«Ευρωπαϊκών προδιαγραφών το επιτελείο του ΠΑΟΚ»

Από paok24.com: Ο πρώην γιατρός της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Μανώλης Παπακώστας, φιλοξενήθηκε στον ARENA FM 89,4 και στην εκπομπή ”Double” και μίλησε για την νέα του δουλειά στο Κατάρ, καθώς και για τι θα του λείψει από τον ΠΑΟΚ.
Πηγή: paok24.com
«Ευρωπαϊκών προδιαγραφών το επιτελείο του ΠΑΟΚ»

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για την νέα του δουλειά στο Κατάρ: ”Το Aspetar είναι ένα νοσοκομείο που ασχολείται από το 2007 μόνο με αθλητριατικά περιστατικά, δηλαδή ξεκάθαρα ορθοπεδικά θέματα του αθλητισμού. Η δομή του είναι όπως ενός νοσοκομείου, και έχει πλέον διεθνή εμβέλεια. Είναι πολύ εξειδικευμένο, και πρωτοπόρο σε αυτό που κάνει. Οι ομάδες που έχουν συνάψει συνεργασία με το νοσοκομείο είναι εξαιρετικά υψηλού επιπέδου, όπως η Παρί, η Τότεναμ, οι Φιλαδέλφεια στο NBA κτλ.

Στο Κατάρ έχουν χαράξει μια στρατηγική πριν από αρκετά χρόνια, να εξελίξουν το αθλητικό κομμάτι και πολύ περισσότερο το ποδόσφαιρο. Έτσι σκέφτηκαν πως για να γίνει αυτή η ανάπτυξη πρέπει να υπάρχουν και οι κατάλληλες υποδομές. Οι υποδομές δεν είναι μόνο τα στάδια, αλλά και το πως στηρίζεται η όλη προσπάθεια των αθλητών. Έχω πάει στο Κατάρ, άλλωστε όσοι ασχολούνται με την αθλιατρική ξέρουν τι γίνεται εκεί.”

Για τον λόγο της μετακόμισης του στο Κατάρ: ”Φυσικά και δεν φεύγω επειδή δεν ήμουν καλά στον ΠΑΟΚ. Η εμπειρία μου και η σχέση μου με την ομάδα είναι σε απόλυτα θετικό βαθμό και τα συναισθήματα είναι μόνο θετικά. Το δελεαστικό της υπόθεσης είναι ότι πηγαίνω σε έναν χώρο ο οποίος ουσιαστικά σε βάζει σε ένα διεθνές επίπεδο, τελείως διαφορετικό. Εκεί ως ορθοπεδικός δεν θα έχω την ευθύνη της ομάδας, αλλά τον τομέα των χειρουργείων. Η πρόταση ήρθε, και αντικειμενικά ήταν πολύ δύσκολο να την απορρίψει κανείς.”

Για την πρόοδο του ΠΑΟΚ σε όλα τα επίπεδα: ”Πάντα μένει η ιστορία στο μυαλό μας. Ο ΠΑΟΚ κερδίζει φιλάθλους χωρίς να κερδίζει τίτλους. Πιστεύω ότι έζησα και εγώ την εκτόξευση του ΠΑΟΚ. Η ομάδα βρέθηκε να είναι σε τρομερά υψηλό επίπεδο για την χώρα. Η φιλοσοφία είναι να παραμείνει ο ΠΑΟΚ σε αυτό το επίπεδο.”

Για το τι αφήνει στο ιατρικό τιμ του Δικεφάλου: ”Χωρίς να φανεί εγωιστικό νομίζω πως συνέβαλα στο να υπάρχει μια φιλοσοφία και μια δομή που να προφυλάσσει τους ποδοσφαιριστές από τραυματισμούς. Η ομάδα το είχε και πριν και θα το έχει και μετά. Η υποδομή υπάρχει αυτή την στιγμή στον ΠΑΟΚ. Το ότι φεύγω δεν σημαίνει και πολλά πράγματα, δεν βλέπω τον λόγο να αλλάξουν πράγματα. Αντικαταστάτης αυτή την στιγμή είναι ο κ. Παπασούλης με τον οποίον είμαστε πολλά χρόνια μαζί και έχω την βεβαιότητα πως θα συνεχίσει το καλό έργο. Βέβαια δεν είναι μόνος του όπως και εγώ δεν ήμουν μόνος μου. Όλο το επιτελείο είναι εξαιρετικού επιπέδου και μπορεί να σταθεί άνετα ακόμη και στα κορυφαία κλαμπ της Ευρώπης.”

Για το τι θα του λείψει πιο πολύ από τον ΠΑΟΚ: ”Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο πρόσωπο που θα μου λείψει. Είναι πάρα πολλοί οι άνθρωποι που διαδραματίζουν ένα σημαντικό ρόλο στο να υπάρχει μια σωστή συνεργασία. Πήγαινα με διάθεση στην δουλειά, επειδή ζούσα όμορφα ακόμη και στις άσχημες στιγμές. Στο τέλος της ημέρας αυτό που ενώνει του πάντες είναι ο ιδρώτας για να πετύχουμε κάτι. Αυτό το έχουμε πετύχει στον ΠΑΟΚ, και τα αποτελέσματα φαίνονται.”

Διαβάστε ακόμη...