«Η Ελλάδα είναι στο DNA μου»

Aπό inpaok.com: O Ολυμπιακός μέσα από την χυδαία του επίθεση στον Ιβάν Σαββίδη τόλμησε να αμφισβητήσει την ελληνικότητα του ισχυρού άνδρα του Δικεφάλου, σε ένα ρατσιστικό παραλήρημα από την πλευρά των «ερυθρόλευκων».
Πηγή: inpaok.com
«Η Ελλάδα είναι στο DNA μου»

Η ελληνικότητα του Ιβάν Σαββίδη, ωστόσο, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν, με τον ίδιο σε κάθε ευκαιρία να τονίζει ξεκάθαρα ότι η Ελλάδα είναι στο DNA του…

Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα από συνέντευξη που είχε παραχωρήσει το 2017, απαντώντας σε ερώτηση για το αν «διεκδικεί κάτι περισσότερο από τον χαρακτηρισμό «ξένος» επενδυτής», με τον Ιβάν Σαββίδη να απαντά:

Προσωπικά, ως επιχειρηματίας αλλά κι ως άνθρωπος, μέσα στο DNA μου είμαι Έλληνας στην πιο καθαρή μορφή. Είμαι τελείως διαφορετικός Έλληνας από την εικόνα που εδώ έχουν για τους Έλληνες. Όλοι μας σε αυτήν τη γωνιά του πλανήτη είμαστε συναισθηματικοί, αλλά οι Έλληνες της διασποράς, οι Έλληνες του εξωτερικού είναι πιο συναισθηματικοί. Και ιδιαίτερα είναι συναισθηματικοί με τη μητέρα πατρίδα.

Δεν θέλω να πάω την κουβέντα σε αυτήν την κατεύθυνση καθώς άλλα πράγματα έχετε έλθει για να πούμε, όμως πρέπει να πω ότι λυπάμαι πολύ για το γεγονός πως η ιστορία της χώρας σε ό,τι αφορά το μορφωτικό χαρακτήρα της περιγράφει με πολύ μικρό τρόπο τον συναισθηματικό τρόπο πίστης και αφοσίωσης των Ελλήνων από το εξωτερικό.Κι αν τραβήξουμε μια παράλληλη γραμμή μεταξύ του Ιωάννη Θεολόγου με τα δικά μου λόγια, αυτός έλεγε πως «δεν υπάρχει άλλη πιο μεγάλη χαρά, από το να ακούμε ότι τα παιδιά και τα αδέλφια μας ζουν μέσα στην πίστη».

Αυτό που εγώ λέω είναι πως για εμάς τους Έλληνες της διασποράς – κι εδώ δεν ξεχωρίζω τους Πόντιους και τους μη Πόντιους – δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά από το να αντιλαμβανόμαστε και να συνειδητοποιούμε τη δική μας χρησιμότητα για την ιστορική μας πατρίδα. Κι αυτό είναι ένα μέρος του δικού μας DNA.

Διαβάστε ακόμη...