Σταθερά ο Μάτος, ενεργοποίηση για Ροντρίγκο

Από sdna.gr: Απέναντι στον Ατρόμητο, ο Ροντρίγκο Σοάρες έδωσε τη δική του... απάντηση για το λόγο που αποκτήθηκε από τον ΠΑΟΚ. Σε πρώτη φάση, «ανάσες» στον non stop Μάτος, με κερασάκι στην τούρτα την ασίστ για το 5-1.
Πηγή: sdna.gr
Σταθερά ο Μάτος, ενεργοποίηση για Ροντρίγκο

Για το Λέο Μάτος, οι συστάσεις είναι -μάλλον- περιττές. Μέλος μιας παρέας που έγραψε ιστορία. Βασικός και αναντικατάστατος στην πιο γεμάτη τριετία της καριέρας. Με απολογισμό 47 παιχνιδιών στην πρώτη του σεζόν στα «ασπρόμαυρα». Κοινώς κάτι περισσότερο από 4.000 αγωνιστικά λεπτά.

Δεύτερη σεζόν με απολογισμό 38 παιχνιδιών ενώ και η τρίτη ολοκληρώθηκε στα... κόκκινα και στις 45 αναμετρήσεις. Νούμερα και επιδόσεις που τον έφεραν αρκετά νωρίτερα στα γραφεία της Τούμπας προκειμένου να υπογράψει την ανανέωση της συνεργασίας του με τον Δικέφαλο.

Το αξιοσημείωτο στην περίπτωση του Βραζιλιάνου έγκειται στο γεγονός πως οι απουσίες του είχαν να κάνουν κυρίως με τιμωρίες δεδομένου ότι σχεδόν ποτέ δεν υπήρχαν θέματα τραυματισμού, με τον Μάτος να αποτελεί μια σταθερά στο δεξί άκρο της άμυνας.

Μία από τις πρώτες κινήσεις του καλοκαιριού αφορούσαν έμμεσα και τον Μάτος καθώς υπήρχε η ανάγκη της αποφόρτισης του 33χρονου μπακ. Δεδομένης της ηλικίας του αλλά και των γεμάτων σεζόν, ήταν σαφές πως η νέα χρονιά δεν θα μπορούσε να βγει χωρίς «στήριξη».

Υπό αυτό το πρίσμα αποκτήθηκε ο Ροντρίγκο Σοάρες μετά από μια εκπληκτική σεζόν με 41 συμμετοχές, τέσσερα γκολ, εννιά ασίστ, βράβευση από τη Liga NOS ως το κορυφαίο μπακ της σεζόν και πολλές σημαντικές διακρίσεις ακόμα και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Μέχρι στιγμής, χωρίς αμφιβολία, η σταθερά του ΠΑΟΚ ακούει στο όνομα του Λέο Μάτος, ωστόσο, γίνεται σαφές πως ο Αμπέλ Φερέιρα προτίθεται να ενεργοποιήσει ακόμη περισσότερο τον Ροντρίγκο Σοάρες, όπως έκανε και στο παιχνίδι απέναντι στον Ατρόμητο, θέλοντας να... ξεκουράσει τον έμπειρο αμυντικό αλλά και να βάλει στην εξίσωση της κουβέντας τον νεοαποκτηθέντα.

Και η αλήθεια είναι πως ο Σοάρες ανταποκρίθηκε αρκετά καλά στα καθήκοντα του σε ένα παιχνίδι βεβαίως που είχε ήδη κριθεί και πρόσθεσε μια ασίστ στο 5-1 του Μίσιτς. Η αρχή για μια πιο... γεμάτη -αν και εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά- συνέχεια.

Διαβάστε ακόμη...