Η σημασία της καθιέρωσης των 6 από τον Φερέιρα

Από sfina.gr: Ούτε έναν, ούτε δύο, ούτε τρεις, αλλά έξι παίκτες καθιέρωσε στην 11άδα ο Αμπέλ Φερέιρα.
Πηγή: sfina.gr
Η σημασία της καθιέρωσης των 6 από τον Φερέιρα

Έχουμε και λέμε. Γιαννούλης, Ίνγκασον, Μίσιτς, Ντόουγκλας, Λημνιός και Σφιντέρσκι. Πρόκειται για παίκτες που έχουν ενεργό ρόλο στην ομάδα. Η σημασία της καθιέρωσής τους έχει ένα κοινό χαρακτηριστικό. Το ηλικιακό κριτήριο.

Ο Γιαννούλης είναι 24 χρονών, ο Ίνγκασον 26, ο Μίσιτς 25, ο Σφιντέρσκι 22, ο Λημνιός 21 και ο Ντόουγκλας 23. Είναι ολοφάνερο πως ο Φερέιρα αποσκοπεί στην σταδιακή ανανέωση της ομάδας. Χτίζει την ομάδα των επόμενων χρόνων, που θα αντικαταστήσει την "φουρνιά" του νταμπλ και της κατάκτησης των τίτλων, των 30άρηδων και άνω, πλέον, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Μπίσεσβαρ, Βιεϊρίνια και Μαουρίσιο.

Φτιάχνει τον νέο ΠΑΟΚ με ποιοτικούς παίκτες που μπορούν να αποτελέσουν άξιους συνεχιστές της θριαμβευτικής πορείας που είχε ως χρονιά – ορόσημο το 2016.

Ο χρόνος δικαιώνει τον Πορτογάλο τεχνικό. Ανέλαβε κάτω από δύσκολες συνθήκες έντονης πίεσης τον δικέφαλο και κατάφερε μέσα σε λίγους μήνες να βάλει την δικιά του σφραγίδα στην ομάδα, κάνοντας παράλληλα και την αναγκαία ανανέωση του βασικού "κορμού".

Διαβάστε ακόμη...