Ήξερε για την προβληματική ΕΕΑ

Από inpaok.com:Η «Δίκη» δημοσιεύει δύο ντοκουμέντα για το ζήτημα της σύνθεσης της ΕΕΑ.
Πηγή: inpaok.com
Ήξερε για την προβληματική ΕΕΑ

Ο αντιπρόεδρος του ΙΔΕΑΔ είχε ενημερώσει σχετικά τον υφυπουργό Αθλητισμού Λ.Αυγενάκη, αλλά δεν εισακούστηκε.

Ιδού:

#ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ Νο1:

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΑΙΤΗΣΗ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ

1.Γεωργιου ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ,
2.Χρηστου ΑΡΑΒΙΔΗ,
3.Ιωάννη ΛΥΠΗΜΕΝΟΥ

Κ Α Τ Α

1.Γεωργιου ΖΩΗ,Αναπληρωτή Προέδρου,
2.Δημητρίου ΣΜΥΡΝΑΚΗ,
3.Κωνσταντινου ΜΑΝΤΑΙΟΥ,
4.Ηλία ΑΡΚΟΥΔΗ,
5.Χριστοδουλου ΔΕΡΔΕΜΕΖΗ, μελων της ΕΕΑ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ :
1.Υφυπουργο Αθλητισμού κ. Ελευθέριο ΑΥΓΕΝΑΚΗ,
2.Γενικο Γραμματέα κ. Γεώργιο ΜΑΥΡΩΤΑ

Κύριε Πρόεδρε,
Με όλο τον σεβασμό σε Εσάς και στην Επιτροπή Σας, υποβαλλουμε νόμιμα και παραδεκτα αίτημα εξαίρεσης κατά του Αναπληρωτή Προέδρου κ. Γεωργίου ΖΩΗ και των μελών κ. Δημητρίου ΣΜΥΡΝΑΚΗ, Κωνσταντίνου ΜΑΝΤΑΙΟΥ και Ηλία ΑΡΚΟΥΔΗ για τους εξής νόμιμους, βασιμους, ουσιαστικους κι αληθινούς λόγους :
ΕΠΕΙΔΗ οι 3 πρώτοι των καθ'ων συμμετείχαν στις συνθέσεις της ΕΕΑ που εξέδωσαν τις προσβαλλομενες αποφάσεις υπέρ της ΠΑΕ ΑΡΗΣ,
ΕΠΕΙΔΗ ο 4ος των καθ'ων ναι μεν ήταν μέλος εκείνης της σύνθεσης της ΕΕΑ, πλην όμως μετά την αίτηση εξαίρεσης που τότε είχαμε υποβάλλει, είχε αυτοεξαιρεθει και δεν συμμετείχε κατά την έκδοση των αποφάσεων κι επομένως δεν μπορεί να συμμετέχει και στην σημερινή σύνθεση,
ΕΠΕΙΔΗ ο 5ος των καθ'ων δεν ήταν μέλος της τότε ΕΕΑ, όμως ως μέλος της προηγούμενης σύνθεσης και μάλιστα ως εισηγητής, σε υποθέσεις του πρώτου εξ ημών, έχει επιδείξει απαράδεκτη,μεροληπτικη και αντισυναδελφικη συμπεριφορά, ακολουθώντας μάλιστα τα προαναφερθεντα μέλη στην κάθοδο τους από την έδρα, δίκην συτοεξαιρεσης, σε κάθε υπόθεση μου,
ΕΠΕΙΔΗ ήδη κι όσον αφορά την αίτηση ανάκλησης που έχουμε υποβάλλει κι ενώ η Επιτροπή Σας συνεδριασε και την 12η Αυγούστου 2019 και έχει ορίσει νέα συνεδρίαση για σήμερα 22.8.2019,προκειμένου να κρίνει τον φάκελο της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, εμείς δεν κληθηκαμε να παρασταθουμε ενώπιον Σας και να εκθεσουμε τις απόψεις μας, στερουμενοι έτσι το συνταγματικό δικαίωμα της προηγούμενης ακρόασης,
ΕΠΕΙΔΗ επομένως κατά τον Κώδικα Διοικητικής Δικονομιας, μπορεί να ζητηθεί η εξαίρεση προσώπου στο οποίο συντρέχουν πραγματικοί λόγοι που δικαιολογούν την δημιουργία αμφιβολίας ως προς την αντικειμενική ευθύνη των καθηκόντων του (άρθρο 7 Κώδικα Διοικητικής Δικονομιας και άρθρο 7 Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας)

