«Ευγνώμων για τους ανθρώπους και τους φίλους του ΠΑΟΚ!»

Από paok24.com:Ο Ολλανδός «γίγαντας» μίλησε για την παρουσία του στον Δικέφαλο, εξέφρασε την πεποίθηση του πως η ομάδα θα βρει το δρόμο της και... έβγαλε το καπέλο στους ανθρώπους της διοίκησης και τους φίλους του ΠΑΟΚ.
Πηγή: paok24.com
«Ευγνώμων για τους ανθρώπους και τους φίλους του ΠΑΟΚ!»

Ο Κάι Φαν Ντάικ ήρθε στη Θεσσαλονίκη για να καλύψει το κενό που υπήρχε στη θέση του διαγώνιου, μετά την απομάκρυνση του Ντάριελ Άλμπο που αποκτήθηκε το καλοκαίρι.

Ο Ολλανδός παίκτης μπορεί να βρέθηκε μόλις για έναν μήνα στην πόλη και τον ΠΑΟΚ και το συμβόλαιο του να έληξε τη Δευτέρα με το μέλλον του να είναι ανοιχτό, αλλά μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το τμήμα, τους ανθρώπους της διοίκησης, αλλά και τους φίλους του Δικεφάλου και την ατμόσφαιρα που έζησε στο ματς με τον Ολυμπιακό.

Ο θηριώδης διαγώνιος μίλησε στο PAOK24 και αρχικά αναφέρθηκε στον έναν μήνα παρουσίας τους στην πόλη και το πόσο εύκολο ήταν να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα:

«Από την πρώτη στιγμή που ήρθα στον ΠΑΟΚ και στη Θεσσαλονίκη η υποδοχή των ανθρώπων και των συμπαικτών μου στον ΠΑΟΚ ήταν εξαιρετική. Όλοι με δέχτηκαν άμεσα και έγινα μέρος του συνόλου. Μπορεί κάποιες φορές να μην είναι εύκολο να προσαρμοστείς σε μία ομάδα όταν έρχεσαι αργότερα στη σεζόν, όμως με έκαναν να αισθανθώ άνετα. Η Θεσσαλονίκη είναι μία όμορφη πόλη, αλλά το μόνο κακό είναι ότι δεν έχετε πάρκινγκ (γέλια)!».

Ο ευρωπαϊκός αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ ήταν μία αποτυχία και ο Κάι Φαν Ντάικ εξηγεί τι πήγε λάθος:

«Πολλά πράγματα πήγαν λάθος. Σίγουρα οι αντίπαλοι μας έπαιξαν καλύτερα από ότι αγωνίστηκαν στην Ουκρανία. Εμείς προφανώς δεν κάναμε το ίδιο. Είχαμε πολλές ευκαιρίες για να πάρουμε εμείς την πρόκριση, αλλά δεν το κάναμε. Υπήρχε το ταξίδι στην Ουκρανία, ήμασταν σε μία περίοδο απαιτητικών αγώνων, ίσως δεν ήμασταν στην καλύτερη κατάσταση στην οποία έπρεπε, χωρίς όμως όλα αυτά να μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως δικαιολογίες. Η ομάδα σταδιακά μέσα από την προπόνηση θα βελτιώνεται και είμαι σίγουρος πως θα το δείξει αυτό στον αγωνιστικό χώρο».

Παράλληλα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον σοβαρό τραυματισμό του Τακουρίδη και το πώς επηρέασε την ομάδα:

«Εννοείται πως όταν τραυματίζεται ένας συμπαίκτης σου άσχημα, σοκάρεσαι. Και δεν είναι μόνο δύσκολο για εκείνον, αλλά και για εμάς. Γιατί αναγκαστήκαμε στα τελευταία παιχνίδια να αγωνιστούμε χωρίς έναν από τους σημαντικότερους παίκτες που υπάρχουν στην ομάδα. Επίσης, μη ξεχνάμε πως στην ομάδα υπάρχουν μόνο δύο κεντρικοί οπότε στις προπονήσεις ήταν δύσκολο και γι' αυτούς γιατί έπρεπε να δίνουν το κάτι παραπάνω».

Για τη συνέχεια του ΠΑΟΚ και την προσπάθεια που θα κάνει για την κατάκτηση του νταμπλ:

«Αν όλα πάνε καλά και η ομάδα ενισχυθεί είμαι σίγουρος πως θα βρει το δρόμο της και θα παρουσιάσει ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο. Η διοίκηση θα κάνει τα πάντα για να δυναμώσει το τμήμα, ώστε στο φινάλε της σεζόν να είναι ικανός ο ΠΑΟΚ να διεκδικήσει τους δύο εγχώριους τίτλους».

Σχετικά με τη δική του παρουσία:

«Είχαμε κάνει εξ' αρχής τη συγκεκριμένη συμφωνία με την ομάδα και εννοείται πως θα περιμένω και εγώ να μιλήσω με τη διοίκηση για το τι θα γίνει μέσα στο διάστημα των εορτών. Ότι πάντως και να συμβεί εγώ οφείλω να πω πως είμαι ευγνώμων στους ανθρώπους της ομάδας. Όλα ήταν εξαιρετικά. Η πόλη, το κλίμα στην ομάδα, οι εγκαταστάσεις, η δουλειά που γίνεται».

Για το αν οι φίλαθλοι στην Ελλάδα είναι περισσότερο παθιασμένοι από ότι στις άλλες χώρες που έχει αγωνιστεί:

«Εννοείται! Τα παιχνίδια εδώ στην Ελλάδα δεν κρατάνε μόνο 1,5 ώρα, αλλά πολύ περισσότερο γιατί συνήθως διακόπτονται. Κάποια φορά θα είναι το video check που θα ζητάνε οι προπονητές, άλλη φορά θα υπάρχει κάτι που συμβαίνει στην κερκίδα ή μία διαφωνία μεταξύ των παικτών και των διαιτητών. Το ζήσαμε με τα όσα συνέβησαν στη Μίκρα κόντρα στον Ηρακλή. Μπορεί σε κάποιον να φαίνεται λίγο... τρελό, αλλά είναι ωραία ατμόσφαιρα»

Τέλος, για τον κόσμο του ΠΑΟΚ:

«Μπορεί το γήπεδο στο ματς με τον Ολυμπιακό να μην είχε την εικόνα που έχω δει στους τελικούς των περασμένων ετών γιατί φυσικά ήταν για έναν ημιτελικό του League Cup, όμως η ατμόσφαιρα των φίλων του ΠΑΟΚ ήταν απίστευτη. Τους βγάζω το καπέλο! Είναι θετικό για έναν αθλητή να αγωνίζεται όταν έχει τέτοια υποστήριξη».

Διαβάστε ακόμη...