Προπαγάνδα STOP!

Απο forza: Εδώ και ενάμιση μήνα η ΠΑΕ Ολυμπιακός και τα άπειρα ΜΜΕ που ανήκουν άμεσα ή έμμεσα στον ιδιοκτήτη της, προσπαθούν να ρίξουν λάσπη στον Ιβάν Σαββίδη τον οποίο κατηγόρησαν ότι έχει σχέση και με την ΠΑΕ Ξάνθη. Ήρθε η ώρα να αποδείξουν κάτι τέτοιο στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και εκεί... έφαγαν τα μούτρα τους.
Πηγή: forza
Προπαγάνδα STOP!

Ο Ολυμπιακός, οι φίλοι του Μαρινάκη όπως ο Κούγιας και διάφοροι άλλοι που προσπαθούν να βλάψουν τον ΠΑΟΚ και τον Σαββίδη επειδή δεν μπορούν να τους κερδίσουν στο γήπεδο, πόνταραν πολλά στη φασαρία και σε όλα τα επικοινωνιακά κόλπα που μπορούν να χρησιμοποιήσουν μέσα από τη μηντιακή μοναρχία που έχει δημιουργηθεί. Είπαν πολλά, επιχείρησαν να διαμορφώσουν εντυπώσεις και κάπως έτσι να πιέσουν τους πάντες για να πετύχουν τον σκοπό τους. Όταν όμως τίθενται τέτοια ζητήματα, έρχεται και η ώρα της δικαιοσύνης. Εκεί πρέπει να έχεις νομικά επιχειρήματα! Κάπως έτσι λοιπόν κατέρρευσε όλη η αυτή η λασπολογία, αφού η ΠΑΕ Ολυμπιακός δεν κατάφερε να αποδείξει τη σύνδεση που ισχυρίζονταν ότι υπάρχει μεταξύ Ιβάν Σαββίδη και ΠΑΕ Ξάνθης.

Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ

Η νομική εκπροσώπηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στηρίχθηκε σε δεδομένα και ανέδειξε το ξεκάθαρο συμπέρασμα ότι η Dimera, ως μεγαλομέτοχος εταιρία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν έχει καμία ιδιοκτησιακή σχέση με την RFA που φαίνεται να απέκτησε το αθλητικό κέντρο των Πηγαδίων που φυσικά εδώ και χρόνια είναι άσχετο με την ΠΑΕ Ξάνθη. Όσο και αν φώναξαν για Σαββίδη και Καλπαζίδη, δεν ήταν δυνατό να αποδείξουν τέτοια εταιρική σχέση, γιατί φυσικά δεν υπάρχει! Από τον ΠΑΟΚ είναι τόσο βέβαιοι για το συγκεκριμένο γεγονός και το πόσο επιτυχημένα παρουσιάστηκε που εκτιμούν ότι είναι απολύτως κατανοητό και σε ανθρώπους που δεν έχουν τόσο μεγάλες νομικές γνώσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι το όλο θέμα της σύνδεσης εταιριών που σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει, ανέπτυξε ο καθηγητής πανεπιστημίου κ. Κατσάς που στελέχωσε σε αυτή την ακρόαση το νομικό επιτελείο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Αποδείχθηκε λοιπόν ότι ούτε η RFA σχετίζεται ιδιοκτησιακά με την Dimera, ούτε η Vialland που κατέχει τώρα το ξενοδοχείο, σχετίζεται με την ΠΑΕ Ξάνθη.

ΜΑΧΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ

Και επειδή κάποια στιγμή έπρεπε να δοθούν απαντήσεις και στην προσπάθεια της ΠΑΕ Ολυμπιακός να κερδίσει τις εντυπώσεις με διάφορα άλλα θέματα όπως του Ζίφκοβιτς, του Μελιόπουλου και του Φασίδη, αυτή τη φορά δόθηκαν απαντήσεις και σε αυτά. Οι νομικοί του ΠΑΟΚ Μαυρομάτης και Μπίρδας μίλησαν για το αυτονόητο δικαίωμα του Ζίφκοβιτς να υπογράψει στον ΠΑΟΚ μερικούς μήνες πριν τελειώσει το συμβόλαιό του, μίλησαν για την μεταγραφή Μελιόπουλου που επίσης ανακοινώθηκε όταν ο παίκτης άρχιζε προπονήσεις και την ανακοίνωση της απόκτησης Φασίδη που έγινε στη Λίγκα με όλες τις διαφανείς διαδικασίες. Το πώς άνθρωποι της Λίγκας ενημέρωσαν τον Ολυμπιακό γι' αυτή την μεταγραφή είναι κάτι που θα ερευνηθεί αρμοδίως!