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Και με την επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος μας

ΣΑΣ ΖΗΤΑΜΕ
ΝΑ Κάνετε δεκτή την παρούσα αίτηση και να εξαιρέσετε τα προταθεντα μέλη σας.

ΑΘΗΝΑ 22.8.2019

Ο ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

#ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ Νο2:

ΠΡΟΣ
1.Τον Υφυπουργό Αθλητισμού, κ. Ελευθέριο ΑΥΓΕΝΑΚΗ,
2.Τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού,
κ. Γεώργιο ΜΑΥΡΩΤΑ,
3.Τον Υπουργό Ανάπτυξης,
κ. Αδωνι ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ,
4.Τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνο ΤΣΙΑΡΑ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
Νομική Υπηρεσία ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΙΤΗΣΗ
– ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

Του Γεωργίου Π. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ, Δικηγόρου Αθηνών, ΑΜΔΣΑ 14162, Αντιπροέδρου του ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ (ΙΔΕΑΔ), ως πληρεξουσίου Δικηγόρου των τέως επαγγελματιών ποδοσφαιριστών της ΠΑΕ ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Χρήστου ΑΡΑΒΙΔΗ, Ευθυμίου ΚΟΥΛΟΥΧΕΡΗ, Γρηγορίου ΠΑΠΑΖΑΧΑΡΙΑ, Εμμανουήλ ΠΑΠΑΣΤΕΡΙΑΝΟΥ και Κωνσταντίνου ΚΑΠΕΤΑΝΟΥ και του επαγγελματια διαμεσολαβητη μεταγραφών ποδοσφαιριστων Ιωάννη ΛΥΠΗΜΕΝΟΥ.

Με την παρούσα, με την ιδιότητα τόσο του πληρεξουσίου δικηγόρου των αναφερομένων δανειστών της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, όσο και του αντιδικου, λόγω της προσωπικής μου εμπλοκής στις δίκες των εντολεων μου, θέλω να σας πληροφορήσω για την σκανδαλωδη υπόθεση της αδειοδότησης της νέας ΠΑΕ ΑΡΗΣ από την προηγούμενη κυβέρνηση αλλά και για τον ρόλο που έπαιξε δυστυχώς η Επιτροπή Επαγγελματικου Αθλητισμού, στην οποία σημειωτέον η υπόθεση εκκρεμεί μετά την αίτηση ανάκλησης που έχουμε ασκήσει.
Πρόκειται περί ενός δικαστικού και νομοθετικού πραξικοπηματος που συντελεσθηκε το 2016 με ευθύνη του τότε Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Σταύρου ΚΟΝΤΟΝΗ και με εργαλείο την τότε αλλά δυστυχώς κατά 90 % ίδια και σήμερα Επιτροπή Επαγγελματικου Αθλητισμού, καθώς με την πρόσφατη απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού, διορίστηκε μόνο νέος πρόεδρος.
Συγκεκριμένα :
1.Η τότε ΕΕΑ υπό την προεδρία του επίτιμου Αρεοπαγίτη κ. Γεωργίου ΠΑΠΑΛΑΚΗ, είχε, κατόπιν κοινής εισήγησης της εξειδικευμενης στα θέματα αθλητικών ανωνύμων εταιριών δικηγορου κ. Ειρήνης ΜΑΡΟΥΠΑ και του Καθηγητή Οικονομικών κ. Γεωργίου ΒΑΜΒΟΥΚΑ, γνωμοδοτησει, όσον αφορά τις ΠΑΕ που καταδολιευτικα υποβιβαζονται και επαναπροβιβαζονται με άλλο ΑΦΜ για να αποφύγουν να εκτελέσουν τις δικαστικές αποφάσεις και να εξοφλήσουν τα χρέη τους προς ποδοσφαιριστές, προπονητές, τρίτους και Δημόσιο (Εφορία, ΙΚΑ, ΔΕΚΟ), θεωρώντας οτι έπρεπε να παταχθει το σκάνδαλο των καταδολιευτικων υποβιβασμων και της ταχυδακτυλουργικης απαλλαγής των ΠΑΕ από τα χρέη τους, μέσω της καθολικής διαδοχής των νέων ΠΑΕ στα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των προηγούμενων ΠΑΕ!

