Νέος Σιαμπάνης ο 17χρονος Καράκουτης

Από sdna.gr: Ο ΠΑΟΚ δεν άλλαξε τη φιλοσοφία του απέναντι στους παίκτες της Ακαδημίας και ο 17χρονος Γιάννης Καράκουτης σύμφωνα με πληροφορίες, αποφάσισε να πάρει το χρυσό συμβόλαιο που του έδωσε ο Ολυμπιακός, ακολουθώντας τον δρόμο του Σιαμπάνη.
Πηγή: sdna.gr
Νέος Σιαμπάνης ο 17χρονος Καράκουτης

Δεν πέρασε καιρός από την τελευταία φορά που ο Δικέφαλος «επικοινωνούσε» ανοιχτά τους βασικούς πυλώνες της φιλοσοφίας των ακαδημιών. O απαράβατος κανόνας των «ασπρόμαυρων», οι σειρήνες που ηχούν στα αυτιά τους και η πολιτική σταθερά που χαρακτηρίζει τα φυτώρια και τους κρατά διαρκώς στην κορυφή.

Ένα περίπου χρόνο μετά, κόντρα στη λογική του ΠΑΟΚ, έρχεται να σημειωθεί η υπόθεση του νεαρού Ιωάννη Καράκουτη, ο οποίος ανήκει στις ακαδημίες του Δικεφάλου από το 2013. Με γνώμονα τη φιλοσοφία που κυριαρχεί στο στρατόπεδο του Δικεφάλου, οι «ασπρόμαυροι» του έκαναν μια πρόταση πλήρως εναρμονισμένη στους κανόνες που έχουν θέσει απέναντι στα παιδιά των ακαδημιών. Κοινώς, θα πρέπει πρώτα να αποδείξουν για να μπορούν στη συνέχεια να «διεκδικήσουν»...

Μια πολιτική που δεν επιδέχεται... εκπτώσεων, όσο σπουδαίο ταλέντο κι αν θεωρείται κάποιο παιδί. Ο ΠΑΟΚ έχει βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να αναπτύξει και να εξελίξει με την πάροδο του χρόνου τις ακαδημίες του με στόχο να προωθηθούν τα «δικά» του παιδιά, λειτουργώντας -παράλληλα- με συγκεκριμένη πρακτική που αποδεδειγμένα τον έχει φέρει στην κορυφή των ακαδημιών, με αήττητες πορείες στα χνάρια της μεγάλης ομάδας.

Με τη σειρά του, ο Ολυμπιακός που έχει δείξει πως δεν τον απασχολούν τέτοιου είδους φιλοσοφίες και κινείται χωρίς ξεκάθαρους ποδοσφαιρκούς κανόνες, έστρωσε χαλί στον γεννημένο το 2003, Ιωάννη Καράκουτη, προκειμένου να τον εντάξει στο δυναμικό του.

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής προτίμησε να πάρει το συμβόλαιο και συμφώνησε με τον Ολυμπιακό που δεν φείδεται χρημάτων ειδικά σε παιδιά που προέρχονται είτε από τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ είτε του Παναθηναϊκού (περίπτωση Αθανασακόπουλου) προκειμένου να τους αποδυναμώσει μελλοντικά και να επενδύσει πάνω τους με σκοπό μέσα στην επόμενη πενταετία να τους δώσει μια ευκαιρία.

Μια συνήθης τακτική με πιο πρόσφατο παράδειγμα αυτή του Μάριου Σιαμπάνη, τον οποίο οι «ερυθρόλευκοι» έχουν σε καθεστώς διαρκούς δανεισμού. Ο 19χρονος τερματοφύλακας ακολούθησε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Πειραιά, μπήκε στην προετοιμασία της ομάδας του Ολυμπιακού αλλά τα εύκολα λάθη σε φιλικά παιχνίδια, τον έστειλαν δανεικό στην Κ23 της Νότιγχαμ Φόρεστ.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, πως κόντρα τους πανηγυρισμούς των «ερυθρόλευκων» για την... αρπαγή τού από τον ΠΑΟΚ, ο Σιαμπάνης δεν στέριωσε ούτε ως μπακ απ του Σα. Τα δεδομένα άλλαξαν όταν στην πορεία ανέβηκε στην εκτίμηση του Πέδρο Μάρτινς, ο Τζολάκης με συνέπεια να γίνει εκείνος δεύτερος στην ιεραρχία, ο Σιαμπάνης τρίτος τερματοφύλακας και στη συνέχεια τέταρτος και... δανεικός.

Διαβάστε ακόμη...