Δούμας: «Προέκυψε με υπολογισμούς το 41926 της Νέας Τούμπας»

Από sdna.gr:Την επόμενη εβδομάδα ολοκληρώνεται η μελέτη και θα κατατεθεί ο φάκελος στο Υπουργείο για τη Νέα Τούμπα. Τι ανέφερε ο επικεφαλής της ομάδας για την χωροθέτηση του νέου γηπέδου, Τάκης Δούμας.
Πηγή: sdna.gr
Δούμας: «Προέκυψε με υπολογισμούς το 41926 της Νέας Τούμπας»

Η κατασκευή του νέου γηπέδου της Τούμπας είναι ο μεγάλος στόχος αλλά και η βασική προτεραιότητα για τον ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη. Προ ημερών, οι επιτελείς του Δικεφάλου απευθύνθηκαν στον κόσμο του ΠΑΟΚ για μια έρευνα που σε πρώτη φάση αφορούσε κυρίως τις κυκλοφοριακές ανάγκες που θα πρέπει να προβλεφθούν στο Ειδικό Χωρικό Σχέδιο, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως:

«Οι απαντήσεις θα μας βοηθήσουν να συμπληρώσουμε τ' απαραίτητα δεδομένα της κυκλοφοριακής μελέτης του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου...».

Τα αποτελέσματα της πρώτης έρευνας, μέσω 16.000 απαντήσεων, κατέδειξαν ότι περισσότεροι από έξι στους 10 φίλους του ΠΑΟΚ χρησιμοποιούν το Ι.Χ, για την μεταφορά τους στο γήπεδο, ένα ποσοστό 19% πηγαίνουν πεζοί, ενώ μόλις 6%, χρησιμοποιεί ως μέσο μεταφοράς τις δημόσιες συγκοινωνίες.

Όπως σημείωσε ο επικεφαλής της ομάδας για την χωροθέτηση της Νέας Τούμπας, Τάκης Δούμας, μιλώντας στο Metropolis FM, η μελέτη θα περιλαμβάνει και την πρόταση υπογειοποίησης, τονίζοντας πως την επόμενη εβδομάδα ολοκληρώνεται και θα κατατεθεί στο Υπουργείο ο φάκελος για το νέο γήπεδο, χωρητικότητας 41.926 ατόμων.

«Η μελέτη ολοκληρώνεται την επόμενη εβδομάδα. Θα κατατεθεί στο Υπουργείο. Μέσα στο φάκελο υπάρχουν όλα τα στοιχεία ώστε να εγκριθεί. Το κυριότερο που περιλαμβάνει είναι ότι αποδεικνύει ότι θα λειτουργήσει προς όφελος της περιοχής και όχι εις βάρος της. Προτείνονται υπογειοποιήσεις στους δρόμους. Στην πρόταση που σταλθεί υπάρχει προσδιορισμός της αναγκαιότητας της χωροθέτησης. Ο αριθμός των ατόμων που μπορεί να είναι εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου είναι 41926. Ο αριθμός προέκυψε με υπολογισμούς».

Διαβάστε ακόμη...