ΠΑΟΚ - Βιεϊρίνια σε... μονόδρομο ανανέωσης

Από sdna.gr:Αν το 2019 για τον Δικέφαλο είχε πρόσωπο, θα ήταν ενδεχομένως το δικό του. Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ βγήκε μπροστά σε μια χρονιά ορόσημο για τους νταμπλούχους Ελλάδος, βάζοντας φαρδιά πλατιά την υπογραφή του. Πλέον, το μόνο που απομένει είναι η υπογραφή στο νέο συμβόλαιο ανανέωσης με τους «ασπρόμαυρους».
Πηγή: sdna.gr
ΠΑΟΚ - Βιεϊρίνια σε... μονόδρομο ανανέωσης

ΠΑΟΚ και Βιεϊρίνια. Θα ηχεί πάντα τόσο οικεία σε μια πρόταση. Σαν δύο λέξεις ταυτόσημες. Ο Πορτογάλος ταυτίστηκε όσοι λίγοι με τον ΠΑΟΚ, έγινε από καρδιάς... Σαλονικιός και ορκίστηκε να επιστρέψει εκεί όπου λατρεύθηκε στον απόλυτο βαθμό. Στο όνομα μιας υπόσχεσης που είχε δώσει φεύγοντας.

Η πρώτη σεζόν της επιστροφής του ήταν για... προθέρμανση. Ή για να το θέσουμε καλύτερα για να... τονώσουν περισσότερο τον εγωισμό του πως αυτή η υπόσχεση πρέπει να υλοποιηθεί. Τα υπόλοιπα τα άφησαν απλά πάνω του. Εκείνος υπάκουσε στις επιταγές του προπονητή του, βρέθηκε σε μια θέση που δεν έβγαζε... γούστα αλλά αντιλαμβανόταν πως το «εμείς» έπρεπε να μπει πάνω από το «εγώ».

Και από τη θέση του αριστερού μπακ σε συνδυασμό με την ηγετική προσωπικότητα φρόντισε να βγάλει... γούστα και ο ΠΑΟΚ, απολαμβάνοντας μέσα στο 2019 τις εμπνεύσεις και μερικά από τα πιο κομβικά τέρματα του αρχηγού του. Και μαζί με τον Βιεϊρίνια, εκεί στη Λάρισα, στην τελευταία στροφή πριν την στέψη του πρωταθλητή, «πληγώθηκε» και ο ΠΑΟΚ.

Έπεσε και σηκώθηκε μαζί του. Η ζωή σε fast forward. Για το πιο μεγάλο χειροκρότημα της Τούμπας. Για τις στιγμές ανατριχίλας στο ματς με τον Λεβαδειακό. Στιγμές που «σημάδεψαν» το καλεντάρι του 2019 και αποτέλεσαν τον προπομπό μιας ιστορικής φιέστας.

Τα υπόλοιπα αποτελούν ιστορία. Κομμάτι μιας γκρίζας ζώνης όπως αρέσκεται εκείνος να αποκαλεί το διάστημα που παρέμεινε στα... πιτς. 188 ημέρες. Όσες είχε υπολογίσει με απόλυτη ακρίβεια, βάζοντας τον εαυτό του στη διαδικασία να φανεί για ακόμη μια συνεπής. Αυτήν την φορά απέναντι στον εαυτό του και στην υπόσχεση που είχε δώσει...

Η τρίτη σεζόν του στον ΠΑΟΚ σηματοδοτεί και την τελευταία του συμβολαίου με του «ασπρόμαυρους». Κάτι που θεωρητικά σημαίνει πως από την πρώτη του Γενάρη του 2020, οποιαδήποτε ομάδα ενδιαφέρεται για την περίπτωσή του, μπορεί και αυτόματα να κινητοποιηθεί για τον αρχηγό του Δικεφάλου.

Κάτι που έχει ήδη συμβεί, αν αναλογιστεί κανείς και τα δημοσιεύματα που δειλά - δειλά κάνουν την εμφάνισή τους, όπως αυτό από τη Σαουδική Αραβία που φέρεται να αποκαλύπτει την επιθυμία του Ραζβάν Λουτσέσκου για να εντάξει ένα από τα αγαπημένα του... παιδιά στο δυναμικό της Αλ Χιλάλ γνωρίζοντας πως το συμβόλαιο του αρχηγού με τον ΠΑΟΚ ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2020.

Η αλήθεια είναι πως έχουν γίνει διευρευνητικές επαφές από ομάδες, θέλοντας σε πρώτη φάση να μάθουν τα δεδομένα γύρω από την υπόθεση Βιεϊρίνια αλλά σε μια πρώτη ανάγνωση του θέματος, ο ΠΑΟΚ έχει ξεκάθαρα τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο.

Είναι σαφές πως κανείς από το στρατόπεδο του Δικεφάλου δεν νοείται πως... υπάρχει ζωή χωρίς τον Βιεϊρίνια. Όσο για εκείνον; Η δική του πορεία έχει αποδείξει ότι η καρδιά του ανήκει, εκεί όπου «χτυπά» πιο δυνατά. Συνεπώς, η ανανέωση μπροστά στα «θέλω» των δύο πλευρών φαντάζει... μονόδρομος.

Διαβάστε ακόμη...