«Όταν επιτίθενται στον Ιβάν, επιτίθενται στους Πόντιους»

Από inpaok.com : Η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων, Χριστίνα Σαχινίδου μίλησε στο INPAOK για τη ρατσιστική επίθεση της ΠΑΕ Ολυμπιακός, κατά του Ιβάν Σαββίδη.
Πηγή: inpaok.com
«Όταν επιτίθενται στον Ιβάν, επιτίθενται στους Πόντιους»

Οι «ερυθρόλευκοι» εξέδωσαν ανακοίνωση, όπου στο περιεχόμενο αυτής επιτίθενται ρατσιστικά κατά του ισχυρού άνδρα του Δικεφάλου αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Αφήνετε έναν Ρώσο ν’ αλλοιώνει τους όρους του παιχνιδιού».

Φυσικά, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα κινήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, αφού ο Ολυμπιακός χρησιμοποίησε επίτηδες τη λέξη Ρώσος θέλοντας να μειώσει με αυτή τον Σαββίδη.

Αναλυτικά όσα είπε η Χριστίνα Σαχινίδου στο INPAOK:

«Αρχικά χαίρομαι γιατί στην ερώτηση σας σημειώσατε πως πρόκειται για ρατσιστική επίθεση. Γιατί περί αυτού πρόκειται! Είναι ντροπή και αίσχος! Στην αρχή μας λέγανε Τουρκόσπορους και τώρα Ρωσοπόντιους! Είμαστε Έλληνες ποντιακής καταγωγής. Είναι ντροπή και αίσχος αυτό που συμβαίνει. Για να μην παρεξηγηθώ θέλω να τονίσω ότι δεν διακρίνουμε τους Έλληνες σε Βόρειους και νότιους, σε Πόντιους και μη Πόντιους. Γίνεται μια συντονισμένη επίθεση κατά του Ιβάν Σαββίδη και δεν είναι η πρώτη φορά που τον αποκαλούν έτσι. Το Ρώσος είναι βαρύ! Ο Ιβάν Σαββίδης είναι Έλληνας ποντιακής καταγωγής.

Τους ενοχλεί ότι ένας πετυχημένος Έλληνας της διασποράς κάνει επενδύσεις και βοηθάει τη χώρα. Είναι ντροπή όλο αυτό που συμβαίνει. Παλαιότερα τον είχαν αποκαλέσει Ρώσοπόντιο εξολοθρευτή, που είναι επίσης προσβλητικό. Κάθε φορά βάζουν και ένα επίθετο δίπλα στο όνομα του Ιβάν Σαββίδη, δεν είναι κάτι καινούριο, ωστόσο δεν σημαίνει πως πρέπει να μείνει ασχολίαστο.

Θα βγάλουμε ανακοίνωση ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων, ενώ στις 17:00 θα υπάρξει σύσκεψη γύρω από το εν λόγω θέμα και θα γίνουν και τοποθετήσεις για αυτό (Το INPAOK σας ενημέρωσε για αυτό όπως μπορείτε να δείτε εδώ). Είναι ένας πόλεμος και η άλλη πλευρά χρησιμοποιεί λάθος πλευρά. Όταν επιτίθενται στον Ιβάν Σαββίδη είναι σα να επίτιθενται σε όλους τους Πόντιους».

Διαβάστε ακόμη...