Το καίριο λάθος του Φερέιρα – τι καλείται να διορθώσει

Από sfina.gr: Τα λάθη διορθώνονται αρκεί να τα συνειδητοποιήσεις.
Πηγή: sfina.gr
Το καίριο λάθος του Φερέιρα – τι καλείται να διορθώσει

Ποια λάθη έχει κάνει ο Αμπέλ Φερέιρα, που χρίζουν άμεσης διόρθωσης;

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή...

Ανακοίνωσε από την πρώτη ημέρα ότι θέλει να αλλάξει τον τρόπο διάταξης της ομάδας από το 4-2-3-1 σε 4-4-2. Άρχισαν οι γκρίνιες από τους παίκτες που είχαν συνηθίσει σε ένα συγκεκριμένο και επιτυχημένο εκ των αποτελεσμάτων πλάνο ανάπτυξης την τελευταία τριετία.

Τελικά ως επαγγελματίας μπήκαν στα καλούπια που ήθελε ο νέος τους προπονητής, προσαρμόστηκαν στα καινούργια δεδομένα γρήγορα και η ομάδα άρχισε να ρολάρει, πιάνοντας υψηλά στάνταρ απόδοσης με κορυφαία παραδείγματα την ρεβάνς με τον Άγιαξ και τον αγώνα του πρώτου γύρου με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Ο Πορτογάλος τεχνικός τα μπέρδεψε όλα με την επιστροφή των Σοζέ Μαουρίσιο και Αντελίνο Βιεϊρίνια, "χαλώντας" την χημεία της ομάδας. Όχι μόνο βιάστηκε να τους επαναφέρει στην ενεργό δράση, φανερά ανέτοιμους, αλλά ήθελε σώνει και καλά να τους "χωρέσει" στην 11άδα σε ρόλους μάλιστα που δεν τους ταίριαζαν.

Ο Βιεϊρίνια σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να παίξει, όπως αποδείχτηκε, αριστερός πλάγιος που συγκλίνει στον άξονα και γίνεται δεύτερο "10άρι", όπως απαιτεί το σύστημα του Φερέιρα. Ο Μαουρίσιο σε όλη την καριέρα του είναι συνηθισμένος να αγωνίζεται στο 4-2-3-1 ως δεύτερος αμυντικός χαφ και όχι ως "8άρι" μόνος του, όπου "χάνεται". Είναι καθαρά παίκτης συνεργασίας, όπως έκανε με τον Χοσέ Κάνιας τα προηγούμενα χρόνια στον ΠΑΟΚ.

Έτσι, ο Φερέιρα για να χωρέσει τους Βιεϊρίνια και Μαουρίσιο στην 11άδα προώθησε τον Γιόζιπ Μίσιτς στην θέση "10", (αφού ως ο καλύτερος παίκτης της ομάδας ήταν αδύνατο ο Κροάτης να βγει από την 11άδα) και πέταξε "έξω" με την μία τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, αλλά και τον Δημήτρη Πέλκα. Μπάχαλο, δηλαδή...

Αυτό ήταν ένα καίριο λάθος του Πορτογάλου τεχνικού (όχι το μοναδικό...) το οποίο φαίνεται πως πρέπει να αναθεωρήσει για να βρει ξανά η ομάδα τον δρόμο της.

Διαβάστε ακόμη...