Οι δύσκολες έδρες για το 2020

Από paok24.com: 10 αγώνες πρωταθλήματος μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας, με 5 εκτός έδρας αγώνες που θα κρίνουν πολλά για την μάχη του τίτλου.
Πηγή: paok24.com
Οι δύσκολες έδρες για το 2020

Πολλοί κάνουν λόγο για τα ντέρμπι τίτλου, πολλοί κάνουν λόγο για την έδρα-φρούριο, αλλά εκείνα που μπορεί να κρίνουν έναν τίτλο είναι φυσικά και τα παιχνίδια εκτός έδρας με ομάδες που δεν διεκδικούν το πρωτάθλημα. Άλλωστε και ο Ολυμπιακός σε τέτοια παιχνίδια έχει αφήσει βαθμούς 4 φορές στα πρώτα 16 παιχνίδια με Παναθηναϊκό, Ξάνθη, Πανιώνιο και Βόλο.

Από την πλευρά του ο ΠΑΟΚ στα 16 παιχνίδια στη Superleague 1 μετρά 12 νίκες και 4 ισοπαλίες με αυτές να είναι με τον Άρη και τον Παναθηναϊκό εντός έδρας, αλλά και με την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό εκτός έδρας, ενώ πέρασε και από την έδρα του Βόλου και του Πανιωνίου, όπου "γκέλαρε" ο αντίπαλός του, αλλά και από έδρες όπως το Ηράκλειο και το Περιστέρι, που παραδοσιακά δυσκολεύουν και τον ΠΑΟΚ, αλλά και όποια ομάδα πάει για τίτλο.

Πλέον στα 10 παιχνίδια που μένουν για την κανονική διάρκεια, αυτα που είναι εκτός έδρας είναι τα 5 και όπως έχουν καταλάβει όσοι βλέπουν το φετινό πρωτάθλημα, κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο πριν ξεκινήσει. Η αρχή γίνεται στην έδρα του Άρη. Οι συμπολίτες μπορει πέρσι να έχασαν από τον ΠΑΟΚ, αλλά σε τρία παιχνίδια στην Τούμπα σε πρωτάθλημα και κύπελλο, είχαν τρεις ισοπαλίες, κάτι που σημαίνει ότι είναι ίσως η δυσκολότερη έξοδος για τον ΠΑΟΚ εάν αναλογιστεί κανείς και τις ιδιαίτερες συνθήκες εντός τοπικού ντέρμπι. Μετά το "Κλ. Βικελίδης", η επόμενη έξοδος για τον ΠΑΟΚ είναι στην Λαμία. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου, ακόμα περιμένει στην γωνία για την πρώτη 6άδα, είναι σκληρή στην έδρα της, ενώ και πέρσι ο ΠΑΟΚ πέρασε με την ψυχή στο στόμα και χρυσό σκόρερ τον Φερνάντο Βαρέλα.

Η συνέχεια από την Λαμία, δίνεται στο ΟΑΚΑ. Ο Παναθηναϊκός περιμένει τον ΠΑΟΚ, με την ομάδα του Γιώργου Δώνη που τόση φασαρία έκανε για το πέναλτι στον Κρέσπο, σε μία έδρα που πέρσι ο ΠΑΟΚ πέρασε με άνεση, αλλά φέτος και ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ δεν μπόρεσαν να πάρουν τη νίκη. Μετά τους πάντα επικίνδυνους "πράσινους", ο ΠΑΟΚ επισκέπτεται μία έδρα που έχει κερδίσει χρόνια. Το προτελευταίο εκτός έδρας παιχνίδι είναι στην Λάρισα. Η ΑΕΛ και πέρσι και πρόπερσι είχε πάρει ισοπαλία από τον ΠΑΟΚ με 1-1 με την τελευταία νίκη του Δικεφάλου να είναι τον Γενάρη του 2017, ενώ όλα τα χρόνια η θεσσαλική έδρα ήταν ιδιαιτέρως αφιλόξενη για το Δικέφαλο.

Το πρόγραμμα για την κανονική διάρκεια κλείνει με την 26η αγωνιστική και την εξόρμηση στην Ξάνθη. Η ομάδα της Θράκης άγνωστο εάν θα είναι ακόμα στην μάχη της 6άδας, πάντα αποτελεί μία σκληρή στην έδρα της ομάδα, κάτι που φανέρωσε και σε άλλα μεγάλα παιχνίδια μέσα στην σεζόν, αλλά και στο πρόσφατο παιχνίδι εντός έδρας, όταν δέχθηκε το γκολ στα τελευταία λεπτά από τον Μπίσεσβαρ.

Σε αυτά τα 5 παιχνίδια εάν η ομάδα του Δικεφάλου κρατήσει τα περσινά της αποτέλεσματα, τότε θα είναι πολύ δύσκολο για τον Ολυμπιακό και για οποιαδήποτε άλλη ομάδα να φτάσει σε μία αντίστοιχη συγκομιδή, πριν τα μεγάλα παιχνίδια των play-off.

Διαβάστε ακόμη...