«Θα μπει η γραμμή οφσάιντ στο VAR

Aπό inpaok.com:Για την κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου, το VAR αλλά και την γραμμή οφσάιντ, μίλησε μεταξύ άλλων το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, Κωνσταντίνος Βρακάς, σε ραδιοφωνικό σταθμό της Αθήνας.
Πηγή: inpaok.com
«Θα μπει η γραμμή οφσάιντ στο VAR

Αναλυτικά, τα όσα είπε:

Για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο λόγω της τοξικότητας: «Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι πρέπει να αλλάξουμε την πορεία των πραγμάτων. Έτσι όπως το διαχειριζόμαστε και τους βάζω όλους μέσα, όπως είναι η ομοσπονδία, τις ομάδες, τους διαιτητές και τους δημοσιογράφους, δεν οδηγούμαστε σε καλό δρόμο. Πρέπει να ενωθούμε για να καταλάβουμε το καλό όλων μας. Πρέπει το ποδόσφαιρο να βρει τον δρόμο του, την ταυτότητά του και δεν πρέπει να το απαξιώνουμε. Είναι μονόδρομος, όπως εξελίσσονται τα πράγματα.

Θα μας βαρεθούν από FIFA και UEFA και θα έχουμε GRexit. Αυτό θα είναι καταστροφή. Είμαστε υπό την εποπτεία τους και μπορούν να παρέμβουν ούτως ή άλλως αν δουν ότι κάτι δεν πάει καλά, σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου. Έχουν γίνει βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση. Όταν μιλάμε για ποδόσφαιρο στην Ελλάδα δεν κοιτάμε τους ποδοσφαιριστές, αλλά τη διαιτησία. Κοιτάμε να απαξιώσουμε ακόμα και το VAR. Αντί να κοιτάμε όλοι μαζί για να διορθώσουμε τα θέματα και τα κακώς κείμενα που υπάρχουν, αλλά θέλουμε να τα μεγεθύνουμε και να βλέπουμε... φαντάσματα».

Για το αν θεωρεί πως επέμβουν η FIFA και η UEFA στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Το θεωρώ δεδομένο ότι θα υπάρξει άμεσα αντίδραση από FIFA και UEFA. Με την τοξικότητα που υπάρχει τους τελευταίους μήνες, όπως τα περιστατικά βίας, θα έχουμε δυσάρεστες εξελίξεις. Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και ίσως έχουμε δυσάρεστα αποτελέσματα. Πρέπει να εξελιχθεί το ποδόσφαιρο μας. Θα είναι και προς όφελος των ΠΑΕ.

Είμαστε από τα χειρότερα πρωταθλήματα στην Ευρώπη. Αυτό σημαίνει και οικονομική ζημιά. Δηλαδή, έχουν ζημιά και οι ΠΑΕ. Να κάτσουν να βρουν τι τους χωρίζει. Εμείς ως ομοσπονδία είμαστε δίπλα και προσπαθούμε σε ένα τοξικό περιβάλλον να βοηθήσουμε το ποδόσφαιρο. Αν θέλουν το κοινό καλό μπορούν να βρουν τις... γραμμές για να πατήσουν».

Για τη συνάντηση των Big 4 με FIFA και UEFA: «Θεωρώ ότι από τη στιγμή που το βλέπουν θετικά από FIFA και UEFA, θα πρέπει να υπάρχει θετική βούληση και από τους μεγάλους του ποδοσφαίρου. Με τα τελευταία γεγονότα δεν βλέπω να θέλουν κάτι τέτοιο κάποιοι από τους μεγάλους. Οπότε, δεν ξέρω αν θα γίνει η συνάντηση, αλλά και αν θα έχει αποτέλεσμα αν γίνει».

Για το αν υπάρχουν προτάσεις στο τραπέζι από την πλευρά της ομοσπονδίας για το καλό του ποδοσφαίρου: «Η ΕΠΟ προσπαθεί να δημιουργήσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αξιοκρατία και να αναβαθμίσει το προϊόν. Αν δεν μπορεί το ίδιο το επαγγελματικό ποδόσφαιρο που παίζει το μεγαλύτερο ρόλο, η ίδια η Super League δεν καταλαβαίνει το συμφέρον της και το πώς πρέπει να κινηθεί, δεν έχει κάποια τύχη και το βλέπουμε αυτό.

Κάποιοι θέλουν να δημιουργείται πρόβλημα στα πρωταθλήματα. Ίσως επειδή νιώθουν ότι έχουν αδικηθεί. Ίσως κάποιες φορές να αδικούνται. Πρέπει να υπάρχει καλή διάθεση. Πάντα θα υπάρχουν τα λάθη των διαιτητών. Με το να το δυναμιτίζουμε το κλίμα με την πρώτη ευκαιρία, δεν βοηθάμε».

Για τη λειτουργία του VAR:

«Μπήκε πρώτη φορά το VAR. Θα γίνει κι αυτό με τη γραμμή του οφσάιντ. Είναι σημαντικό κι αυτό, ίσως να είναι το επόμενο βήμα. Αντιλαμβανόμαστε τα κακώς κείμενα και προσπαθούμε να το διορθώσουμε αυτό. Στο εξωτερικό δεν υπάρχει αυτή η καχυποψία και η τοξικότητα».

Για το κονδύλι της γραμμής οφσάιντ του VAR και αν θα καλυφθεί συνδυαστικά από ΕΠΟ, Λίγκα και Πολιτεία:

«Κάπως έτσι θα γίνει, δεν το ξέρω τώρα. Θα λυθεί το οικονομικό κομμάτι. Θα μπει και η γραμμή. Ελπίζουμε να γίνει πριν τα play off».

Διαβάστε ακόμη...