Νικόλαος Τζουλάκης: Οι δικαστικές περιπέτειες του προέδρου της ΕΕΑ

Απο ethnos.gr: Οι καταγγελίες σε βάρος του για δωροδοκία, παράβαση καθήκοντος, η εµπλοκή του στο παραδικαστικό και οι παραλείψεις στο πόθεν έσχες. Η πορεία από τη Σύρο έως την Κρήτη, µέχρι να αναλάβει τα ηνία της Επιτροπής Επαγγελµατικού Αθλητισµού
Πηγή: ethnos.gr
Νικόλαος Τζουλάκης: Οι δικαστικές περιπέτειες του προέδρου της ΕΕΑ

Το πάρτι εντυπώσεων που προσπάθησαν να στήσουν «ερυθρόλευκοι» κύκλοι, µε τα περί συνιδιοκτησίας του ΠΑΟΚ µε την ΠΑΕ Ξάνθη, φτάνει στο τέλος του, και όσοι το εµπνεύστηκαν θα αναγκαστούν να ασχοληθούν σύντοµα µε ό,τι τα τελευταία χρόνια τους πληγώνει και δεν είναι άλλο από τα εντός των τεσσάρων γραµµών των γηπέδων αποτελέσµατα.

Αναµένοντας λοιπόν την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελµατικού Αθλητισµού αξίζει να κάνουµε µια αναδροµή στο βιογραφικό του Νικόλαου Τζουλάκη. Ο κ. Τζουλάκης κατά το παρελθόν διετέλεσε επί τριετία και πρόεδρος της ∆ευτεροβάθµιας Επιτροπής Εφέσεων Αδειοδότησης στην ΕΠΟ. Ανάµεσα στις θητείες του σε Κρήτη και Σύρο, αλλά και τις δεκάδες υποθέσεις που είχε κληθεί να χειριστεί, ο επίτιµος αντεισαγγελέας Εφετών υπήρξε αρκετές φορές αρνητικός πρωταγωνιστής δικαστικών εξελίξεων.

Και παρότι βρέθηκε αντιµέτωπος µε βαριές καταγγελίες, ο κ. Τζουλάκης τελικά απαλλάχθηκε. Ηταν Ιανουάριος του 2006 όταν ο τότε εισαγγελέας Εφετών Κρήτης, Νικόλαος Τζουλάκης, κατέθετε επί πέντε ώρες ενώπιον του τότε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά, καθώς φερόταν ως ύποπτος µεταξύ άλλων για δωροδοκία και παράβαση καθήκοντος. Μάλιστα, ο αντεισαγγελέας που άφησε εποχή για το ρεκόρ παραµονής του στα Χανιά, αγγίζοντας την 20ετία στην ίδια πόλη, φέρεται να είχε παραλειφθεί εκείνο το διάστηµα από τις προαγωγές µετά τις καταγγελίες για έκνοµη συµπεριφορά.

Επειτα από σαρωτικό έλεγχο των πόθεν έσχες των δικαστών και εισαγγελέων αποκαλύφθηκαν σοβαρά ευρήµατα, καθώς περισσότεροι από 200 φέρονταν να είχαν είτε αποκρύψει σηµαντικά περιουσιακά στοιχεία, είτε παραλείψει να υποβάλουν δηλώσεις από αµέλεια.

Μάλιστα, ο κ. Τζουλάκης είχε τεθεί και σε προσωρινή αργία για την υπόθεση του πόθεν έσχες του, ενώ είχε κατηγορηθεί για διαφορά ποσού 25 εκατοµµυρίων δραχµών στη δήλωση, την οποία ο ίδιος απέδωσε σε οικονοµικά στοιχεία της συζύγου του που δεν γνώριζε εκείνος, καθώς αυτά αποκτήθηκαν από εκείνη σε περίοδο που οι σχέσεις τους δεν ήταν καλές και δεν διέµεναν µαζί.

Τέσσερα χρόνια µετά τις πρώτες καταγγελίες, ο Αρειος Πάγος αποφάσισε την παραµονή του κ. Τζουλάκη στο εισαγγελικό σώµα, απορρίπτοντας µε συντριπτική πλειοψηφία το αίτηµα για απόλυσή του, λόγω της εµπλοκής του ονόµατός του σε υποθέσεις του παραδικαστικού κυκλώµατος. Οι παροικούντες το Θέµιδος Μέλαθρον αναφέρουν ότι εκείνη την εποχή γνωστός αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου έκανε λόγο για «άδικη στοχοποίηση δικαστών» και για «διώξεις µε επισφαλή και διογκωµένα στοιχεία».

