«Να ζητήσει συγγνώμη ο Ολυμπιακός!»

Από inpaok.com:Συνέντευξη τύπου για την απαράδεκτη, ανιστόρητη και ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε ο Ιβάν Σαββίδης από τον επίσημο Ολυμπιακό, διοργάνωσε το πρωί του Σαββάτου (25/1), ο Σύλλογος παλιννοστούντων Ποντίων από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, «Η δύναμης της Ενότητας».
Πηγή: inpaok.com
«Να ζητήσει συγγνώμη ο Ολυμπιακός!»

Η αίθουσα του «Βελλίδειου» γέμισε από νωρίς, με την πρόεδρο του συλλόγου, Ταμίλα Ελευθεριάδου να παίρνει πρώτη τον λόγο, τονίζοντας ότι πρέπει όλοι να σταθούν δίπλα στον Ιβάν Σαββίδη.

Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε:

«Είμαστε πολύ νευριασμένοι αλλά και στεναχωρημένοι από τα όσα ακούστηκαν για εμάς αλλά και έναν από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους των συλλόγων μας, τον Ιβάν Σαββίδη, πρέπει να σταθούμε όλοι στο πλευρό του, και να κατακρίνουμε τα όσα ψέματα ειπώθηκαν»

Στην συνέχεια, πήρε τον λόγο ο Μανώλης Λαμτζιδης, ζητώντας μεταξύ άλλων την δημόσια συγγνώμη του Ολυμπιακού:

«Πρέπει να είμαστε περήφανοι για την καταγωγή μας, και από την θέση αυτή που είμαι, ζητάω από αυτούς που μας αποκάλεσαν Ρώσους να ανακαλέσουν αλλά και να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη»

Ακολούθως, για το ζήτημα τοποθετήθηκε ο διευθυντής Διαπολιτισμικού Σχολείου στον Δήμο Ευόμου- Κορδελιού, Τάσος Παπαδόπουλος:

«Είναι πολύ σημαντικό να αναδείξουμε το γεγονός ότι τα ελληνικά έχουν μπει ως ξένη γλώσσα στην Ρωσία και τα παιδιά εκεί μπορούν να μάθουν την γλώσσα αυτή, καθώς όλα αυτά έγιναν κυρίως από τον Πρόεδρο της ομοσπονδίας μας, Ιβάν Σαββίδη, και πάντα σε συνεννόηση με το υπουργείο Παιδείας της Ρωσίας. Υπάρχει πρόγραμμα αδελφοποίησης με σχολεία της Ελλάδας και της Ρωσίας, κυρίως στην περιοχή του Κράσνονταρ, που είναι έντονο το ελληνικό στοιχείο. Είναι κρίμα οι Έλληνες να χωριζόμαστε για ένα όμορφο άθλημα όπως το ποδόσφαιρο. Είμαστε Πόντιοι, είμαστε Έλληνες, και είμαστε περήφανοι για αυτό. Οι Έλληνες που ζούνε στο εξωτερικό είναι πιο Έλληνες από εμάς εδώ».

Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ένα ακόμα μέλος του συλλόγου που εξήρε την προσφορά του Ιβάν Σαββίδη στην ομοσπονδία αλλά και σε όλο τον ελληνισμό, ψέγοντας παράλληλα την κυβέρνηση για το ότι δεν έχει λάβει τα μέτρα της για να αντιμετωπίσει τις ρατσιστικές «κορώνες» που έχουν κάνει την εμφάνιση τους το τελευταίο διάστημα.

Διαβάστε ακόμη...