«Να μπει STOP στις μηνύσεις»

Από inpaok.com:Διαβάστε όλα όσα ειπώθηκαν στην κρίσιμη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Super League. Η απουσία του Ολυμπιακού και οι τοποθετήσεις για την τοξικότητα και τις μηνύσεις σε βάρος των διαιτητών.
Πηγή: inpaok.com
«Να μπει STOP στις μηνύσεις»

Να γίνουν όλες οι ενέργειες προκειμένου να διεξαχθεί κανονικά η 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος το προσεχές Σαββατοκύριακο και να ανασταλεί η αποχή των διαιτητών, αποφάσισε ομόφωνα το Δ.Σ. της Super League που συνεδρίασε το μεσημέρι της Δευτέρας (30/12) με αφορμή την κρίση στο ελληνικό ποδόσφαιρο λόγω των κινητοποιήσεων των διαιτητών της κατηγορίας.

Η συνεδρίαση διεξήχθη χωρίς την παρουσία των εκπροσώπων του Ολυμπιακού, οι οποίοι δεν ειδοποίησαν για τις προθέσεις τους και αργότερα διέρρεαν πως «δεν συμμετέχουν σε αυτή τη φαρσοκωμωδία αν προηγουμένως δεν γίνουν ριζικές αλλαγές σε ΕΠΟ και ΚΕΔ».

Ο πρόεδρος της Super League, Μηνάς Λυσάνδρου, έθεσε τέσσερις άξονες:

Οι δύο πρώτοι είναι να γίνει κανονικά η 17η αγωνιστική και να υπάρξει ομόφωνη καταδίκη της βίας που ασκείται εναντίον των διαιτητών. Σε αυτά τα δύο συμφώνησαν άπαντες.

Οι άλλοι δύο άξονες ήταν να μπει τέλος στην τοξικότητα με παύση των δηλώσεων και ταυτόχρονα να αποσυρθούν οι μηνύσεις σε βάρος των διαιτητών.

Στη συζήτηση που έγινε πάνω σε αυτά, δεν υπήρξε η τοποθέτηση του Ολυμπιακού (που είναι η ομάδα που διαμαρτύρεται περισσότερο και έχει υποβάλει μηνύσεις μέσω του Σάββα Θεοδωρίδη) λόγω της απουσίας του, ενώ η Λάρισα που έχει υποβάλει μηνύσεις από πέρσι σε διαιτητές, απέφυγε να μπει στην ουσία και επιφυλάχθηκε να πάρει ξεκάθαρη θέση.

Ομόφωνα επί των παρόντων εν τέλει, αποφασίστηκε ότι πρέπει να διεξαχθεί κανονικά το πρωτάθλημα το προσεχές Σαββατοκύριακο, ότι καταδικάζεται κάθε μορφής βίας και ότι πρέπει να περιοριστεί η τοξικότητα και οι δηλώσεις, είτε με επίσημες ανακοινώσεις, είτε μέσω social media, είτε μέσω τρίτων. Παράλληλα πρέπει να αποσυρθούν και οι μηνύσεις, που είναι το βασικό ζητούμενο για τους διαιτητές προκειμένου να επανεξετάσουν την απόφασή τους να απέχουν επ' αόριστο των καθηκόντων τους.

Ταυτόχρονα, θα επιδιωχθεί άμεσα συνάντηση της λίγκας (Λυσάνδρου, Μποροβήλος, Πουρσανίδης) με ΕΠΟ και ΚΕΔ, με σκοπό να ζητηθεί η αναστολή της αποχής, ώστε να δοθεί χρόνος για επίλυση των ζητημάτων που έχουν τεθεί από τους διαιτητές.

«Είναι ανεκτές οι εξυπνάδες μέσω social ή κύκλων»;

Στην τοποθέτησή του προς τα μέλη του Δ.Σ., ο Μηνάς Λυσάνδρου υπογράμμισε μεταξύ άλλων:

«Θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία για το τι γίνεται με τις δηλώσεις, προφανώς υπάρχει ελευθερία έκφρασης αλλά θα πρέπει να δούμε τα όρια. Τι γίνεται με τις δηλώσεις; Είναι φυσιολογικό να βγαίνουν ανακοινώσεις την ώρα του αγώνα; Είναι ανεκτές οι εξυπνάδες μέσω social ή κύκλων; Ή τρίτο πρόσωπο που συνδέεται ή δεν συνδέεται με την ομάδα; Θα ήθελα να το συζητήσω γιατί είναι κομμάτι του προβλήματος η τοξικότητα του ποδοσφαίρου μας».

Σε ό,τι αφορά τις τοποθετήσεις των ΠΑΕ εντός του Δ.Σ., ο εκπρόσωπος του Παναθηναϊκού, Λεωνίδας Μπουτσικάρης, είπε μεταξύ άλλων: «Την τοξικότητα και την ένταση την καλλιεργούν οι δύο διεκδικητές του τίτλου, όχι κάποιος άλλος».

Ο Δημοκράτης Παπαδόπουλος που εκπροσώπησε τον ΠΑΟΚ, ανέφερε πως είναι απαράδεκτη η στοχοποίηση των διαιτητών, πως πρέπει να αποσυρθούν οι μηνύσεις και να διεξαχθεί κανονικά το πρωτάθλημα.

«Είναι η φετινή διαιτησία χειρότερη από της προηγούμενες»;

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η τοποθέτηση του εκπροσώπου του ΟΦΗ, Ηλία Πουρσανίδη: «Δεν είμαι υπέρ των διαιτητών αλλά δεν γίνεται να κάνουν ένα λάθος και μετά να ακολουθούν μηνύσεις. Εμείς είμαστε σωστοί δηλαδή; Η μήνυση είναι για το καλό του ποδοσφαίρου; Η φετινή είναι χειρότερη από τις προηγούμενες; Εγώ κάτι καλύτερο έβλεπα. Είμαστε σίγουροι κάθε φορά που διαμαρτυρόμαστε ότι είμαστε σωστοί; Ή κάτι πρέπει να πούμε και στον κόσμο μας για εσωτερική κατανάλωση;»

Ο Γιώργος Μποροβήλος από την πλευρά του, είπε εντός του Δ.Σ. ότι «οι λύσεις δεν βρίσκονται με ημίμετρα, χρειάζεται ένα εθελοντικό grexit για να φτιάξουμε το ποδόσφαιρο», ενώ σε δηλώσεις του μίλησε για «μπάχαλο άνευ προηγουμένου» και ότι «θα κάνουμε κάθε ενέργεια έτσι ώστε να έχουμε αγωνιστική».

Τέλος, ο εκπρόσωπος της ΕΠΟ, Αστέριος Αντωνίου, είπε ότι το πρόβλημα δεν λύνεται με το να έρθουν μόνο ξένοι διαιτητές γιατί θα αρνηθούν λόγω αλληλεγγύης προς τους Έλληνες.

Διαβάστε ακόμη...