Αποχή η "4" στην ισοπαλία με Ολυμπιακό (1994)

Από aspromavresistories.blogspot.com: Σαν σήμερα στις 16/1/1994, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Ολυμπιακό, σε παιχνίδι της 20ής αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1993-1994.
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Αποχή η "4" στην ισοπαλία με Ολυμπιακό (1994)

Ο Δικέφαλος με τον Ουκρανό τεχνικό Όλεγκ Μπλαχίν στον πάγκο του, μπροστά σε μόλις 11.000 θεατές (10.291 τα εισιτήρια), αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1, φτάνοντας στην ισοφάριση στο 39ο λεπτό με κεφαλιά του Ζαγοράκη.

Ο λόγος της μικρής προσέλευσης είχε να κάνει με απόφαση των οργανωμένων της θύρας 4, να απέχουν από την αναμέτρηση, σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της διοίκησης του Θωμά Βουλινού!

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του παιχνιδιού, ήταν το γεγονός πως οι τρεις από τις τέσσερις αλλαγές ήταν αναγκαστικές, καθώς οι Κρίστενσεν, Αναστασιάδης, Αμανατίδης, αποχώρησαν από το γήπεδο τραυματίες!

Μόλις στο 6ο λεπτό το γύρισμα του Καραταΐδη προς τον Ράντο λίγο έλειψε η μπάλα να καταλήξει στα δίχτυα του Ολυμπιακού, πέρασε όμως εκατοστά άουτ, στο 18' το ... περίεργο σουτ του Εστάι σταμάτησε στο δοκάρι μας, για να γίνει στο 29' το 0-1.

Η φάση ξεκίνησε από σέντρα του Χατζίδη από τα δεξιά και ο επερχόμενος Τσαλουχίδης με πλασέ νίκησε τον Νίκο Μιχόπουλο, που δεν κατάφερε να σταματήσει την πορεία της μπάλας.

Δέκα λεπτά αργότερα ο Ζαγοράκης με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά νίκησε τον Ράντο που δε φημιζόταν για το ύψος του, ισοφαρίζοντας το παιχνίδι! Ο διαιτητής Χαρλαβάνης ήταν μακριά από τη φάση και χρειάστηκε την παρέμβαση του βοηθού για να κατακυρώσει το γκολ.

Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου ο Ράντος σταμάτησε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Λαγωνίδη, ενώ στο 61' ακυρώθηκε γκολ που σημείωσε με κεφαλιά ο Δερμιτζάκης, καθώς υποδείχτηκε σε θέση οφ σάιντ (εξαιρετικά αμφίβολο αν ήταν)!

Μετά τη λήξη του παιχνιδιού αρκετοί οπαδοί του ΠΑΟΚ συγκεντρώθηκαν έξω από τη θύρα 1 και διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τις επιλογές της διοίκησης Βουλινού!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Μπλαχίν): Μιχόπουλος, Αλεξίου, Παναγιωτίδης, Χάβος, Λαγωνίδης, Ζαγοράκης, Οικονομίδης, Τουρσουνίδης, Αναστασιάδης (30' Δερμιτζάκης), Καρασαββίδης (70' Τσαουσίλα), Λούχοβι

Ολυμπιακός (Πολυχρονίου): Ράντος, Αμανατίδης (55' Γκόνιας), Καραταΐδης, Παχατουρίδης, Χατζίδης, Εστάι, Καλαντζής, Καραπιάλης, Τσαλουχίδης, Κρίστενσεν (12' Σοφιανόπουλος), Τσιαντάκης

* O ΠΑΟΚ εκείνη τη χρονιά τερμάτισε στην 5η θέση με 51 βαθμούς, έχοντας 14 νίκες, 9 ισοπαλίες, 11 ήττες και τέρματα 45-38

* Η χρονιά ξεκίνησε με τον Όλεγκ Μπλαχίν στον πάγκο μας (26 ματς) και συνεχίστηκε με τον Σταύρο Σαράφη (8 παιχνίδια)

* Στην αρχική εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1993-1994

Διαβάστε ακόμη...