Συνεργασία-σταθμός αλλάζει το τοπίο στο BCL με αυξημένα έσοδα!

Από sdna.gr: Συμφωνία - βόμβα ανακοίνωσε η FIBA με την αμερικανική εταιρεία GCBH LP, μέσω της οποίας αναμένεται να αναμορφωθεί το τοπίο των διασυλλογικών διοργανώσεων στην Ευρώπη και να αυξηθούν σημαντικά τα έσοδα στο BCL.
Πηγή: sdna.gr
Συνεργασία-σταθμός αλλάζει το τοπίο στο BCL με αυξημένα έσοδα!


Μία συμφωνία που μπορεί να... εκτοξεύσει την δυναμική του Basketball Champions League ολοκληρώθηκε με πρωταγωνίστριες την FIBA και την αμερικανική GCBH LP. Το BCL συνεχίζει να εδραιώνει την αξιοπιστία και την σημασία του στο χώρο του μπάσκετ και με αυτή τη συμφωνία δημιουργείται μια νέα εταιρεία, η FIBA ClubCo.

Όπως αναφέρει το Δελτίο Τύπου «η GCBH και η FIBA θα συνεργαστούν με τις 11 Ευρωπαϊκές Λίγκες και την ULEB και θα προσφέρουν ίδια κεφάλαια με στοχευμένο know how στο BCL ώστε να επιτευχθεί περαιτέρω βελτίωση και ανάπτυξη της διοργάνωσης προς όφελος των φιλάθλων, των παικτών και των ομάδων».

Παράλληλα, τονίζεται μεταξύ άλλων πως η GCBH θα αποφέρει σημαντικά οικονομικά κεφάλαια και πόρους στη διοργάνωση σε διάφορα επίπεδα.

Ουσιαστικά, το BCL θέλει μ' αυτόν τον τρόπο να δείξει ότι ήρθε για να μείνει και ότι δεν ρίχνει τον πήχη των φιλοδοξιών και των απαιτήσεών του. Η συμφωνία λειτουργεί ουσιαστικά και ως επιβεβαίωση για τη βιωσιμότητα και τη σοβαρότητα της διοργάνωσης, δεδομένου του γεγονότος πως προσέλκυσε το ενδιαφέρον Αμερικανών επενδυτών με εμπειρία στο χώρο. Πλέον με την υποστήριξη συγκεκριμένων και διακεκριμένων επενδυτών, το BCL μπαίνει σε μία άλλη εποχή, που στόχο έχει την απογείωσή του.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου:

Η FIBA ανακοινώνει τη σύναψη μίας στρατηγικής συμφωνίας με την GCBH LP, μία αμερικάνικη εταιρία, που υποστηρίζεται από ένα γκρουπ εμπειρων επενδυτών στα σπορ και στα Media, με στόχο να φέρει το Basketball Champions League στο επόμενο επίπεδο και να αναμορφώσει το τοπίο των διασυλλογικών διοργανώσεων στην Ευρώπη και όχι μόνο.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας αυτής της στρατηγικής συνεργασίας η FIBA και η GCBH δημιούργησαν μία νέα εταιρία, που κατά πλειοψηφία ελέγχεται και ανήκει στη FIBA, η οποία ονομάζεται FIBA ClubCo.

Μαζί, η GCBH και η FIBA θα συνεργαστούν με τις 11 Ευρωπαϊκές Λίγκες και την ULEB και θα προσφέρουν ίδια κεφάλαια με στοχευμένο know how στο BCL ώστε να επιτευχθεί περαιτέρω βελτίωση και ανάπτυξη της διοργάνωσης προς όφελος των φιλάθλων, των παικτών και των ομάδων.

Επιπροσθέτως, η FIBA ClubCo θα διαχειριστεί και θα αναπτύξει το ήδη ανανεωμένο Intercontinental Cup, καθώς επίσης, πιθανώς κι άλλες διεθνείς διοργανώσεις στο μέλλον.

Η GCBH κομίζει σημαντικά οικονομικά κεφάλαια και πόρους, όπως επίσης εξειδίκευση στον χώρο των Media, της αναμετάδοσης, των δικαιωμάτων στο χώρο του digital, της διαφήμιση, το sponsorship και στις επενδύσεις ανάπτυξης.

Η GCBH καθοδηγείται κατά κύριο λόγο από τους:

Brian Bailey, έναν άνθρωπο που έχει 25 χρόνια εμπειρίας στις επενδύσεις και ο οποίος κατείχε σημαντικές θέσεις στις: Carlyle Group, Carmichael Partners, Carousel Capital and Forstmann Little & Co,

και τον

Kevin Tsujihara, έναν άνθρωπο που επί χρόνια ήταν στέλεχος στα Media και εργάστηκε για περίπου 25 χρόνια στην Warner Bros. Entertainment, τα τελευταία έξι εκ των οποίων είχε το ρόλο του CEO.