Οι υποθέσεις που είχαν ανακύψει σε βάρος του κ. Τζουλάκη αφορούσαν σε δύο καταγγελλόµενες παρεµβάσεις σε δικαστές και υγειονοµικούς υπαλλήλους για να διευκολύνουν γνωστούς του, αλλά και την άσκηση επιρροής σε δύο δικαστές για αντίστοιχες υποθέσεις. Ο ίδιος είχε υποστηρίξει ότι απλώς ζήτησε να επισπευσθεί η έκδοση σχετικών αποφάσεων, καθώς υπήρχαν παράπονα για καθυστερήσεις. «Τα περί παρεµβάσεων είναι υπερβολές που σχετίζονται µε τη στοχοποίησή µου» φέρεται να έλεγε ο ίδιος. Μία από τις υποθέσεις πάντως για την οποία κατηγορήθηκε ότι παρενέβη αφορούσε στη διευκόλυνση κατηγορούµενου οδηγού σε θανατηφόρο τροχαίο, ο οποίος εργαζόταν σε επιχείρηση φίλου του, ισχυρισµό που επίσης αρνήθηκε κατηγορηµατικά.

Η πάγια τακτική όταν χάνεται έδαφος

Η αλλαγή δεδοµένων στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Οµοσπονδία, οι ξένοι διαιτητές και από φέτος το VAR δεν αρέσουν καθόλου σε εκείνους που είχαν στρογγυλοκαθίσει στον θρόνο του πρωταθλητή στις εποχές των «παχιών αγελάδων», τότε που η κατάκτηση του τίτλου συνοδευόταν (χωρίς προκριµατικά) από τα δεκάδες εκατοµµύρια ευρώ της συµµετοχής στο Champions League.

Η επιστροφή σε εποχές που εκείνοι είχαν καταφέρει να βγάλουν από τη µνήµη όλων, αυτές της διεκδίκησης του τίτλου (που σηµαίνει και πιθανή απώλειά του), τους έκανε να προσπαθούν µε κάθε τρόπο και κόστος να πλήξουν τον µεγάλο τους αντίπαλο. Ο ΠΑΟΚ, στην εποχή Σαββίδη, έχει αλλάξει στάτους, καθώς σταδιακά έγινε αρχικά διεκδικητής και τελικά πρωταθλητής.

Ο «∆ικέφαλος του Βορρά», που δεν µπορεί να ξεχάσει όσα συνέβησαν προ διετίας εξωαγωνιστικά, λάµβανε συνεχώς µηνύµατα πως όσοι είχαν ξεβολευτεί θα προσπαθούσαν να µεταφέρουν εκ νέου το «παιχνίδι» σε αυτό το γήπεδο. Αυτό ακριβώς συνέβη και στην προσπάθεια να αναζητηθούν δράκοι στο παραµύθι της πολυϊδιοκτησίας, το οποίο προσπάθησε να στήσει ο Ολυµπιακός µε τις καταγγελίες στην Επιτροπή Επαγγελµατικού Αθλητισµού. Από την πρώτη στιγµή, ο χειρισµός της υπόθεσης από την κάθε πλευρά ήταν ξεκάθαρος.

Από τη µια ο Ολυµπιακός, έχοντας πίσω του µια σειρά Μέσων, προσπάθησε να βάλει σε λειτουργία έναν µηχανισµό δηµιουργίας εντυπώσεων, στις οποίες θα έπρεπε να δώσει ουσία για να σταθούν ενώπιον των οργάνων που θα τις εξέταζαν. Στην προσπάθεια δηµιουργίας εντυπώσεων ενέπλεξαν ένα ξενοδοχείο στο οποίο ανήκουν εγκαταστάσεις που κάποια στιγµή νοίκιαζε η Ξάνθη για τις ακαδηµίες της. Παρουσίασαν µεταγραφές που έγιναν µε νόµιµο τρόπο, καθώς όλες δηλώθηκαν στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Οµοσπονδία, ελέγχθηκαν, εγκρίθηκαν και η ποδοσφαιρική ζωή του καθενός συνεχίστηκε. Οσο όµως ο «ερυθρόλευκος» µηχανισµός νιώθει πως δεν µπορεί να επαναφέρει τη σιγουριά κατάκτησης τίτλων µε την οποία είχε µάθει να ζει τα προηγούµενα χρόνια, η προσπάθεια ανακάλυψης παρατυπιών δεν εκπλήσσει κανέναν.

Οι «ασπρόµαυροι» περίµεναν καρτερικά µέχρι την εξέταση της υπόθεσης στην ΕΕΑ προκειµένου να ξεκαθαρίσουν όλα τα µυθεύµατα που στήθηκαν. Εγινε προσπάθεια να στηθεί θέµα ακόµα και για τη µετοχική σύνθεση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η οποία είναι ξεκάθαρη εδώ και χρόνια, µέσω της ίδιας της Επιτροπής Επαγγελµατικού Αθλητισµού.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...