Πειθαρχική δίωξη στον Νούλη

Απο inpaok.com: Καλείται να δώσει εξηγήσεις επειδή αποκάλεσε τους ΠΑΟΚτσήδες «υπάνθρωπους»
Πηγή: inpaok.com
Πειθαρχική δίωξη στον Νούλη

Πειθαρχική δίωξη ασκήθηκε στον τέως αθλητικό εισαγγελέα Θεσσαλονίκης Γιώργο Νούλη μετά την αποκάλυψη στη «Δίκη στο OPEN» δημόσιας συνομιλίας του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με ρατσιστικές αναφορές κατά των φίλων του ΠΑΟΚ.

Η υπόθεση που οδήγησε παράλληλα στην απομάκρυνση του κ. Νούλη από την θέση του αθλητικού εισαγγελέα Θεσσαλονίκης, αφορά τη προ τετραετίας ανάρτηση του στο facebook, όπου αποκαλούσε τους φιλάθλους του Δικέφαλου «υπανθρώπους».

Εναντίον του ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη για αναξιοπρεπή συμπεριφορά, η οποία θα κριθεί από το Πενταμελές Συμβούλιο Εφετών.

Ο εισαγγελικός λειτουργός επρόκειτο να αξιολογηθεί από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου για να κριθεί η προαγωγή του. Το πιθανότερο είναι πως τη θέση θα καταλάβει συνάδελφος του.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΟΜΒΕΣ ΚΟΝΤΟΝΗ

Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκάλεσε η συνέντευξη του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης και πρώην υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, ο οποίος μιλώντας στην «Δίκη στο OPEN» αναφέρθηκε στη νομοθετική αλλαγή επί των Ποινικών Κωδίκων.

Η εισαγγελέας Εφετών και εποπτεύουσα τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βιργινία Σακελλαροπούλου παρήγγειλε προκαταρκτική εξέταση για το τμήμα της συνέντευξης του κ. Κοντονή όπου χαρακτήρισε «στίγμα για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ την αλλαγή στον Ποινικό Κώδικα που πέρασε μέσα σ' ένα βράδυ στη Βουλή και μετέτρεψε το αδίκημα της δωροδοκίας από κακούργημα σε πλημμέλημα».

Η κ. Σακελλαροπούλου σχημάτισε δικογραφία και τη διαβίβασε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Βαγγέλη Ιωαννίδη, προκειμένου να διερευνηθεί αν οι καταγγελίες του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, που στρέφονται κατά του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και των μελών της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, αφορούν συναλλαγή τους με επιχειρηματίες, οι οποίοι ευνοήθηκαν από τη νομοθετική μετατροπή της δωροδοκίας από κακούργημα σε πλημμέλημα. Ο κ. Κοντονής, κατά την διάρκεια της συνέντευξης του, δεν αρνήθηκε ότι η ευνοϊκότερη διάταξη ήταν φωτογραφική.

Διαβάστε ακόμη...