Και τώρα που κατάλαβαν όλοι το πρόβλημα…

Από paok24.com: Το 2019 κλείνει με τον ΠΑΟΚ να βλέπει ξεκάθαρα πλέον το φάντασμα του υποβιβασμού, όσο και αν κάποιοι προσπαθούμε να είμαστε αισιόδοξοι.
Πηγή: paok24.com
Και τώρα που κατάλαβαν όλοι το πρόβλημα…

Κατά καιρούς για το μπασκετικό τμήμα του ΠΑΟΚ γράφονται πολλά. Ο καθένας έχει και από μία άποψη. Ως επί των πλείστον οι περισσότεροι που μιλούν έχουν ξεχάσει που είναι το Παλατάκι, ή εάν τους δώσει μία μπάλα μπάσκετ θα κάνουν πώς σούταρε ο Κόρφας. Άλλοι πάλι μένουν στις παλιές χρυσές εποχές και ωραίες αναμνήσεις και λένε ότι έχουν ζήσει Πέτζα και Μπάνε και τώρα δεν μπορούν να δουν τον Λιούις και τον Τσόχλα.

Άλλοι πάλι που είναι και οι περισσότεροι μένουν στα πρόσωπα. Δεν συμπαθούν τον Μπάνε, για όλα φταίει αυτός, έφαγε λεφτά από τον Σαββίδη και έτσι ο Ιβάν του γύρισε την πλάτη. Δεν συμπαθούν τον Ζουρνατζίδη, ήθελε πλουσιοπάροχο συμβόλαιο και έβαλε μέσα την ομάδα.

Δεν συμπαθούν τον Γαλατσόπουλο, έγινε πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ και τώρα δεν ασχολείται με τον ΠΑΟΚ. Δεν συμπαθούν τον Παπαθεοδώρου, έφαγε τον Σούλη και ανέβασε το μπάτζετ για να φανεί ο ίδιος, έδιωξε και δύο οπαδούς που τον ασκούσαν κριτική. Δεν συμπαθούν τον Καραμπέρη, ήθελε να γίνει πρόεδρος και τώρα που δεν έγινε σηκώθηκε και μας παράτησε. Δεν συμπαθούν τον Φλεβαράκη, τον έφαγαν οι παλιοί για να βάλουν τον Χαραλαμπίδη.

Ένας κυκεώνας κατηγοριών μικροσυμφερόντων γύρω από μία ΚΑΕ που έχει ελάχιστα έσοδα και πολλούς παρατρεχάμενους που δεν μπόρεσαν να βολευτούν στην ΠΑΕ και ευελπιστούν στην μεγάλη ιδέα. Ποια είναι αυτή, εάν ποτέ αναλάβει ο Σαββίδης να είναι οι πρώτοι που θα διαχειριστούν τα χρήματά του.

Εάν λοιπόν αγαπημένοι φίλοι ο Σαββίδης δεν έμπαινε στην ΚΑΕ λόγω του Πρέλεβιτς, από τον Ιούλιο θα μπορούσε να είχε βάλει ήδη τα πρώτα χρήματα και τους δικούς του ανθρώπους μέσα στην ΚΑΕ. Δεν το έκανε όμως και αυτό δείχνει ότι κανένας δεν μπορεί να έχει ως στήριγμα την οικογένεια Σαββίδη σε ότι υπόσχεται και πράττει μέσα στην ομάδα.

Η ομάδα έχει την υποχρέωσή της να πορευτεί μόνη της και αν ο ίδιος ο Ιβάν Σαββίδης θέλει να βοηθήσει όπως κάνει όλα αυτά τα χρόνια, θα το κάνει μόνο σαν μία έξτρα βοήθεια μέσα στην χρονιά και όχι σαν μία μόνιμη υποχρέωσή του.

Πάμε όμως και στα δικά μας. Επιτρέπεται ένας κόσμος και ένας οργανισμός όπως ο ΠΑΟΚ με μπροστάρη τον ΑΣ να μην κινεί τις διαδικασίες για να βρεθούν χρήματα. Και δεν μιλάμε για καποιο τμήμα που μπορεί να περάσει απαρατήρητο, αλλά και για το μοναδικό τμήμα που έχει ευρωπαϊκούς τίτλους στο παλμαρέ του και είχε γίνει το πρώτο σκαλοπάτι για δεκάδες παράγοντες του ΠΑΟΚ που μετά είτε μπήκαν στο ποδόσφαιρο, είτε στον ΑΣ είτε στο βόλεϊ.

Το μοναδικό τμήμα που κέρδισε μέσα από τις δικές του ενέργειες και επιτυχίες ένα ιδιόκτητο κλειστό γήπεδο, για να μπορεί ο ΑΣ ΠΑΟΚ να διοργανώνει όποιο event επιθυμεί και να καρπώνεται τα οφέλη του. Θέλετε να δούμε που παίζουν και πόσα πληρώνουν οι άλλες ΚΑΕ για τα γήπεδα και τα προπονητήρια τους. Ακόμα και ο Παναθηναϊκός των 6 ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων δεν έχει γήπεδο.

Κι όμως αντί όλοι να πέσουν πάνω στην ΚΑΕ για τη σωτηρία της ομάδας, η ομάδα έχει πλέον 3 μέλη ενεργά στο ΔΣ της, από τα οποία, οι δύο είναι κατ' ορισμού άπειροι να διαχειριστούν την κατάσταση και μπήκαν μετά από πρόσκληση του ΑΣ ΠΑΟΚ, χωρίς μέχρι στιγμής να τους δοθούν τα αντίστοιχα εχέγγυα για να κυλήσει ομαλά αυτή η χρονιά. Μια χρονιά που ξεκίνησε με ένα αγωνιστικό μπάτζετ των 300-400 χιλ. ευρώ.

Αλήθεια που είναι αυτοί οι "φωστήρες" του μπάλες που μας ζάλισαν όλα τα προηγούμενα χρόνια ότι η ομάδα με ένα τέτοιο μπάτζετ θα μπορούσε άνετα να μπει στην 8άδα και να έχει μία αξιοπρεπείς πορεία; Τους βλέπετε πουθενά; Συγνώμη προφανώς και δεν θα ζητήσουν ποτέ, αντιθέτως έχουν βάλει όποιον ξέρουν να επιτεθεί και στη νέα διοίκηση της ομάδας, γιατί απλά στον δικό τους μικρόκοσμο θα πρέπει πάντα κάποιος να φταίει για την κατάσταση, ένα εύκολο θύμα, κυρίως αδύναμο να αντιδράσει όταν του την πέφτουν όλοι οι "φωστήρες" μαζί.

Ο δρόμος είναι ένας και δύσκολος. Στήριξη, οικονομική και προσωπική και 6 νίκες μέσα στο 2020 με κάθε αγωνιστικό τρόπο και με κάθε οικονομικό κόστος! Και με τους ειδικούς της πλάκας που έχουν κρυφτεί θα τα πούμε όταν όλα θα έχουν τελειώσει με θετικό πρόσημο...

Διαβάστε ακόμη...