Οι 5 “εντολές” του Φερέιρα για τον Γενάρη!

Από thessports.gr: Ο Ιανουάριος και η μεταγραφική περίοδος είναι κοντά και οι συζητήσεις για το πώς πρέπει να κινηθεί ο ΠΑΟΚ που πλέον βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας.
Πηγή: thessports.gr
Οι 5 “εντολές” του Φερέιρα για τον Γενάρη!

Αυτές οι συζητήσεις γίνονται κυρίως μεταξύ του Μάριο Μπράνκο και του Αμπέλ Φερέιρα που έχουν ήδη οδηγήσει σε χρήσιμα συμπεράσματα που θα καθορίσουν και το τελικό πλάνο, αφού πρώτα γίνει μια σημαντική συζήτηση με τον Ιβάν Σαββίδη.

Ο πρώτος και βασικός κανόνας είναι ότι ο ΠΑΟΚ θέλει να καλύψει απόλυτα τις επιθυμίες του 41χρονου κόουτς, για να δείξει από την πλευρά της η διοίκηση ότι θέλει να στηρίξει με πράξεις ξανά την προσπάθεια για το repeat.

Οι δυο Πορτογάλοι έχουν βρει κοινή γραμμή πλεύσης για τις μεταγραφές του Ιανουαρίου και μετά την φανερή βελτίωση της ομάδας θα κινηθούν με διαφορετική άνεση τον Ιανουάριο, αν και η αλήθεια είναι πως ο ΠΑΟΚ δεν χρειάζεται τεράστιες αλλαγές στο ρόστερ, απλά ίσως κάποιες... πινελιές ισχυροποίησης.

1 Πληρότητα στο ρόστερ

Σίγουρα η κυριότερη (αν όχι η πρώτη) από τις επιθυμίες του Αμπέλ Φερέιρα, την οποία εξέφρασε και δημοσίως τουλάχιστον σε δυο διαφορετικές τοποθετήσεις του, αφορά στην παραμονή όλων των παικτών.

Η λεπτομέρεια βέβαια που δεν είπε δημόσια ο Φερέιρα είναι ότι εννοεί εκείνους τους παίκτες που έχουν ενεργό ρόλο στο πλάνο του. Δεν θέλει να καμία περίπτωση γίνουν ανακατατάξεις στο ρόστερ και αυτή είναι και η επιθυμία των ανθρώπων του ΠΑΟΚ, ότι πρόταση και αν έρθει κατά την διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου.

Για παράδειγμα δεν θα ήταν και τόσο... απώλεια για τον Φερέιρα, αν ο Μιρόσλαβ Στοχ έβρισκε πρόταση και αποχωρούσε από τον ΠΑΟΚ, αφού είναι ξεκάθαρα ότι δεν υπολογίζεται στα βασικά πλάνα του Πορτογάλου κόουτς.

2 Να μείνουν Γιαννούλης-Λημνιός

Επειδή ζούμε στην εποχή όπου οι νόμοι της αγοράς είναι αδυσώπητοι κάθε παίκτης έχει και μία τιμή και πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος να εμφανιστεί μία δελεαστική πρόταση, ειδικά για τους παίκτες που συνδυάζουν ποιότητα και νεαρή ηλικία.

Για να προκύψει θέμα πώλησης, θα πρέπει το οικονομικό δέλεαρ να είναι πολύ ελκυστικό. Στις συζητήσεις που έγιναν για το ενδεχόμενο πωλήσεων, ο Φερέιρα αφού επανέλαβε την θέση του περί διατήρησης του ρόστερ, στάθηκε λίγο παραπάνω στις περιπτώσεις του Γιαννούλη και του Λημνιού, που τους θεωρεί κομβικούς στο αγωνιστικό πλάνο της ομάδας, καθώς ο ρόλος που έχουν είναι ιδιαίτερα απαιτητικός και είναι πιο δύσκολο από άλλους να αντικατασταθούν.

3 Αριστερός μπακ και επιθετικός

Σε ότι αφορά παίκτες που μπορούν να προστεθούν στο υπάρχον ρόστερ, είναι δεδομένο ότι ο ΠΑΟΚ θα κινηθεί για την απόκτηση αριστερού οπισθοφύλακα, μπακ απ για τον Γιαννούλη, αφού ο Αντρέ Βιεϊρίνια ξεκάθαρα λογίζεται ως μεσοεπιθετικός από τον Φερέιρα.

Ήδη υπάρχει μία λίστα με εναλλακτικές λύσεις που μπορούν να γίνουν κάτοικοι Τούμπας, είτε με μεταγραφή, είτε με δανεισμό και οψιόν αγοράς.

Από και κει πέρα, ο ΠΑΟΚ θα κινηθεί και για φορ, εφόσον υπάρξει πώληση ενός από τους επιθετικούς του. Για την ακρίβεια του Τσούμπα Ακπομ, καθώς είναι πολύ δύσκολο να δοθούν τα χρήματα που θα αντιπροσωπεύουν την συνεχώς αυξανόμενη αξία του Σφιντέρσκι που, συν τοις άλλους, έχει και ρήτρα αποδέσμευσης 20.000.000 ευρώ.

4 Αγορά του Μίσιτς

Ο 41χρονος Πορτογάλος κόουτς όπου σταθεί και όπου βρεθεί μιλάει με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια και για έναν ακομη παίκτη, τον Γιόζιπ Μίσιτς. Επί των ημερών του, ο Κροάτης έχει βρει ένα ρόλο που του ταιριάζει γάντι στον ΠΑΟΚ και κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις.

Ο Πορτογάλος ξεκάθαρα τόνισε ότι θέλει να στηριχθεί στον 25χρονο μέσο και για τα επόμενα χρόνια και αυτός είναι και ένας ακόμη λόγος για να ολοκληρώσει ο ΠΑΟΚ μέχρι το καλοκαίρι την αγορά των δικαιωμάτων του από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Το ποσό είναι κάτω από 2.000.000 ευρώ και δεν αποτελεί πρόβλημα

για τον ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίη, ενώ και οι άριστες σχέσεις του Μάριο Μπράνκο με την διοίκηση της πορτογαλικής ομάδας ίσως παίξουν τον ρόλο τους.

5 Βλέμμα και στο... καλοκαίρι

Ο Αμπέλ Φερέιρα είναι ένας προπονητής που θέλει να είναι οργανωμένα όλα στην εντέλεια και για αυτό έχει το μυαλό του όχι μόνο στον Γενάρη, αλλά και... έξι μήνες πιο μετά. Σε συνεργασία με τον Μάριο Μπράνκο έχουν ενημερωθεί για παίκτες που από την 1η Ιανουαρίου και έπειτα μπαίνουν στο τελευταίο εξάμηνο το συμβολαίου τους.

Το να «κλείσει» ο ΠΑΟΚ ποδοσφαιριστές από τώρα για το καλοκαίρι είναι πολύ πιθανό ή απλά μπορεί να τους «σκανάρει» για να κάνει την κίνηση του για να τους φέρει την κατάλληλη στιγμή.

Επίσης στόχος του Φερέιρα είναι να ρίξει τον μέσο όρο ηλικίας στο ρόστερ για αυτό εξετάζει περιπτώσεις παικτών που βρίσκονται κυρίως κάτω από 26-27 ετών.

Διαβάστε ακόμη...