Προσφυγή του ΠΑΟΚ στα διοικητικά δικαστήρια για παράνομη σύνθεση επιτροπής της ΕΕΑ!

Απο sdna.gr: Το παζλ της μεθόδευσης μιας πολιτικής απόφασης κατά του ΠΑΟΚ σταδιακά ολοκληρώνεται, με τους «ασπρόμαυρους» να κάνουν προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια για παράνομη σύνθεση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.
Πηγή: sdna.gr
Προσφυγή του ΠΑΟΚ στα διοικητικά δικαστήρια για παράνομη σύνθεση επιτροπής της ΕΕΑ!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή...

Σύμφωνα με το «Νόμο Βασιλειάδη» (4603/19) και τις διατάξεις περί της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ), στο Άρθρο 4 (παρ.2) αναγράφεται με ξεκάθαρο τρόπο πως: «τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Ε.Α., τακτικά και αναπληρωματικά, διορίζονται με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ύστερα από τη σύμφωνη γνώμη της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 32 του Κανονισμού της Βουλής».

Όπως διαβάσατε τις προηγούμενες ημέρες, ο Υφυπουργός Αθλητισμού φρόντισε να βάλει τη σφραγίδα του στην σύνθεση της Επιτροπής, σε μια πρωτοφανή ωμή παρέμβαση, ορίζοντας δυο νέα μέλη από το Πανεπιστήμιο Πειραιά στην ΕΕΑ! Μια εσπευσμένη κίνηση που εξ αρχής δεν «κούμπωνε» καλά, εγείροντας πολλές απορίες.

Συγκεκριμένα, έγινε αντικατάσταση ενός τακτικού και ενός αναπληρωματικού μέλους, κ.κ. Τριανταφυλλάκη και Αυγητίδη, από τους Νικόλα Φαραντούρη και Αριστέα Σινανιώτη. Κινήσεις που γνωστοποιήθηκαν μερικές ημέρες πριν την εξέταση της πολύκροτης υπόθεσης περί σχέσεων ΠΑΟΚ-Ξάνθης, έπειτα από καταγγελία της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Στην ουσία της υπόθεσης, ο κ.Αυγενάκης για λόγους που γνωρίζει μόνο ο ίδιος και καλείται πλέον να απαντήσει, επέλεξε να μην εφαρμόσει το ισχύον νομικό πλαίσιο που διασφάλιζε τη διαφάνεια και δεν έθεσε την αλλαγή της σύνθεσής της στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ως όφειλε. Κοινώς, ο Υφυπουργός Αθλητισμού παραπλάνησε τη Βουλή, δηλώνοντας ότι η Επιτροπή θα συνεχίσει τη θητεία της ενώ αμέσως μετά προχώρησε σε αντικαταστάσεις των μελών της.

Συνεπώς, αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς τη μεθόδευση που επιχειρήθηκε γύρω από μια πολιτική απόφαση που πάρθηκε από μια επιτροπή... παράνομη βάσει νόμου, που διαμορφώθηκε κατά το δοκούν από τον Υφυπουργό Αθλητισμού.

Προς αυτήν την κατεύθυνση θα κινηθούν και οι επιτελείς του ΠΑΟΚ, «κυνηγώντας» έναν ακόμη άξονα μιας υπόθεσης που παρουσιάζει πολλά κενά, ελέγχεται νομικά και θεσμικά, κάνοντας προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια, όπου και θα αναζητήσουν απαντήσεις για την σύνθεση της επιτροπής προκειμένου στη συνέχεια να ασχοληθούν με την αίολη και νομικά αβάσιμη εισήγησή της...

Διαβάστε ακόμη...