Κρατάει τα λάθη του, κοιτάει τους στόχους του

Από sdna.gr: Το αήττητο για τον ΠΑΟΚ δεν ήταν ποτέ αυτοσκοπός. Νομοτελειακά, κάποτε θα «έσπαγε». Πλέον, είναι στο χέρι του Δικεφάλου να τον ταρακουνήσει και όχι να τον κλονίσει. Και όπως σημειώνουν στις τάξεις του Δικεφάλου: «έχουμε μάθει να περιμένουμε το τέλος της σεζόν... κρατάμε τα λάθη μας και συνεχίζουμε για τους στόχους μας».
Πηγή: sdna.gr
Κρατάει τα λάθη του, κοιτάει τους στόχους του


Αν στο τέλος της σεζόν, έχουν επιτευχθεί οι στόχοι που έχουν θέσει οι «ασπρόμαυροι», λίγοι είναι εκείνοι που θα θυμούνται πως και που «έσπασε» το αήττητο. Το αήττητο έδειχνε μέταλλο, νοοτροπία, κάνοντας σαφές με τη γλώσσα των αριθμών πως η κυριαρχία αυτής της ομάδας τα τελευταία δυο χρόνια δεν ήταν κάτι τυχαίο...

Στο «Κλ.Βικελίδης» ελέω αναποτελεσματικότητας, η νοοτροπία αυτή πήγε περίπατο. Και εκείνο που θα πρέπει να προβληματίσει περισσότερο είναι πώς ήρθε η ήττα. Πώς ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να κλειδώσει ένα δικό του παιχνίδι μέσα από τρεις κλασσικές ευκαιρίες, έχοντας προηγηθεί, στρώνοντας ιδανικά το δρόμο του...

Η εύκολη ανάγνωση του ματς είναι να σταθεί κανείς στις τέσσερις τελικές, τέσσερα γκολ. Κοινώς να αποδώσει την ήττα στην απόλυτη ευστοχία του αντιπάλου. Το ποδόσφαιρο, όμως, είναι σκληρό και όχι πάντα δίκαιο. Το ματς το πήρε εκείνος που το ήθελε περισσότερο. Τουλάχιστον αυτό φάνηκε. Και ένας αντίπαλος όπως ο αήττητος ΠΑΟΚ θα έδινε πολλούς λόγους στον Άρη για να αντιμετωπίσει ως τελικό τη μεταξύ τους αναμέτρηση. Και γι΄αυτό και το πανηγύρισε δεόντως...

Ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να κοιτάξει πέρα από τις τελικές του αντιπάλου, τη δική του αφέλεια κυρίως στην άμυνα. Θα πρέπει να σταθεί στην εξαιρετικά κακή βραδιά του Ζίβκοβιτς και κυρίως στο πώς θα πρέπει να διαχειριστεί τον Σέρβο από εδώ και πέρα. Δεν νοείται να τον «κάψει» επικοινωνιακά (σ.σ. ανεξάρτητα από το πώς θα τον διαχειριστεί ο προπονητής του) δεδομένου πως τα κουκιά είναι μετρημένα.

Στο δίδυμο Βαρέλα - Ίνγκασον, κι αν και κατά πόσο ο Ισλανδός «κουμπώνει» στο κέντρο της άμυνας με τον έμπειρο στόπερ, σε ένα Μάτος που μοιάζει non stop τα τελευταία τρία χρόνια, με αδιανότητα νούμερα και συμμετοχές για την ηλικία του. Στη σταθερά που αναζητείται στα χαφ ως παρτενέρ του Μίσιτς δεδομένου πως ο Μαουρίσιο «παλεύει» να ανεβάσει στροφές και πάει λέγοντας...

Αυτοκριτική σε όλα τα επίπεδα με τον πρώτο τον Αμπέλ Φερέιρα. Προφανώς η συγκεκριμένη ήττα θα πρέπει να «ταρακουνήσει» και τον τεχνικό του ΠΑΟΚ, σε καμία περίπτωση να μην κλονίσει το γκρουπ, δεδομένου πως θα έπρεπε να γνωρίζει και να προετοιμάσει κατάλληλα την ομάδα του για να αγωνιστεί στη συγκεκριμένη έδρα. Και το βασικότερο, να βοηθήσει το γκρουπ του κατά την εξέλιξη του παιχνιδιού, βλέποντας πως όλα λειτουργούν εις βάρος του.

Εκείνο που πρέπει να πιστωθεί στον Πορτογάλο είναι πώς διαχειρίστηκε τη δύσκολη βραδιά της ομάδας του μετά, «καλύπτοντας» δημοσίως τους παίκτες του, παρά τον εκνευρισμό που είχε για τα παιδικά λάθη που έγιναν και τη νοοτροπία που είδε από εκείνους στο γήπεδο. Και αυτό είναι ένα πρώτο σωστό βήμα. Τα υπόλοιπα θα τα βρουν μεταξύ τους. Η σεζόν έχει ακόμη δρόμο και ο ΠΑΟΚ το υπόβαθρο να συνέλθει και να αφήσει πίσω του το Χαριλάου χωρίς παράπλευρες απώλειες.

Σωστή και υποδειγματική ήταν και η γενικότερη στάση του επίσημου ΠΑΟΚ να μην μιλήσει, να μην... χαλάσει τον κόσμο στην πρώτη ήττα του μετά από σχεδόν δύο χρόνια. Κι ας μην θυμάται πια πως είναι να διαχειρίζεσαι τέτοιες βραδιές... Στην εποχή της δικής τους κανονικότητας, γνωρίζουν πως όλα μπορούν να συμβούν. Και αυτό συνιστά υγεία. Ποδοσφαιρική υγεία.

Χαρακτηριστικό είναι το μήνυμα που αναρτήθηκε από τον επίσημο ΠΑΟΚ την επομένη του παιχνιδιού: «Κάποιοι περίμεναν αυτή την ήττα σχεδόν δύο χρόνια. Άλλοι περίμεναν αυτή τη νίκη για πολλά χρόνια. Εμείς απλά έχουμε μάθει να περιμένουμε το τέλος της σεζόν... Έτσι, κρατάμε τα λάθη μας και συνεχίζουμε για τους στόχους μας».

Διαβάστε ακόμη...