«Αν η κατάσταση φτάσει στο απροχώρητο, ίσως πρέπει να αποχωρήσουμε»

Από sdna.gr: Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, τόνισε ότι αν η κατάσταση φτάσει στο απροχώρητο, τότε το Grexit είναι στο τραπέζι.
Πηγή: sdna.gr
«Αν η κατάσταση φτάσει στο απροχώρητο, ίσως πρέπει να αποχωρήσουμε»

Στον ΣΚΑΪ βρέθηκε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, όπου μίλησε για τα «καυτά» θέματα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αναφέρθηκε στη μεγάλη συνάντηση του BIG 4, ενώ υπογράμμισε ότι ο κίνδυνος του Grexit είναι ορατός, εάν η κατάσταση φτάσει στο απροχώρητο.

Επιπλέον κατέθεσε τη γνώμη του για την εφαρμογή του VAR, όπως και για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Λευτέρης Αυγενάκης:

Προβεβλημένοι σύνδεσμοι

Όπου κι αν είσαι, είναι και το καζίνο σου, με ολοκαίνουριες επιλογές συναρπαστικών παιχνιδιών. Πάτα εδώ!
Για το αν θα γίνει η συνάντηση με τους BIG 4 και αν θα φέρει αποτέλεσμα: «Μετά από αρκετά χρόνια συζήτησης φαίνεται πως αύριο θα γίνει η συνάντηση των τεσσάρων. Εγώ δεν είμαι ούτε παιδαγωγός ούτε αστυνομικός. Κρατάω μικρό καλάθι. Είναι μια συνάντηση που συζητήθηκε αρκετά και δουλεύτηκε αρκετά. Ελπίζουμε ότι θα φέρει ένα πρώτο αποτέλεσμα. Αν με ρωτάτε αν μπορούμε να φέρουμε ένα φοβερό αποτέλεσμα, σας λέω πως είμαι πολύ συγκρατημένος. Η ενότητα και η συνεννόηση δεν παραγγέλνεται, αλλά καλλιεργείται. Αντιλαμβανόμαστε τα προβλήματα και τα κενά. Δουλεύουμε ώστε η αυριανή πρώτη συνάντηση να λειτουργήσει αθροιστικά με κάποιες άλλες ενέργειες. Ελληνικό ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο 3-4 ομάδες, έχοντας άμεση ή έμμεση σχέση με τις μεγαλύτερες ομάδες σε οπαδικό κόσμο. Κάποιοι έχουν επίσημη ιδιοκτησιακή σχέση, κάποιοι δεν έχουν. Γι' αυτό και η συνάντηση αύριο γίνεται εκτός υπουργείου Αθλητισμού, σε ένα κεντρικό ξενοδοχείο. Ο υφυπουργός Αθλητισμού δεν σφυρίζει πέναλτι, ούτε δίνει πρωταθλήματα, όπως νόμιζαν κάποιοι. Αυτή η εντύπωση καλλιεργείτο τα προηγούμενα χρόνια, δικαίως ή αδίκως. Η σημερινή κυβέρνηση δεν θα μπει σε αυτό το παιχνίδι ούτε για αστείο. Με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Η συνάντηση της Τετάρτης έχει να κάνει με την ποιότητα του προϊόντος. Η τοξικότητα μειώνει την ποιότητα και λειτουργεί αποτρεπτικά για το κοινό».

Για το αν υπάρχει κίνδυνος Grexit: «Ένα ζήτημα είναι μήπως κι εμείς πρέπει να αποχωρήσουμε. Αν φτάσει αυτή η κατάσταση στο απροχώρητο, είναι πάνω στο τραπέζι να πούμε κι εμείς δεν σηκώνει άλλο, πάμε παρακάτω. Τι θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια τέτοια απόφαση; Δεν πρέπει να φτάνουμε εκεί. Εξετάζουμε να καλλιεργήσουμε ένα πεδίο συνεννόησης. Την Πέμπτη το πρωί θα γίνει θεσμική συνάντηση με όλους τους εμπλεκόμενους. Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν κρίνεται μόνο από τους τέσσερις. Δεν είναι το όλον, είναι ένα μέρος. Αν καταλήξουμε κάπου την Τετάρτη, θα βοηθήσει αυτό και τη συνάντηση της Πέμπτης».

Για το αν βοηθούν οι εμπρηστικές τοποθετήσεις από τις ομάδες: «Βεβαίως και δεν βοηθούν οι ανακοινώσεις».

