Στους κορυφαίους Πολωνούς για το 2019 ο Σφιντέρσκι

Από sdna.gr: Στους πέντε καλύτερους Πολωνούς επιθετικούς για το 2019 βρίσκεται ο επιθετικός του ΠΑΟΚ, Κάρολ Σφιντέρσκι, σύμφωνα με την ανασκόπηση που πραγματοποίησαν ΜΜΕ της πατρίδας του, ενώ μπροστά του... φιγουράρουν κορυφαία ονόματα.
Πηγή: sdna.gr
Στους κορυφαίους Πολωνούς για το 2019 ο Σφιντέρσκι

Ο Κάρολ Σφιντέρσκι ήρθε στον ΠΑΟΚ τον περασμένο Ιανουάριο για να πλαισιώσει την Τσούμπα Άκπομ στην επίθεση του Δικεφάλου μετά την φυγή του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς. Η συνεισφορά του στην περσινή κατάκτηση του νταμπλ από τον ΠΑΟΚ, ήταν καταλυτική, καθώς αρκετά παιχνίδια κρίθηκαν από δικά του γκολ.

Τα ΜΜΕ της Πολωνίας, έκαναν τον δικό τους απολογισμό για τους επιθετικούς της χώρας, με τον Κάρολ Σφιντέρσκι, να βρίσκεται πίσω από παίκτες που κάνουν μεγάλη καριέρα στα ευρωπαϊκά γήπεδα.

Συγκεκριμένα, ο φορ του ΠΑΟΚ, βρίσκεται στην πέμπτη θέση της σχετικής λίστας, έχοντας από πάνω του τον Κάμιλ Βίλτσεκ που αγωνίζεται με την φανέλα της Μπρόντμπι, τον Κρίστοφ Πιάτεκ που αγωνίζεται με την φανέλα της Μίλαν, τον Αρκάντιους Μίλικ της Νάπολι και το νούμερο ένα που δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον επιθετικό της Μπάγερν Μονάχου, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.

Ο Πολωνός του ΠΑΟΚ μέσα στο ημερολογιακό έτος του 2019, σημείωσε 15 γκολ με την φανέλα του ΠΑΟΚ σε όλες τις διοργανώσεις (Super League, Κύπελλο Ελλάδος, προκριματικά Europa League).

Αναλυτικά οι συμπατριώτες του αναφέρουν:

«Κάποιος μπορεί να έχει την εντύπωση ότι σε σχέση με τους υπόλοιπους Πολωνούς της λίστας, ο Κάρολ Σφιντέρσκι βρίσκεται λίγο πιο πίσω. Όμως, μιλάμε για ένα σχετικά νεαρό παιδί (είναι στα 22 του χρόνια), που σκοράρει για τον εν ενεργεία πρωταθλητή Ελλάδος, τον ΠΑΟΚ, που φέτος υπερασπίζεται τον τίτλο του.

Επίσης λαμβάνοντας υπόψιν ολόκληρο το 2019, ο Σφιντέρσκι αποτελεί τον κορυφαίο σκόρερ της ομάδας, όπου μεταξύ άλλων αγωνίζονται οι Βιεϊρίνια (που είχε αρκετές σεζόν στην Γερμανία και την Βόσλφμπουργκ), Τσούμπα Άκπομ (Ένα ταλέντο από τις ακαδημίες της Άρσεναλ) ή και ο Μίροσλαβ Στοχ, που προέρχεται από την Τσέλσι και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Σλοβακίας.

Συνολικά, ο πρώην παίκτης της Γιανγκελόνια πέτυχε 15 γκολ το 2019 με την φανέλα του ΠΑΟΚ. Εάν αυτό το έκανε πριν από περίπου 10 χρόνια, θα είχε δεδομένη την θέση του στην εθνική. Σήμερα, δυστυχώς, υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός για μια θέση στην επίθεση. Για τους επόμενους έξι μήνες πιθανότατα δεν θα κληθεί, αλλά στη συνέχεια, γιατί όχι;

Η συνταγή για τον Σφιντέρσκι είναι απλή και ταυτόχρονα δύσκολη. Να διατηρήσει τον ίδιο ρυθμό σκοραρίσματος».

Διαβάστε ακόμη...