Διπλό με Φρατζέσκο στην Καστοριά (1997)

Από aspromavresistories.blogspot.com: Σαν σήμερα στις 19/1/1997, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας την ουραγό Καστοριά, σε παιχνίδι της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1996-1997...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Διπλό με Φρατζέσκο στην Καστοριά (1997)

Ο Δικέφαλος με τον Χρήστο Αρχοντίδη στον πάγκο του πήρε τη νίκη με 1-2, χάρη σε δύο γκολ που σημείωσε ο νεοαποκτηθείς –τότε- Κώστας Φρατζέσκος. Το πρώτο στο 50ό λεπτό με τον συνήθη τρόπο (εκτέλεση φάουλ) και έξι λεπτά αργότερα με σουτ (στη ροή του αγώνα) από την ίδια θέση από την οποία είχε ανοίξει το σκορ!

Το παιχνίδι έγινε στο ΔΑΚ Καστοριάς παρουσία 6.000 θεατών (5.114 τα εισιτήρια) και η ομάδα έχοντας τη συμπαράσταση του κόσμου της που έκανε την Καστοριά ... Τούμπα, είχε τον έλεγχο του αγώνα χωρίς όμως να καταφέρει να βρει δίχτυα στο πρώτο 45λεπτο, διάστημα στο οποίο ήταν φλύαρη και οι γηπεδούχοι είχαν μια πολύ καλή στιγμή, όταν ο Μιχόπουλος σταμάτησε τον Αφεντουλίδη στο τετ α τετ, κρατώντας την εστία μας ανέπαφη...

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ έγινε από την αρχή απειλητικός και αφού στο 47' ο Μπαρτζιώκας σταμάτησε εξ επαφής την κεφαλιά του Βρύζα, ενώ στο επόμενο λεπτό η κεφαλιά του Τασιόπουλου μετά από σέντρα του Σιδηρόπουλου από τα δεξιά, σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της Καστοριάς.

Ακολούθησαν στο 50' και στο 56' τα δύο γκολ του Κώστα Φρατζέσκου, για να μειώσουν οι γηπεδούχοι στο 84' με τον Ντούντα. Προηγήθηκε έμμεσο φάουλ μέσα στην περιοχή μας το οποίο υπέδειξε ο ... Βαρούχας, ο Μιχόπουλος απέκρουσε αρχικά πέφτοντας στη δεξιά γωνία του, αλλά στη συνέχεια της φάσης, ο Ντούντα από πολύ κοντά έγραψε το τελικό 1-2...

Οι συνθέσεις:

Καστοριά: Μπαρτζώκας, Ντέμκας, Φιδάνης, Γκόλιας, Τέρζιτς, Τσαγκόπουλος, Αφεντουλίδης, Γατόπουλος (85' Ζαρογιάννης), Παουλίνιο, Σαββίδης, Τύρνας (70' Ντούντα)

ΠΑΟΚ: Μιχόπουλος, Παλατσίδης, Ζαφειρίου, Τασιόπουλος, Σιδηρόπουλος, Πίρβου (85' Καπετανόπουλος), Μαραγκός, Ζαγοράκης, Φρατζέσκος (75' Ντιμκόφσκι), Βρύζας, Ζουμπούλης (65' Τουρσουνίδης)

Δηλώσεις:

Δημήτρης Αφεντουλίδης (Καστοριά): «Ο κόσμος του ΠΑΟΚ είναι φανταστικός και κάθε παίκτης θα ήθελε να έχει έναν τέτοιοι κόσμο στο πλευρό του. Εμείς προσπαθήσαμε, αλλά ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος και κέρδισε δίκαια»

Κώστας Φρατζέσκος: «Για μένα δε μετράει που σκόραρα, αλλά χαίρομαι που κέρδισε η ομάδα, την οποία στη συνέχεια θα πάμε εκεί που της αρμόζει»

Χρήστος Αρχοντίδης: «Το σκορ είναι πολύ μικρό, το γκολ που σημείωσε η Καστοριά, αλλοιώνει την εικόνα του παιχνιδιού. Η προσπάθεια των παικτών μου ήταν καταπληκτική, το παιχνίδι ήταν μονόλογος για τον ΠΑΟΚ. Πιστεύω ότι η νίκη αυτή είναι προϋπόθεση για να μπούμε στο παιχνίδι της Κυριακής με τον ΟΦΗ περισσότερο αποτελεσματικά, έτσι ώστε να εκπληρώσουμε τον στόχο που βάλαμε σαν πακέτο για αυτά τα παιχνίδια»

* Τη σεζόν 1996-1997 ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 4η θέση και πήρε ευρωπαϊκό εισιτήριο, αφήνοντας εκτός τον Παναθηναϊκό, η ομάδα μας συγκέντρωσε 66 βαθμούς (όσους και ο 3ος ΟΦΗ), με τέρματα 53-28. Είχε 19 νίκες, 9 ισοπαλίες και 6 ήττες

* Στον πάγκο του Δικεφάλου βρέθηκε αρχικά ο Γκίντερ Μπένγκτσον για 10 παιχνίδια (3 νίκες, 4 ισοπαλίες, 3 ήττες), ακολούθησε ο Αρχοντίδης για 9 παιχνίδια (3 νίκες, 4 ισοπαλίες, 2 ήττες), για να ακολουθήσει ο Άγγελος Αναστασιάδης και ο ΠΑΟΚ να πάει τρένο στο υπόλοιπο τις σεζόν, σημειώνοντας σε 15 αγώνες, 13 νίκες, 1 ισοπαλία και μόλις 1 ήττα!!!

* Στην αρχική εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1996-1997

Διαβάστε ακόμη...