ξάνθης, πρωτοστάτησε κάνοντας τη σχετική καταγγελία η ΠΑΕ Ολυμπιακός, που μέσω του Μαρινάκη εμπλέκεται και στη δίκη των 28.

Κυριάκος: «Δίκιο» έχει αυτός με τα περισσότερα μέσα

Με αφορμή όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα με την υπόθεση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού αλλά και την έναρξη της δίκης για τα στημένα ο Κυριάκος Κυριάκος, Γραμματέας του τομέα Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής και πρώην διευθυντής Επικοινωνίας του ΠΑΟΚ, σχολίασε στο ethnos.gr ότι «τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν λύθηκαν όλα, ούτε θα λυθούν όλα γρήγορα γιατί έχουν βαθιές ρίζες. Το ίδιο το σύστημα σε οδηγεί αν δεν μπορέσεις να αλλάξεις τους όρους του παιχνιδιού, να μάθεις να τους χρησιμοποιείς. Είμαι περήφανος που στον ΠΑΟΚ παλέψαμε και καταφέραμε να αλλάξουμε πολλούς όρους. Ξένους διαιτητές, var, τακτικούς δικαστές και άλλα, που ενισχύουν την αξιοπιστία του».

Και πρόσθεσε με νόημα: «Τι δεν καταφέραμε να αλλάξουμε; Το ότι "δίκιο" έχει αυτός που έχει τα περισσότερα μέσα να το επιβάλει. Η γνωμοδότηση της ΕΕΑ είναι μικρότερο γεγονός από τη δίκη για τους στημένους αγώνες, δεν είναι τελεσίδικη και δεν δικαιολογεί -ακόμη τουλάχιστον- τόση φασαρία. Η συγκυρία δείχνει ότι χρησιμεύει όμως σε μια λογική συμψηφισμών, υποβάθμισης άλλων υποθέσεων. Εύχομαι οι αποφάσεις σε όλες τις υποθέσεις να είναι δίκαιες και γρήγορες».

Διαβάστε ακόμη...