2.Ομως προ του κινδύνου να μην αδειοδοτηθουν κάποιες ΠΑΕ, μεταξύ των οποίων και η ΠΑΕ ΑΡΗΣ, ο τότε πολιτικός προϊστάμενος της ΕΕΑ Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Σταύρος ΚΟΝΤΟΝΗΣ, με φωτογραφική νομοθετηση άλλαξε την σύνθεση της απομακρυνοντας τους μη χειραγωγουμενους κι άρα επικίνδυνους ΠΑΠΑΛΑΚΗ, ΒΑΜΒΟΥΚΑ, ΜΑΡΟΥΠΑ και τους αντικατεστησε με πειθηνια κι αβουλα στις κυβερνητικές βουλές νέα μέλη, τα οποία προθύμως χορήγησαν πιστοποιητικό συμμετοχής στην ΠΑΕ ΑΡΗΣ, παρότι δεν συνετρεχαν οι προϋποθέσεις τόσο του Αθλητικού, όσο και του Εμπορικού Νόμου.

3.Σημειωτεον οτι πέραν των χρεών, η ΠΑΕ ΑΡΗΣ δεν έπρεπε να αδειοδοτηθει, γιατί δεν τήρησε την προβλεπόμενη διαδικασία κάλυψης του αρχικού μετοχικού κεφαλαίου και ουδέποτε απέδειξε την πραγματική και προσηκουσα ολική καταβολή του.

4.Μαλιστα με μια από τις τελευταίες αποφάσεις της προηγούμενης σύνθεσης της ΕΕΑ, η ΠΑΕ ΑΗΤΤΗΤΟΣ ΣΠΑΤΩΝ τιμωρήθηκε με αποβολή από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα,στα οποία ήδη συμμετείχε, ακριβώς για τους ίδιους λόγους, καθώς δεν είχε προβεί σε ολική και προσηκουσα καταβολή του μετοχικού κεφαλαίου.

5.Στο μεταξύ το παρανόμως απομακρυνθεν μέλος της ΕΕΑ, δικηγόρος κ. Ειρήνη ΜΑΡΟΥΠΑ, όχι μόνο δικαιώθηκε απόλυτα από το ΣτΕ αλλά κι επαναδιορισθηκε με αναδρομική ισχύ σε εκτέλεση της απόφασης του Ανωτατου Δικαστηρίου, με απόφαση του προηγούμενου Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Γεωργίου ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ, με αποτέλεσμα οι αποφάσεις που εκδόθηκαν για την υπόθεση μας το 2016 να είναι ανυπόστατες και ανακλητεες!

6.Ομως η κ. ΜΑΡΟΥΠΑ δεν πρόλαβε να συμμετάσχει στην προηγούμενη σύνθεση, γιατί για πολλοστή φορά η ΕΕΑ ανέστειλε την λειτουργία μετά από μία ακόμη παραίτηση του προέδρου της (κ. ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΥ) αλλά ήδη συμπεριλαμβάνεται στη σύνθεση της ΕΕΑ, στην οποία πλέον προεδρεύει ο συνταξιούχος δικαστής κ. Νικόλαος ΤΖΟΥΝΑΚΗΣ.