O Kevin Tsujihara έχει ένα μεγάλο πάθος, αλλά και επιχειρηματικό ενδιαφέρον για το άθλημα του μπάσκετ.

Αμφότεροι, υποστηρίζονται από ένα εκλεκτό γκρουπ επενδυτικών κι εκτελεστικών συνεργατών, που κατέχουν θέσεις κλειδιά στη βιομηχανία.

Ο πρόεδρος της FIBA, Hamane Niang, τόνισε:

"Μετά τη συνεργασία μας με το ΝΒΑ στην Αφρική για να ιδρύσουμε την Basketball African League, είμαστε στην ευτυχή θέση να ολοκληρώσουμε ακόμα μία σημαντική συμφωνία για τις διασυλλογικές διοργανώσεις μας, τo BCL και το Intercontinental Cup".

Ο γενικός γραμματέας της FIBA, Ανδρέας Ζαγκλής, είπε:

"Είναι μία πολύ σημαντική ημέρα για την FIBA και τις εθνικές ομοσπονδίες, της Λίγκες και τις ομάδες.

Η FIBA επιβεβαιώνει την αφοσίωσή της στην προσπάθεια να προσφέρει μία πλατφόρμα ανάπτυξης στις ομάδες της Ευρώπης και όχι μόνο.

Ενα γκρουπ διακεκριμένων επενδυτών με εξειδίκευση στα Media θα συνδράμουν αποφασιστικά προκειμένου να καταφέρουμε τον στρατηγικό στόχο, που εγκρίθηκε από το Κονγκρέσο της FIBA τον προηγούμενο Αύγουστο, που δεν είναι άλλος από τη μορφοποίηση των διεθνών διασυλλογικών διοργανώσεων".

O Brian Bailey, διευθύνων σύμβουλος της GCBH, είπε:

"Ο Κέβιν κι εγώ είμαστε απίστευτα ενθουσιασμένοι για τις εκρηκτικές ευκαιρίες ανάπτυξης στο μπάσκετ, το οποίο είναι το ταχύτερο αναπτυσσόμενο και δεύτερο μεγαλύτερο σπορ στον κόσμο, με περίπου 1.5 δις φιλάθλους παγκοσμίως.

Είμαστε επίσης πολύ ενθουσιασμένοι για το όραμα που έχει η FIBA για τις διεθνείς διοργανώσεις συλλόγων.

Με τη FIBA μοιραζόμαστε τις αρχές της αξιοκρατίας και της συμμετοχικότητας στα σπορ και υποστηρίζουμε απόλυτα τον σημαντικό ρόλο που έχει η FIBA στην ανάπτυξη και τη διάδοση του αθλήματος που όλοι αγαπάμε".

Ο Kevin Tsujihara, κι αυτός διευθύνων σύμβουλος της GCBH, είπε:

"Η συνεργασία για τη δημιουργία της FIBA ClubCo έχει ως στόχο να θέσει τα οικονομικά και τα στρατηγικά θεμέλια για το διεθνές διασυλλογικό μπάσκετ ώστε να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές του.

Η GCBH είναι ενθουσιασμένη για το γεγονός ότι αξιοποιήσει τους πόρους της και την εμπειρία της στα Media, τον αθλητισμό και τις επενδύσεις για να υποστηρίξει τον Πατρίκ Κομνηνό και την ομάδα του στην καθιέρωση του BCL ως την πιο διαπρεπή διοργάνωση συλλόγων στην Ευρώπη".

Από την πλευρά του ο CEO του BCL, Πάτρικ Κομνηνός, δήλωσε:

"Αυτή η νέα συνεργασία και η αρχική επένδυση αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στη συνεχή ανάπτυξη του BCL και την αποστολή που έχει να προσφέρει ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον στο υψηλότερο επίπεδο.

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που έμπειροι ηγέτες της βιομηχανίας όπως ο Brian και ο Kevin μοιράζονται το όραμά μας σχετικά με τις δυνατότητες ανάπτυξης που έχει το μπάσκετ των συλλόγων στην Ευρώπη».

Για την GCBH

Η GCBH LP είναι μια επενδυτική εταιρεία με έδρα τις ΗΠΑ που έχει συσταθεί από τους Brian Bailey και Kevin Tsujihara με σκοπό την επένδυση στην FIBA ClubCo μαζί με άλλους έμπειρους στα σπορ και στα Media επενδυτές. Η GCBH θα έχει μια εστιασμένη, μακροπρόθεσμη και στρατηγική προσέγγιση για να συνεργαστεί με τη FIBA προκειμένου να δομηθεί μία μόνιμη και διαρκή αξία στις διεθνείς διασυλλογικές διοργανώσεις της FIBA ClubCo.

Διαβάστε ακόμη...