Η εξομολόγηση του Άκπομ!

Από thessports.gr:Στον ραδιοφωνικό σταθμό «Fox Sports» φιλοξενήθηκε ο Τσούμπα Άκπομ, ο οποίος αναφέρθηκε στα περυσινά κατορθώματα του ΠΑΟΚ, ενώ μίλησε και για την αλλαγή του προπονητή και της φιλοσοφίας.
Πηγή: thessports.gr
Η εξομολόγηση του Άκπομ!

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την περασμένη σεζόν:

«Η προηγούμενη σεζόν ήταν πολύ ξεχωριστή, τόσο για τον σύλλογο, όσο και για εμένα. Δεν περίμενα ποτέ ότι θα κερδίσω ένα νταμπλ, πριν έρθω εδώ. Ήθελα να βοηθήσω την ομάδα να είναι επιτυχημένη. Κερδίσαμε το νταμπλ και είμαι πολύ περήφανος για αυτό. Βοήθησα την ομάδα να το κάνει, σκόραρα και στον τελικό Κυπέλλου. Το συναίσθημα ήταν εκπληκτικό, ίσως η καλύτερη στιγμή της καριέρας μου μέχρι τώρα. Από πέρσι έχουμε βάλει τα στάνταρ της ομάδας πολύ ψηλά και φέτος θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε ακριβώς το ίδιο. Να γίνουμε πρωταθλητές, και να πάρουμε ξανά το Κύπελλο. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο και ελπίζουμε ότι μπορούμε να το καταφέρουμε».

Για τον περσινό τελικό Κυπέλλου, όπου αναδείχθηκε και ο MVP του ΠΑΟΚ:

«Το ότι κέρδισα το βραβείο του MVP στον περσινό τελικό ήταν ένα πολύ καλό προσωπικό επίτευγμα. Η επίτευξη του γκολ στον τελικό ήταν ένα εκπληκτικό συναίσθημα, μια καταπληκτική ημέρα, κάτι που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Προσωπικά, το πιο σημαντικό ήταν να κερδίσει κάτι, να είναι επιτυχημένη η ομάδα και να έχω βοηθήσει και εγώ σε αυτό. Νομίζω ότι την περασμένη σεζόν έμαθα πολλά και μεγάλωσα σαν ποδοσφαιριστής και σαν άνθρωπος. Έγινε διανοητικά ισχυρότερος ποδοσφαιριστής, πιο συνειδητοποιημένος και ελπίζω να συνεχίσω να μαθαίνω στην καριέρα μου, και να προσπαθώ να παίζω στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο».

Για την αλλαγή προπονητή και τον Αμπέλ Φερέιρα:

«Έχουμε έναν νέο προπονητή που ήρθε με την δική του τακτική. Αυτή ήταν διαφορετική από αυτήν που είχαμε την περασμένη σεζόν και έπρεπε να προσαρμοστούμε γρήγορα. Ελπίζω ότι θα έχουμε μεγάλες επιτυχίες με αυτές τις νέες τακτικές, ακόμα περισσότερες από τα προηγούμενα χρόνια».

Για την ένταση των προπονήσεων του ΠΑΟΚ και την... πίεση για το αποτέλεσμα:

«Η ένταση και οι απαιτήσεις στην προπόνηση του ΠΑΟΚ είναι οι ίδιες που θα συναντήσεις σε οποιοδήποτε κορυφαίο σύλλογο της Ευρώπης. Ο ΠΑΟΚ αγωνίζεται για να γίνει ομάδα που θα συναγωνίζεται τις ευρωπαϊκές, οπότε πρέπει να προετοιμαζόμαστε σαν αυτές ή και ακόμα καλύτερα. Όσο για τις απαιτήσεις, για να γίνεις πρωταθλητής πρέπει να προπονείσαι καλά, να αντιμετωπίζεις κάθε ημέρα, κάθε παιχνίδι σα να είναι το τελευταίο σου. Να δίνεις πάντα το 100%».

Για την Εθνική Νιγηρίας:

«Είπα ότι θέλω να παίξω για την Εθνική Νιγηρίας και σίγουρα αυτή η προοπτική με ωθεί στο να προσπαθήσω σε κάθε παιχνίδι του ΠΑΟΚ, να βοηθάω τον σύλλογο όσο μπορώ. Έτσι θα μπορέσω να φτάσω στην Εθνική ομάδα. Πρώτα πρέπει να αγωνιστώ για να βοηθήσω την ομάδα μου για να βρεθώ στην Εθνική Νιγηρίας. Δεν πρόκειται να είναι εύκολο, γιατί υπάρχουν αρκετοί νέοι ποδοσφαιριστές, αλλά είμαι στην προεπιλογή και ευελπιστώ ότι σύντομα θα πάρω την κλήση».

Διαβάστε ακόμη...