7.Λιγο πριν αδρανοποιηθει η ΕΕΑ,υπέβαλα αίτηση αναψηλαφησης της υπόθεσης της αδειοδότησης της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, όμως τελικά παραιτήθηκα από το δικογραφο λόγω της μεροληπτικης συμπεριφοράς των μελών της απέναντι μου που έφτασε στο εξευτελιστικο για την Επιτροπή και την Διοίκηση σημείο της αρνησιδικιας για τις υποθέσεις μου, μέσω της συστηματικής μαζικής αποχώρησης των μελών της, πριν ακριβώς από την συζήτηση τους.

8.Γιαυτον ακριβώς τον λόγο επιφυλαχθηκα να ασκήσω νέα αίτηση ανάκλησης – αναψηλαφησης, αμέσως μετά τις εκλογές και την αλλαγή της σύνθεσης της Επιτροπής, προκειμένου η υπόθεση να επανακριθει ορθά και δίκαια από τα νέα μέλη και την επαναδιορισθεισα κ. ΜΑΡΟΥΠΑ!

9.Δυστυχως όμως η μόνη αλλαγή, πλην της δεδομένης με την συμμετοχή της κ. ΜΑΡΟΥΠΑ, που έγινε από τη νέα κυβέρνηση είναι στην θέση του προέδρου με τον διορισμό του κ. Νικολάου ΤΖΟΥΝΑΚΗ.

10.Ηδη η ΕΕΑ ξεκίνησε τις συνεδριάσεις της και μάλιστα εν σπουδή χορήγησε τα πρώτα πιστοποιητικά στις μισές περίπου ΠΑΕ της SUPER LEAGUE κι εν όψει της έναρξης του νέου πρωταθλήματος, έχει προγραμματίσει για την συνεδρίαση της 22.8.2019 την ίδια διαδικασία για την αδειοδότηση και των υπολοίπων ΠΑΕ, μεταξύ των οποίων και η ΠΑΕ ΑΡΗΣ για την υπόθεση της οποίας παραδόξως δεν έχουμε κληθεί να παραστουμε για την συζήτηση της αίτησης ανάκλησης.

11.Ενας επιπροσθετος οψιγενης λόγος που δικαιώνει τις απόψεις μας κι επιβάλλει όχι μόνο την ανάκληση εκείνων των αποφάσεων αλλά και την μη χορήγηση πιστοποιητικου στην ΠΑΕ ΑΡΗΣ, είναι η μόλις προ ολίγων ημερών προβληθεισα από τον Τύπο οφειλή της παλιάς και της νυν ΠΑΕ ΑΡΗΣ προς την ΔΕΗ, ύψους 1.600.000€ που οδήγησε τον ΔΕΔΔΗΕ στην διακοπή της ηλεκτροδοτησης του γηπέδου της.
Αν ισχύει οτι έγινε αναγνώριση και διακανονισμος της οφειλης από την διοίκηση της νέας ΠΑΕ ΑΡΗΣ, τότε είναι προφανές οτι σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαγραφεί οι απαιτήσεις μας και η ΠΑΕ ΑΡΗΣ είναι υποχρεωμένη να εξοφλήσει ή να διακανονισει και τις δικές μας οφειλές, προκειμένου να αδειοδοτηθει από την ΕΕΑ!

