Όταν τους πόνεσε ο Βιεϊρίνια! (video)

Από inpaok.com: Ντέρμπι Δικεφάλων απόψε στην Τούμπα, με τον ΠΑΟΚ να υποδέχεται την ΑΕΚ στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Super League (12/1 – 19:30).
Πηγή: inpaok.com
Όταν τους πόνεσε ο Βιεϊρίνια! (video)

Οι δύο ομάδες, έχουν προσφέρει κατά καιρούς πολύ όμορφα αλλά και δυνατά παιχνίδια, τα οποία έμειναν χαραγμένα στους φίλων των δύο συλλογων. Ένα από αυτά, ήταν στο όχι και τόσο μακρινό 2011, όταν ο νυν αρχηγός των «ασπρόμαυρων», Αντελίνο Βιεϊρίνια, πέτυχε ένα σπουδαίο τέρμα στις καθυστερήσεις του αγώνα, και χάρισε μία μεγάλη νίκη στην ομάδα του Μάκη Χάβου.

Ο ΠΑΟΚ όντας καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο είχε τον έλεγχο του αγώνα και τις φάσεις, αλλά τελικά βρήκε στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Φωτάκη, που σκόραρε έπειτα από σέντρα του Βιεϊρίνια.

Οι «ασπρόμαυροι» μπήκαν.... ψυχωμένα στο δεύτερο μέρος, ωστόσο ο Κρέσιτς στο 66ο λεπτό έκανε λάθος εκτίμηση της φάσης και υπέπεσε σε πέναλτι πάνω στον Τζιμπούρ.

Ο Λεονάρντο ανέλαβε την εκτέλεση και σκόραρε, παρά το γεγονός πως ο Κροάτης πορτιέρο του ΠΑΟΚ βρήκε τη σωστή γωνία.

Όσο το ματς πλησίαζε προς το τέλος όλα έδειχναν ισοπαλία, ωστόσο ο Βιεϊρίνια δεν είχε πει... τέλος! Ο Πορτογάλος μετά από μια μαγική ενέργεια έκανε το 2-1 με έναν «κεραυνό» έξω από την αντίπαλη περιοχή δίνοντας τη νίκη στον Δικέφαλο.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Κρέσιτς, Μπουσαϊντί, Γκαρσία, Βιτόλο, Τσιρίλο, Ελ Ζαρ (83′ Μουσλίμοβιτς), Σαλπιγγίδης (94′ Ζουέλα), Μαλεζάς, Φωτάκης (76′ Κριστιάνο), Βιεϊρίνια, Σακελλαρίου.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Λαγός, Νασούτι, Μανωλάς, Πατσατζόγλου, Γκέντσογλου, Μάκος, Λεονάρντο, Γκερέιρο (55′ Μπερνς), Μπλάνκο (66′ Λυμπερόπουλος), Τζεμπούρ (72′ Καφές).

Δείτε τα στιγμιότυπα του αγώνα:

Διαβάστε ακόμη...