Στο μυαλό του Αμπέλ

Από inpaok.com:Ο Αμπέλ Φερέιρα από την πρώτη στιγμή της παρουσίας του στον ΠΑΟΚ, έδειξε τις διαθέσεις του αναφορικά με τον σχηματισμό που θα χρησιμοποιεί στις αναμετρήσεις του Δικεφάλου, αφού το 4-4-1-1 μοιάζει με απαράβατο κανόνα της τακτικής προσέγγισης του Πορτογάλου τεχνικού.
Πηγή: inpaok.com
Στο μυαλό του Αμπέλ

Από τα όσα έχουμε δει όμως μέχρι τώρα από τον νεαρό τεχνικό, το 4-4-1-1 είναι ένας ευέλικτος σχηματισμός, που μεταβάλλεται ανάλογα με τις συνθήκες του αγώνα, αφού σε φάση άμυνας ο σχηματισμός μεταβάλλεται σε 4-4-2, ενώ σε φάση επίθεσης ανεβάζοντας έναν από τους δύο ακραίου μπακ ο σχηματισμός του ΠΑΟΚ γίνεται 3-2-4-1, ενισχύοντας έτσι τις πτέρυγες του.

Η παραδοχή για το 5-3-2

Ο Φερέιρα, ωστόσο, δεν είναι εμμονικός με το 4-4-1-1, αφού σε ανύποπτη στιγμή, παραδέχθηκε ότι δοκίμασε και τον σχηματισμό με πεντάδα στην άμυνα, δοκιμάζοντας το συγκεκριμένο σχήμα στην αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο.

«Αυτό που θέλαμε να δοκιμάσουμε με την είσοδο του Βαρέλα, ήταν να παίξουμε με πεντάδα πίσω και να δούμε πώς θα αντιδρούσε η ομάδα με αυτόν τον σχηματισμό», ανέφερε στην συνέντευξη Τύπου ο Πορτογάλος τεχνικός.

Στο συγκεκριμένο σχήμα ο Φερέιρα δοκίμασε τους Κρέσπο, Ίνγκασον και Βαρέλα ως στόπερ, γύρισε τον Λημνιό σε ρόλο δεξιού μπακ-χαφ, με τον Γιαννούλη στο αριστερό άκρο.

Διαβάστε ακόμη...