12.Εδω όμως προκύπτουν τα εξής εύλογα ερωτήματα μας προς την Πολιτεία :
α. Είναι δυνατόν η παρούσα ΕΕΑ με την παρούσα σύνθεση να δικάσει δίκαια και να ανατρέψει προγενεστερες αποφάσεις που οι ίδιοι εξέδωσαν;
β. Είναι δυνατόν με μόνη την παρουσία του νέου προέδρου κ. ΤΖΟΥΝΑΚΗ και της κ. ΜΑΡΟΥΠΑ να διασφαλισθει η φερεγγυότητα, αξιοπιστία και αμεροληψια της ΕΕΑ;
γ. Είναι δυνατόν επίσης ο κ. ΤΖΟΥΝΑΚΗΣ, τον οποίο a priori θεωρούμε έντιμο κι άξιο δικαστή, να επιβάλλει την μη αδειοδότηση της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, όταν δυστυχώς ο ίδιος την έχει αδειοδοτησει κατ'επαναληψη ως πρόεδρος της αντίστοιχης Επιτροπής Αδειοδότησης της ΕΠΟ;
δ. Είναι δυνατόν μία ΠΑΕ, όπως η ΠΑΕ ΑΡΗΣ που με συνεχή νομικά τρυκ επί χρόνια διαγραφει τα χρέη της προς τους εργαζόμενους και το Ελληνικό Δημόσιο, όχι μόνο να αδειοδοτειται από την ΕΠΟ και την ΕΕΑ αλλά και να είναι συγχρόνως και ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΗ, καθώς επιβιώνει από τα τηλεοπτικα συμβόλαια της ΕΡΤ, και να αποτελεί έναν ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΊΟΥ, καθώς μεταξύ άλλων οφείλει και στην ΔΕΗ;
ε. Είναι δυνατόν η ΕΕΑ, ανεξάρτητα από τις δικές μας καταγγελίες, να μην γνωρίζει τις οφειλές στην ΔΕΗ και να αδειοδοτει κάθε χρόνο την ΠΑΕ ΑΡΗΣ;
Στ. Είναι δυνατόν η ΔΕΗ δια της νομικής υπηρεσίας της να μην έχει επί τόσα χρόνια προσφύγει στην ΕΕΑ για να διεκδικήσει μέσω κατάπτωσης εγγυητικης επιστολής της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, την είσπραξη των οφειλομενων;
ζ. Είναι δυνατόν οι πολιτικές ηγεσίες του αθλητισμού και οι πολιτικοί προϊστάμενοι της ΕΕΑ επί τόσα χρόνια να συγκαλυπτουν και ουσιαστικά να χρηματοδοτουν παράγοντες και αθλητικές εταιρίες που επιβιώνουν παρασιτικά απομυζωντας το δημοσιο χρήμα;
η. Είναι δυνατόν η νέα πολιτική ηγεσία του αθλητισμού που ήδη μας έχει εκπλήξει θετικά με τις ταχύτατες και ορθοτατες παρεμβάσεις της στον χώρο του ποδοσφαίρου, να μην έχει ασκήσει το εκ του νόμου δικαίωμα της καταγγελίας για σπουδαίο λόγο και να μην έχει απομακρύνει τα μέλη της προηγούμενης σύνθεσης της ΕΕΑ που όχι μόνο δεν είχαν την ευθιξία να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους μετά την αλλαγή της κυβέρνησης αλλά και βαρυνονται με πλήθος σκανδάλων, στα οποία πρωταγωνιστησαν υπό τις ευλογίες των προκατόχων σας κ. ΚΟΝΤΟΝΗ και κ. ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ και για τα οποία τους κατήγγειλα στον Αντεισαγγελεα του Αρείου Πάγου κ. ΒΟΥΡΛΙΩΤΗ.
Ως εκ τούτου σας ζητάμε να επιληφθειτε, με την ταχύτητα που σας χαρακτηρίζει, της υποθέσεως και να ενεργησετε τα δέοντα απέναντι τόσο στην ΠΑΕ ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, όσο και στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, γνωστοποιωντας σας συγχρόνως την αίτηση ανάκλησης που εκκρεμεί ενώπιον της ΕΕΑ.

ΑΘΗΝΑ 20.8.2019

Με αθλητικούς χαιρετισμούς

Ο ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Διαβάστε ακόμη...