ΠΑΟΚ: Ποντάρει ξανά στη δύναμη των στατικών φάσεων

Από sdna.gr:Η Record εξασφάλισε πλάνα από την προπόνηση του ΠΑΟΚ, είδε την δουλειά του Αμπέλ Φερέιρα να αποδίδει και από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ο Δικέφαλος βρίσκει διαρκώς γκολ από στημένες φάσεις.
Πηγή: sdna.gr
ΠΑΟΚ: Ποντάρει ξανά στη δύναμη των στατικών φάσεων

Οι Πορτογάλοι έβαλαν σφραγίδα την επομένη του ντέρμπι Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ, θέλοντας να υποκλιθούν στη... σχολή Φερέιρα, παρουσιάζοντας με ντοκουμέντα τη δουλειά του 41χρονου τεχνικού του Δικεφάλου.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωναν: «Αυτή είναι η μελέτη της κίνησης που οδήγησε τον ΠΑΟΚ στον στόχο κόντρα στον Ολυμπιακό», παραθέτοντας το γκολ που πέτυχε ο Δικέφαλος με εκφραστή τον Ίνγκι Ίνγκασον στο «Γ.Καραϊσκάκης». Ένα τέρμα που προήλθε από μια φάση... καρμπόν, δουλεμένη απόλυτα στις προπονήσεις της προηγούμενης εβδομάδας, έχοντας εξασφαλίσει πλάνα από στημένες μπάλες και εκτελέσεις φάουλ από παρόμοια θέση με αυτή από την οποία σκόραραν οι «ασπρόμαυροι» στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Από εκείνη την αναμέτρηση και έπειτα, στις τάξεις του ΠΑΟΚ ξεκίνησαν να κάνουν το δικό τους ταμείο με φόντο την εκμετάλλευση των στημένων. Ο στόχος των «ασπρόμαυρων» -μεταξύ άλλων- είναι να απειλεί με επιθετικά στημένα, έχοντας και πολλούς εκτελεστές.

Η σκυτάλη δόθηκε στον Μπίσεσβαρ, ο οποίος «λύτρωσε» τον ΠΑΟΚ στην αναμέτρηση με την Ξάνθη, προσθέτοντας ένα ακόμη γκολ για τον Δικέφαλο από στατική φάση. Ο Ολλανδός κέρδισε το φάουλ με ατομική προσπάθεια από τα αριστερά και ήταν αυτός που το εκτέλεσε για να πάρει ο Κρέσπο την κεφαλιά και να «κλειδώσει» το τρίποντο.

Στη Ν.Σμύρνη, ο ΠΑΟΚ ήρθε να πρσθέσει δύο ακόμη τέρματα από την εκμετάλλευση κόρνερ. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Αντελίνο Βιεϊρίνια, η είσοδος του οποίου αποδείχθηκε καταλυτική. Πίσω στην Τούμπα και στο ματς με τον Ατρόμητο, τα τέσσερα από τα πέντε γκολ που πέτυχε ο ΠΑΟΚ προήλθαν από την εκτέλεση στατικών φάσεων.

Την αρχή έκανε ο Βιεϊρίνια με φάουλ στο 13' και στη συνέχεια την υπόθεση - τρίποντο «καθάρισε» ο Ίνγκασον, ο οποίος σημείωσε δύο τέρματα στο 34 και 41' από εκτελέσεις κόρνερ και φάουλ αντίστοιχα ενώ και το 4-0 διαμορφώθηκε με πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε εύστοχα ο Σβιντέρσκι.

Σε συνδυασμό με το γεγονός πως στην αρχή της σεζόν ο ΠΑΟΚ έβρισκε γκολ με το... σταγονόμετρο από στατικές φάσεις (σ.σ. με Πανιώνιο, Άρη, Ατρόμητο), γίνεται σαφές πως οι «ασπρόμαυροι» ποντάρουν εκ νέου σε ένα όπλο που χρησιμοποιούσαν με μεγάλη επιτυχία κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν, στη δύναμη που είχαν στις στατικές φάσεις. Έχοντας πλέον την υπογραφή Φερέιρα...

Διαβάστε ακόμη...