«Πέρα για πέρα δίκαιη νίκη»

Απο inpaok.com: Ο Φερνάντο Βαρέλα ήταν χαρούμενος για την επικράτηση επί της ΑΕΚ
Πηγή: inpaok.com
«Πέρα για πέρα δίκαιη νίκη»

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε καθαρά και δίκαια την ΑΕΚ με 1-0 χωρίς να πιάσει πάντως καλή απόδοση. Στο τέλος της βραδιάς αυτό που κράτησε ήταν πάνω από όλα οι τρεις βαθμοί της νίκης και ο Φερνάντο Βαρέλα, μιλώντας στο PAOK TV τόνισε ότι σημαντικό ήταν που η ομάδα κράτησε το μηδέν στην άμυνα.

Αναλυτικά τόνισε: «Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι κρατήσαμε ανέπαφη την εστία μας. Το δουλεύουμε πολύ και δεν έχει να κάνει μόνο με τους αμυντικούς αυτό το κομμάτι. Όλη η ομάδα δούλεψε πολύ καλά σε αυτό το κομμάτι. Ίσως δεν ήμασταν τόσο καλοί, όσο σε άλλα ντέρμπι, ωστόσο ήταν μία νίκη που τη χρειαζόμασταν πολύ. Ήταν ένα ισορροπημένο παιχνίδι. Είχαμε ευκαιρίες και για ένα ακόμη γκολ. Δεν το καταφέραμε, ωστόσο η νίκη μας ήταν πέρα για πέρα δίκαιη.

Νομίζω ότι εμείς από την πρώτη στιγμή ξέραμε τι θέλουμε. Έχουμε έναν ξεκάθαρο στόχο. Να κερδίσουμε και πάλι τον τίτλο του πρωταθλητή. Ξέρουμε κι εμείς όσα ειπώθηκαν τις τελευταίες ημέρες, τα ακούγαμε όλα και ήταν σημαντικό να δείξουμε ότι η ομάδα έχει χαρακτήρα, αξία και μπορεί να κερδίσει ντέρμπι. Ξέρουμε ότι στα πλέι οφ θα έχουμε τέτοια παιχνίδια. Ήταν πολύ σημαντικό για εμάς να κερδίσουμε αυτό το ντέρμπι και για ψυχολογικούς λόγους, για να δείξουμε ότι η ομάδα είναι ικανή. Είμαστε κοντά στον Ολυμπιακό και η ομάδα έχει δείξει ότι έχει παίκτες που μπορούν να παίξουν οποιαδήποτε στιγμή. Και σήμερα έπαιξαν παίκτες που δεν είχαν τόσο μεγάλη συμμετοχή. Ήμασταν ανώτεροι. Κερδίσαμε σήμερα, είναι πάρα πολύ σημαντικό και συνεχίζουμε».

Για τη δική του απόδοση και μάχη που γίνεται στα στόπερ είπε: «Αυτή τη στιγμή νιώθω αρκετά καλά. Δεν είχα πρόβλημα να παραδεχθώ ότι δεν ξεκίνησα καλά τη σεζόν. Όταν ήμουν εκτός, ήταν ένα καλό διάστημα για να δω από έξω την ομάδα, να δω πως παίζει, να παρακολουθήσω τις προπονήσεις, την τακτική... Και πλέον, έχοντας μπει κανονικά στις προπονήσεις μπορώ να καταλάβω περισσότερο τι ζητάει ο προπονητής κι αυτό ισχύει γενικά για την ομάδα. Έχουμε ταιριάξει καλά ο ένας με τον άλλον. Τώρα πλέον είναι στο χέρι του προπονητή να διαλέξει τους παίκτες που είναι πιο έτοιμοι. Όλοι είναι καλά, όλοι ξέρουν τι μπορούν να προσφέρουν.

Είδαμε πως ξεκίνησε το πρωτάθλημα. Όταν εγώ τραυματίστηκα, ο Ίνγκασον άρπαξε την ευκαιρία κι έδειξε την αξία του, ότι είναι ένας μεγάλος ποδοσφαιριστής. Δούλεψε για να είναι έτοιμος κι άρπαξε την ευκαιρία και μπράβο του. Εγώ αυτό που έπρεπε να κάνω, ήταν να επανέλθω στο 100% και να γίνω καλύτερος, σε αυτά που ζητάει ο προπονητής. Έπρεπε κι εγώ να περιμένω την ευκαιρία. Όλοι είμαστε φίλοι μεταξύ μας. Μόνο 11 παίκτες μπορούν να παίξουν όμως. Αυτή είναι απόφαση του προπονητή και τη σεβόμαστε απόλυτα. Είναι η σειρά του Κρέσπο τώρα που έχει πρόβλημα και εγώ προσπαθώ να κάνω ό,τι μπορώ».

Διαβάστε ακόμη...