Μετά από όλα αυτά ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι υπό φυσιολογικές συνθήκες είναι 100% βέβαιο ότι η καταγγελία του Ολυμπιακού για πολυιδιοκτησία του Σαββίδη και σχέσεις με την Ξάνθη πρέπει να απορριφθεί ως αβάσιμη και από την ΕΕΑ, με το θέμα να μην έχει συνέχεια παραπέρα.

ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΕ... ΑΝΟΗΤΟΥΣ

Μέσα στην προσπάθεια να προκληθούν εντυπώσεις και να βγάλουν τίτλους τα ΜΜΕ του Μαρινάκη, επιχείρησαν να αναδείξουν ως θέμα αυτό που ειπώθηκε για την μετοχική σύνθεση της Dimera που είναι μεγαλομέτοχος εταιρία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και μετοχικά ανήκει στη σύζυγο και τα παιδιά του Ιβάν Σαββίδη. Το θέμα επιχείρησε να ανεβάσει η δικηγόρος Λίνα Σουλούκου που το φώναζε προς τους παρισταμένους δημοσιογράφους: «Μας είπαν ότι δεν είναι ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ ο Σαββίδης» έλεγε και ξαναέλεγε, προκαλώντας ερωτηματικά για το πόσο ηλίθιοι πιστεύει ότι είναι όσοι απευθύνεται. Επειδή ο ΠΑΟΚ άρχισε να απαντά σε όλα, ανέφερε μεταξύ άλλων... «Γέλιο προκάλεσε στον ΠΑΟΚ, η άγνοια των ανθρώπων στον ΟΣΦΠ για ένα βασικό θέμα, όπως η μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ- τρομάρα τους- και ότι ανήκει στην Κυριακή Σαββίδου και τους γιούς του Ιβάν Σαββίδη, κάτι που φυσικά είναι γνωστό τοις πάσι».

Ο Ιβάν Σαββίδης είναι ο Πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ο διοικητικός της ηγέτης και ο πατριάρχης της ασπρόμαυρης οικογένειας, πέραν της δικής του, όσο κι αν θέλουν τα ερυθρόλευκα παπαγαλάκια να παρουσιάσουν τα δικά τους παραμύθια.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΙ ΛΑΘΗ

Από την περασμένη ακροαματική διαδικασία στην ΕΕΑ με τη νέα σύνθεση όπως την έχει διαμορφώσει ο υφυπουργός Λευτέρης Αυγενάκης, διαφάνηκαν κάποια λάθη τα οποία έβαλαν σε πολύ μεγάλη σκέψη όλους τους έμπειρους νομικούς που συμμετείχαν σε αυτή τη διαδικασία. Πώς ήταν δυνατό να κάνουν λάθος στο έγγραφο με το οποίο κάλεσαν σε ακρόαση τον Ιβάν Σαββίδη, αλλά και την Ξάνθη; Πώς ήταν δυνατό να έλεγαν για άρθρα που καλούνταν να απολογηθεί η Ξάνθη ότι... «αυτό εννοείται;»

Τα λάθη συνεχίστηκαν όμως! Η Dimera κλήθηκε επισήμως μόλις την περασμένη Παρασκευή! Την άλλη Κυπριακή εταιρία Belterra την μπέρδεψαν με άλλη εταιρία! Όλα αυτά δείχνουν πώς λειτουργεί η Επιτροπή και είναι γεγονότα που δεν τιμούν κανένα.

Επί της διαδικασίας αξίζει να αναφερθεί πώς όλοι οι εμπλεκόμενοι θα καταθέσουν υπομνήματα μέχρι την Πέμπτη και η έκθεση της ΕΕΑ θα γίνει γνωστή από τις 27/1 και μετά. Αν αυτή συνεχίζει το θέμα και προβλέπει ποινές για οποιαδήποτε ΠΑΕ, το θέμα προχωράει στο Δικαιοδοτικό της Λίγκας που το δικάζει από την αρχή!

ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΓΙΑ ΞΑΝΘΗ

Τον Μάρτιο του 2019 η ΠΑΕ Ξάνθη πήρε άδεια για την μεταβίβαση μετοχών της ΒΙΑΜΑΡ των Πανόπουλου και Συγγελίδη, στην insports των ίδιων επιχειρηματιών. Εγκρίθηκε λοιπόν η μεταβίβαση. Παρολ' αυτά η Ξάνθη δεν ενημέρωσε αργότερα την ΕΕΑ ότι αυτή η μεταβίβαση εγκρίθηκε. Γι' αυτό το τυπικό και ανούσιο λάθος, μπορεί να ανακληθεί το πιστοποιητικό και να αποβληθεί από το πρωτάθλημα; Κάτι τέτοιο πάει να διαδοθεί, αλλά νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι τελικά θα τιμωρηθεί με πρόστιμο.

Διαβάστε ακόμη...