Ο λυτρωτής Παπάζογλου και οι… ομοιότητες (video)

Από inpaok.com: Ο Αήττητος Πρωταθλητής και Νταμπλούχος ΠΑΟΚ, υποδέχεται τον Ατρόμητο την Δευτέρα (23/12) στις 18:00, στο γήπεδο της Τούμπας, στο τελευταίο παιχνίδι του Δικεφάλου το 2019, με τον Θανάση Παπάζογλου, να έχει γράψει τη δική του… ιστορία σε αυτό το ζευγάρι.
Πηγή: inpaok.com
Ο λυτρωτής Παπάζογλου και οι… ομοιότητες (video)

Συγκεκριμένα, στις 30/1/2010 και στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Super League, ο ΠΑΟΚ του Φερνάντο Σάντος, υποδέχθηκε τον Ατρόμητο του Γιώργου Δώνη, σε ένα παιχνίδι, όπου ο Δικέφαλος, προερχόταν από ένα μεγάλο διπλό στο Καραϊσκάκη και είχε γίνει βασικός διεκδικητής του τίτλου.

Ο Παπάζογλου είχε λυτρώσει την ομάδα του Σάντος στο 88ο λεπτό, αφού μετά από σουτ του Ζλάταν Μπυσλίμοβιτς, η μπάλα κόντραρε πάνω του και κατέληξε στα δίχτυα του Μιχαηλίδη.

Το πρώτο 45λεπτό επεφύλασσε ελάχιστες συγκινήσεις, με τις δύο ομάδες να δημιουργούν λιγοστές ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες και να πηγαίνουν στα αποδυτήρια δίχως κάποιο τέρμα.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ ανέβασε «τέμπο», αναγκάζοντας, τον ούτως ή άλλως με αμυντικούς προσανατολισμούς, Ατρόμητο να οπισθοχωρήσει αισθητά (και να παίξει με αντεπιθέσεις) και τελικά κατάφερε να παραβιάσει την εστία του Μιχαηλίδη, με την αναμέτρηση να κρίνεται από το… πόδι του Θανάση Παπάζογλου, ο οποίος στο 88′ σημείωσε το μοναδικό τέρμα του ματς.

Ομοιότητες με εκείνο το παιχνίδι; Στον ΠΑΟΚ αγωνιζόταν και τότε ο Αντελίνο Βιεϊρίνια, ενώ μεταφραστής του Φερνάντο Σάντος, ήταν και ο τωρινός μεταφραστής του Αμπέλ Φερέιρα, Αλέξανδρος Μανιάτογλου.

ΠΑΟΚ (Σάντος): Χαλκιάς, Αραμπατζής (80′ Παπάζογλου), Κοντρέρας, Μαλεζάς, Λίνο, Γκαρσία, Βιτόλο, Βιεϊρίνια, Σορλέν (65′ Κουτσιανικούλης), Κριστιάνο (46′ Μουσλίμοβιτς), Εντίνιο.

Ατρόμητος (Δώνης): Μιχαηλίδης, Νεμπεγλέρας, Μπαζίνσκι, Μελισσάς, Καλατζής (87′ Αποστολόπουλος), Σαρμιέρντο, Ολιβέιρα, Νάστος, Μπρίτο (79′ Σφακιανάκης), Περόνε, Αναστασάκος (69′ Τάτος).

Γήπεδο: Τούμπα

Διαιτητής: Γ. Γιαννόπουλος (Αθηνών)

Βοηθοί: Σ. Τρύφωνας (Κέρκυρας), Δ. Μπιτσίδης (Θράκης)

Κίτρινες: Κριστιάνο Μοράες / Μελισσάς, Σαρμιέντο, Καλατζής, Ολιβέιρα

Κόκκινες:

Δείτε παρακάτω το video με τα στιγμιότυπα, το γκολ και τις δηλώσεις του αγώνα:

 

Διαβάστε ακόμη...