Πολύ δύσκολα του Ράφα – τα δεδομένα για τον Πορτογάλο αριστερό μπακ

Από sfina.gr: Όλα δείχνουν ότι πολύ δύσκολα θα προχωρήσει η περίπτωση απόκτησης του Ράφα Σοάρες.
Πηγή: sfina.gr
Πολύ δύσκολα του Ράφα – τα δεδομένα για τον Πορτογάλο αριστερό μπακ

Η στασιμότητα στο θέμα της μεταγραφής του 25χρονου Πορτογάλου αριστερού μπακ δείχνει ότι οδεύει προς αρνητική κατάληξη η υπόθεση. Οι αιτίες που το θέμα έχει "παγώσει" έχουν να κάνουν κυρίως με τις υψηλές απαιτήσεις της Γκιμαράες για την παραχώρηση του παίκτη.

Οι πληροφορίες λένε πως ακόμα και για εξάμηνο δανεισμό οι Πορτογάλοι ζητούν να μπει στη συμφωνία ρήτρα αγοράς κοντά στα τρία εκατ. ευρώ, ποσό που κρίνεται ιδιαίτερα "φουσκωμένο" για έναν αριστερό μπακ που έχει μεν ποιοτικά χαρακτηριστικά, αλλά είναι φέτος αναπληρωματικός στην ομάδα του.

'Άλλωστε, το πιθανότερο είναι πως θα μείνει ο Δημήτρης Γιαννούλης τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι και ως εναλλακτική και πολύ ποιοτική λύση στο αριστερό άκρο της άμυνας υπάρχει ο έμπειρος Αντελίνο Βιεϊρίνια. Συνεπώς κρίθηκε σκόπιμο πως δεν υφίσταται άμεση ανάγκη απόκτησης αριστερού οπισθοφύλακα τον Ιανουάριο.

Σήμερα η Γκιμαράες παίζει για το πορτογαλικό πρωτάθλημα εντός έδρας με την Ρίο Άβες και ίσως προκύψουν νεότερα μετά το παιχνίδι για τον Ράφα, αλλά δύσκολα φαίνεται ότι μπορεί να προκύψει ανατροπή των δεδομένων.

Ο ΠΑΟΚ ενδιαφέρθηκε για τον Ράφα υπό την προϋπόθεση ενός δανεισμού τύπου Γιόζιπ Μίσιτς. Δηλαδή, χαμηλή ρήτρα και 1,5 έτος χρονική διάρκεια, όροι οι οποίοι μέχρι τώρα δεν έχουν γίνει αποδεκτοί από την διοίκηση της Γκιμαράες. Οι απαιτήσεις της παραμένουν υψηλές αφού έχει ποσοστό μεταπώλησης και η Πόρτο από τις ακαδημίες της οποίας προέρχεται ο Ράφα.

Διαβάστε ακόμη...