Σαρωτικές αλλαγές στο ποδόσφαιρο

Από sdna.gr: Έρχονται σαρωτικές αλλαγές στην Superleague 1 και το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα, όπως αποκαλύπτει το Έθνος που επικαλείται πηγές κοντά στην κυβέρνηση.
Πηγή: sdna.gr
Σαρωτικές αλλαγές στο ποδόσφαιρο

Αναλυτικά τα όσα αναφέρονται το κείμενο του ethnos.gr:

Σημαντικές επαφές με παράγοντες και εξέχουσες προσωπικότητες από τον χώρο του ποδοσφαίρου έχει ο Γιώργος Γεραπετρίτης, «δεξί χέρι» του πρωθυπουργού και υπουργός Επικρατείας, τις οποίες φιλοδοξεί να ολοκληρώσει μέχρι το προγραμματισμένο ταξίδι του στην έδρα της FIFA στην ελβετική πόλη Νιόν.

Μέσα από αυτή τη διαδικασία, η κυβέρνηση θέλει να αλλάξει το τοπίο στο χώρο του ποδοσφαίρου - μετά τα όσα τραγελαφικά έχουν γίνει επί ημερών Αυγενάκη - και να διασφαλίσει ότι θα έχει απτό δείγμα γραφής προθέσεων και καταστάσεων έως την κρίσιμη αναμέτρηση ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, η οποία θα διεξαχθεί στην Τούμπα. Μέχρι τότε είναι πολύ πιθανό ο κ Μητσοτάκης να έχει ήδη συναντήσει τα στελέχη της FIFA και της UEFA.

Προβεβλημένοι σύνδεσμοι

Όπου κι αν είσαι είναι και το καζίνο σου, με Live Blackjack & Ρουλέτα και τραπέζια με Έλληνες dealers αποκλειστικά για τα μέλη της Stoiximan. Πάτα εδώ!
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η κυβέρνηση επιθυμεί την επίσπευση των εξελίξεων ούτως ώστε να προχωρήσει το συντομότερο δυνατόν στο μνημόνιο που προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το οποίο θα αποτελέσει τον οδικό χάρτη για την επόμενη μέρα του ποδοσφαίρου.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες ο κύριος Γεραπετρίτης θα κάνει ξεκάθαρο προς τις διεθνείς διοργανώτριες αρχές ότι από τη στιγμή που υπογράφει το μνημόνιο θα έχουν πλήρη πολιτική κάλυψη από την κυβέρνηση να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να εφαρμοστούν τα όσα θα συμφωνηθούν.

Στο πλάνο της κυβέρνησης περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων τα εξής:

Αλλαγή στο οργανόγραμμα και στον τρόπο που διοικείται

Αλλαγη στον τρόπο εκλογής του προέδρου της ΕΠΟ

Αλλαγή στον τρόπο εφαρμογής του πειθαρχικού κώδικα και απονομής της αθλητικής δικαιοσύνης

Αλλαγή στον τρόπο ορισμού των διαιτητών.

Το ερώτημα βεβαίως είναι με ποιον τρόπο θα διασφαλιστούν όλα τα παραπάνω. Τα περισσότερα εξ αυτών (αλλαγή στην ΕΠΟ, αλλαγή στη διαιτησία) αποτελούν αιτήματα που τίθενται από τον Ολυμπιακό τον τελευταίο 1,5 και πλέον χρόνο, με αποκορύφωμα βέβαια τη φετινή σεζόν. Η κυβέρνηση θέλει να πάρει στα χέρια της την κατάσταση, δηλώνει πως επιθυμεί την ισονομία, αλλά οι χειρισμοί και οι επιλογές θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές για να μην επιστρέψει το ελληνικό ποδόσφαιρο στην εποχή της «κανονικότητας», στις εποχές της «παράγκας» και της «συμμορίας».

Διαβάστε ακόμη...