«Απαιτούμε την δημόσια συγνώμη από την ΠΑΕ Ολυμπιακός»

Από sdna.gr : Στα... άκρα οδηγείται η υπόθεση με την ρατσιστική ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός χθες βράδυ κατά του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων, να προχωράει σε επίσημη ανακοίνωση.
Πηγή: sdna.gr
«Απαιτούμε την δημόσια συγνώμη από την ΠΑΕ Ολυμπιακός»

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων:

Με οργή και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε την κατάπτυστη και ρατσιστική ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός, μία ανακοίνωση που προσβάλει βάναυσα τον Ιβάν Σαββίδη και στο πρόσωπό του το σύνολο του ποντιακού ελληνισμού.

Η πορεία και η προσφορά του Ιβάν Σαββίδη στον Ελληνισμό είναι γνωστή σε όλους και δεν αφήνει το παραμικρό περιθώριο στον οποιονδήποτε να αμφισβητεί την καταγωγή του. Άξιος συνεχιστής των προγόνων του, των Ελλήνων που κράτησαν άσβεστη τη φλόγα του Ελληνισμού στις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, ο Ιβάν Σαββίδης επένδυσε και συνεχίζει να επενδύει στην Ελλάδα της κρίσης, τη στιγμή που γηγενείς επιχειρηματίες αποφάσισαν να μεταφέρουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων απαιτεί την άμεση επανόρθωση και τη δημόσια συγγνώμη της ΠΑΕ Ολυμπιακός για την ρατσιστική αναφορά σε βάρος του Έλληνα ποντιακής καταγωγής Ιβάν Σαββίδη.

Οι συνεχιζόμενες επιθέσεις σε βάρος του Ποντιακού Ελληνισμού από συγκεκριμένα κέντρα δεν μπορούν να μας αφήνουν αδιάφορους.

Για το λόγο αυτό η Ομοσπονδία μας συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη σήμερα, Παρασκευή 24.1.2020 και ώρα 5.00μ.μ. στα γραφεία του Συλλόγου Σανταίων Θεσσαλονίκης, Μοναστηρίου 13, 7ος όροφος, με τη συμμετοχή των μελών του Δ.Σ. της Π.Ο.Π.Σ. και μελών Ποντιακών Σωματείων, προκειμένου να αποφασιστεί από κοινού η αντίδραση σε αυτά τα φαινόμενα ρατσισμού.

Διαβάστε ακόμη...