«Ηγέτης του ελληνισμού της πρώην ΕΣΣΔ ο Σαββίδης»

Από inpaok.com:Στις ανιστόρητες και άκρως ρατσιστικές κραυγές του Ολυμπιακού για τον Ιβάν Σαββίδη, απάντησε με μακροσκελέστατη ανακοίνωση του ο πρόεδρος του Συλλόγου Παλιννοστούντων Ελληνοποντίων «Μαυροθαλλασίτες», Γιάννης Καρυπίδης.
Πηγή: inpaok.com
«Ηγέτης του ελληνισμού της πρώην ΕΣΣΔ ο Σαββίδης»

Αναλυτικά, τα όσα αναφέρει:

Όπως λέει η ελληνική παροιμία "Ο άδειος ο τενεκές κάνει το μεγαλύτερο θόρυβο..."
Μόνο αυτά τα λόγια έρχονται στο μυαλό μου μετά την άσχημη και λανθασμένη δήλωση της διοίκησης του Ολυμπιακού κατά του κυρίου Ιβάν Σαββίδη και του Ελληνισμού της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.
Μας ονομάζουν «Ρώσοι»...

Ξέχασαν ότι οι ιδρυτές της Φιλικής Εταιρείας του 1815 ήταν Έλληνες και όχι Ρώσοι... Το επιτελείο τους βρισκόταν στην Οδησσό της Ρωσικής Αυτοκρατορίας...

Και τα αδέλφια Υψηλάντη, οι οποίοι ξεκίνησαν την Ελληνική Επανάσταση του 1821, ήταν ποντιακής καταγωγής και αξιωματικοί του ρωσικού στρατού.
Οι παγκοσμίως γνωστοί Οδυσσέας Δημητριάδης, Αλέξανδρος Ζγούριδης, Βίκτορας Σαριγιαννίδης, Θεοχάρης Κεσσίδης και πολλοί άλλοι άξιοι συμπατριώτες μας ζούσαν και μεγαλουργούσαν στην Ρωσία...

Οι χιλιάδες Έλληνες της πρώην ΕΣΣΔ, στις δεκαετίες του 30 και 40 φυλακίστηκαν, εκτελέστηκαν και εξορίστηκαν στην Σιβηρία και στην Κεντρική Ασία, επειδή ήταν ελληνικής καταγωγής...

Κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει την ελληνική ταυτότητα μας.
Κατά τη γνώμη μου, οι εξολοθρευτές της Ελλάδας και οι καινούργιοι Εφιάλτες της Πατρίδας μας είναι αυτοί που δηλώνουν τέτοιες άσχετες και ρατσιστικές δηλώσεις σχετικά με τον Ελληνισμό της Μαύρης Θάλασσας .

Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ονομαστεί «Ρώσος» ο Ιβάν Σαββιδης, που είναι καταγωγής από την μυθική Σάντα του Πόντου.

Είναι ηγέτης του Ελληνισμού της πρώην Σοβιετικής Ένωσης ο όποιος στο μέγιστο βαθμό συμβάλει στην ανάπτυξη του Ελληνισμού της Ρωσίας, του Παγκόσμιου Ελληνισμού, της Ελλάδας και ελλήνο-ρωσικών σχέσεων, ως επιχειρηματίας, ως ευεργέτης και ως άξιος πατριώτης.

Ένα παράδειγμα να πω.

Από 2016 με την πρωτοβουλία και την υποστήριξη της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων της Ρωσίας με τον πρόεδρο Ιβάν Σαββίδης η διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας μπήκε επίσημα στα πολλά κρατικά σχολεία της Ρωσίας.
Επίσης στη Ρωσία σε πολλά Πανεπιστήμια υπάρχουν οι Έδρες Ελληνικών Σπουδών και στην Ελλάδα η μοναδική στον κόσμο Έδρα Ποντιακών Σπουδών στο ΑΠΘ με την υποστήριξη του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Ιβάν Σαββίδης».
Και ακόμα κάτι...

Στον Πόντο και στην Σοβιετική Ένωση οι γονείς, με περηφάνια, ονόμαζαν και ακόμα ονομάζουν τα παιδιά τους Ελλάδα, Πατρίδα, Έλληνας, Μακεδόνας...

Γιάννης Καρυπίδης
Ένας «Ρωσοπόντιος», περήφανος για την ελληνική καταγωγή του,
Πρόεδρος του Συλλόγου Παλιννοστούντων Ελληνοποντίων «Μαυροθαλλασίτες»

Διαβάστε ακόμη...