Για το αν θα τελειώσει το πρωτάθλημα: «Γιατί να μην τελειώσει; Η επιδίωξή μας με τα συναρμόδια Υπουργεία είναι να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα. Είναι στόχος, επιδίωξη και ευχή μας και κάνουμε δουλειά γι' αυτό. Είναι υποχρέωσή μας. Μιλώ με τους πάντες, δεν κάνω καμία διάκριση».

Για την καθιέρωση του VAR: «Έχουμε κάνει μια σειρά ενεργειών, όπως η καθιέρωση του VAR που είναι ένα καταπληκτικό εργαλείο. Ξεκίνησε σωστά; Όχι. Υπεύθυνοι είναι αυτοί που ανέλαβαν να το εγκαταστήσουν και να εποπτεύσουν και να παρακολουθήσουν την λειτουργία του. Το κακό ξεκίνημα έδωσε αφορμή σε δικαστές να ρίξουν νερό στο μύλο. Όμως θέση μας όμως είναι ότι το VAR πρέπει να υπάρχει».

Για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα: «Το Υπουργείο Αθλητισμού δεν κάνει τα πάντα. Για παράδειγμα η βία στα γήπεδα αφορά το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το Υπουργείο Δικαιοσύνης κλπ. Ο καθένας θα πρέπει να έχει το κομμάτι της ευθύνης που του αναλογεί. Χαίρομαι για τη συνεργασία που έχουμε με τα άλλα υπουργεία. Σύντομα θα φέρουμε ένα σύγχρονο πλαίσιο, όπου θα έχουν ευθύνη και οι ομάδες, η ΕΠΟ και η Λίγκα, μαζί με τα υπουργεία. Γίνεται καταγραφή των λεσχών, κάποιες από τις οποίες δεν έχουν άδεια λειτουργίας και λειτουργούν κάποιες κάτω από την προστασία των ΠΑΕ. Αναγνωρίζουμε μόνο δώδεκα, κάποιες έχουν ήδη σφραγιστεί. Θα βάλουμε τάξη σε αυτό το χάος».

Για τη μετακίνηση οπαδών: «Είναι αυτονόητη υποχρέωσή μας οι κερκίδες να έχουν όλες τις αποχρώσεις. Όταν απαγορεύεις κάτι που γίνεται σε όλο τον κόσμο, δημιουργείς μαύρες τρύπες και γκρίζες ζώνες. Εμείς θέλουμε να δώσουμε φως. Σταματήσαμε το θέμα με τις απαγορεύσεις οργανωμένων οπαδών. Ουδέποτε πήραμε τέτοια απόφαση για μεμονωμένους φιλάθλους».

Για το αν το πρωτάθλημα είναι «καθαρό»: «Προβλήματα υπάρχουν. Έχουμε πολλά θέματα που θα ανοίξουν αύριο. Δεν είμαι σε θέση να προκαταλάβω ή να προβλέψω τι θα γίνει στη συνάντηση. Δεν θα λυθούν τα πάντα, αλλά αν έχουμε κάποιες συμφωνίες θα είμαστε ευχαριστημένοι. Πάντως κρατώ μικρό καλάθι».

Για τον περιορισμό στις θητείες στις διοικήσεις των ομοσπονδιών: «Καμιά 20αρια χρόνια συζητείτο για το θέμα της ανανέωσης των θητειών στις ομοσπονδίες. Αυτό έγινε από τη σημερινή κυβέρνηση, με έναν καθαρό και δημοκρατικό τρόπο. Μπορεί να μην άρεσε σε κάποιους, αλλά το κάναμε. Θα υπάρχει ανανέωση, το είπαμε και το κάναμε».

Για τους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Το έτος που διανύουμε είναι ολυμπιακή χρονιά. Θέλουμε να ευχηθούμε σε όλους τους αθλητές μας καλή επιτυχία. Είμαστε σίγουροι πως ο εθνικός ύμνος θα ηχήσει αρκετές φορές στο Τόκιο. Έχουμε ένα εξαιρετικό δυναμικό και θα νιώσουμε περήφανοι ως μήτρα του αθλητισμού. Θα αρχίσει σύντομα μια καμπάνια για να μπορεί ο κάθε Έλληνας να στηρίξει και οικονομικά αν τι επιθυμεί έναν αθλητή και να ζήσει από κοντά την εμπειρία, την αγωνία του και το δρόμο του μέχρι και τους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Διαβάστε ακόμη...